Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

De rebel

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • 4e klas vwo | 933 woorden
  • 3 juni 2004
  • 58 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
58 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Paragraaf 3.1: Het hoger doel.

1.1 * politieke ideeën – Pim Fortuyn * machtswellust – Saddam Hoessein
1.2 Je kunt het verhaal echt uitbeelden met als decor een groot Grieks paleis en je kunt de acteurs Griekse kostuums aantrekken. (Sophokles) Of je kunt het eigentijds doen zonder verwijzingen in het decor of in de kostuums naar de Griekse Oudheid maar je kunt 6 mensen tegen een zwarte muur zetten met gewone kleren aan die zo laten zien dat ze problemen die Antigone en Kreon hebben een gevecht van alle tijden is. 1.3 We hebben geen werkdiskette. 1.4 Antigone en Kreon krijgen ruzie, Kreon twijfelt of hij naar zijn verstand moet luisteren en haar ter dood moet veroordelen of dat hij zijn hart moet volgen en haar moet laten leven. Hij kiest voor zijn verstand en de gevolgen hiervan dringen pas tot hem door als het toneel al bezaaid ligt met lijken. De toneelmakers van deze tijd vinden het nog steeds een uitdaging om nieuwe uitvoeringen van deze tragedie te maken. 1.5 De historische feiten die er zijn over Jeanne d’Arc zijn een betrouwbare bron, Jacques Rivette blijft het dichtst bij de bronnen en Victor Fleming wijkt er het verst vanaf. 1.6 / 1.7 Het leven van Pim Fortuyn zou je kunnen verfilmen vanaf dat hij de politiek inging totdat hij werd vermoord. Ik zou er een waargebeurde speelfilm van maken (zo’n film die op woensdagavond te zien is op RTL4)De belangrijkste gebeurtenissen zou ik erg uitgebreid laten zien en de reacties van anderen erop ook. Ik zou laten zien hoe de ‘haat’ van Volkert van der G. zo groot wordt dat hij Pim Fortuyn vermoordt. Dus het verhaal over Pim Fortuyn wordt de rode draad door het verhaal en ertussen door komen beelden over Volkert van der G. Ik zou me houden aan de filmregels zodat ik de toeschouwers niet in verwarring breng want het is de bedoeling dat ze het goed kunnen volgen. Als boodschap zou ik in de film verwerken dat in onze wet wel staat dat we vrijheid van meningsuiting hebben maar dat als iemand zijn mening in het openbaar uit hij vermoord wordt. En als ‘knallend’ slot zou ik Pim Fortuyns begrafenis laten zien.

Paragraaf 3.2: Cultuurrebellie

2.1 Ik zou opera met tomaten willen bekogelen omdat het onverstaanbaar is voor mij à het is abstract iedereen kan daar gaan staan en iets blèren. 2.2 * Bij lijsttoneel is het publiek niet echt betrokken bij de toneelspelers, bij het vlakke-vloer theater wat meer. * lijsttoneel is 1 verhaal met een groter waarheidsgehalte, vlakke-vloertheater is meer geëxperimenteerd. 2.3 * laten lijken alsof het aan één stuk door wordt gefilmd. * het gebruik van aspecten uit het dagelijks leven. * je houden aan de 180° regel en de shot/tegen-shot montage. * special effects toevoegen (Jurassic Parc, James Bond) 2.4 geen dure studio’s, geen continuïteitsmontage, geen noodzakelijk logisch verhaal. 2.5 film: schokkerige camerabewegingen, geen studio’s maar bestaande locaties Theater: breken met lijsttoneel door dichtbij het publiek te gaan staan en allemaal vreemde effecten te gebruiken.

Paragraaf 3.3: Jeugdcultuur.

3.1 Beste Heer/mevrouw, Mijn bezorgdheid over de hedendaagse jeugdcultuur wordt steeds groter, het vele drugsgebruik en de orgies waar deze kinderen aan deelnemen. Seks is iets gewoons geworden wat je overal mag doen terwijl dat in de slaapkamer thuishoort. Deze onrust stokers steken ook mijn kinderen aan waardoor zij veranderen in een soort holbewoners met lang haar en vreemde gewoontes, ze luisteren naar die vreselijke muziek van die jongen die zo gek met zijn heupen draait en naar de snoeiharde gitaarmuziek van een zwarte man!

Die vreemde vrienden van mijn zoon zitten maar de hele dag bij ons in de achtertuin vreemd ruikende sigaretten te roken, ‘gewoon joints mam’ zoals mijn zoon zegt nou het is niet veel goeds als je het mij vraagt. En mijn dochter het lijkt wel alsof ze iedere dag een andere vriend heeft die ze meteen mee naar boven neemt, en nu wil ze ook nog aan de pil! Ze draagt hele vreemde kleren die ze samen met haar vriendinnen maakt en ze praten heel erg vreemd.

En dan die feesten waar ze heen gaan, ze duren soms dagenlang en als je dan in de krant de foto’s ziet die er gemaakt worden zou je ze daar het liefst vandaan halen. Maar ja ze worden zo opgestookt door die anderen dat ze alleen maar in opstand komen.

Kortom: de manier waarop de jongeren zich tegenwoordig gedragen is een vreselijke schande die zo snel mogelijk afgelopen moet zijn!

m.v.g.

Mevrouw Vos. 3.2 in de jaren vijftig komt de film ‘Rebel without a Cause’ uit, deze film maakt de generatiekloof zichtbaar, de personage die James Dean in deze film speelt is erg rebels. In het echt was hij ook zo, James Deans faam neemt na zijn dood onmiddellijk legendarische vormen aan en nog steeds is hij de populaire icoon van de jeugd uit de jaren vijftig. 3.4 punk en disco zijn twee verschillende muziekstijlen uit de jaren zeventig en discodansen en het individueel dansen in kleine gelegenheden zijn dansstijlen uit het verleden. 3.5 in de twintigste eeuw zijn erg veel verschillende muziek en dansstijlen elkaar snel opgevolgd, elke nieuwe generatie had weer een nieuwe stijl en hierdoor kwamen er ook weer nieuwe ‘regels’ onder de jongeren. 3.7 op dit moment zijn veel verschillende muziekstijlen en dansstijlen populair. De nieuwste stijl die ik me kan herinneren is dat de rapmuziek werd uitgevonden, als reactie hierop zouden ze een nieuwe stijl kunnen uitvinden waarbij de woorden zo langzaam als je maar kan achter elkaar opzegt met een soort van moderne klassieke muziek erbij. Breakdancen is de laatste tijd ook erg populair, als reactie op deze dansstijl zouden ze weer een soort van stijldansen kunnen introduceren.

REACTIES

J.

J.

bedankt!! door jou ga ik over!

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.