Module 7

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Aantekening door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 488 woorden
  • 4 februari 2020
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Quatorze julliet

Op deze dag wordt de bestorming van de Bastille-gevangenis gevierd, waarmee in 1789 de Franse revolutie begon. Op 14 juli 1789 kwam de bevolking van Parijs in opstand vanwege de koning  Lodewijk XVI die het land slecht bestuurde en de mensen slecht en ongelijk behandelde. De mensen werden ongelijk behandeld en leefde daardoor ook in armoede. Op een dag  bestormden deze mensen de Bastille. Dat was het begin van de revolutie. Lodewijk XIV werd hierna onthoofd, daarna werd ook zijn vrouw onthoofd. Frankrijk is heel erg gaan veranderen nadat dit is gebeurd. Het veranderde voor het betere. Quatorze Juillet is een heel groot/belangrijk feest in Frankrijk. Quatorze Juillet wordt in Frankrijk traditioneel gevierd met veel vuurwerk. Dat is natuurlijk heel mooi om te zien. Ook wordt er in elke stad/dorp wel een dansavond georganiseerd. Je kunt dan lekker gezellig dansen en naar muziek luister. Ook kunt je jezelf vermaken met een lekkere drankje. 

Keti Koti

Keti Koti (betekenis Ketenen Gebroken) wordt gevierd op 1 juli. Het wordt gevierd omdat de surinamers werden gebruikt om slaven te zijn van de Nederlanders. Op 1 juli 1863 Hebben de Nederlanders met de Emancipatiewet de slavernij afgeschaft in Suriname en de Nederlandse Antillen. Op Keti Koti dragen de Surinamers ook traditionele kleding waar vrouwen ook kleine witte parasols m

Keti Koti

Als je slavernij heel interessant vind is het feest Keti Koti perfect voor jou!

In Nederland wordt het meestal groots gevierd in Oosterpark, Amsterdam.

Sinds 1 juli 2002 staat daar ook het Nationaal monument slavernijverleden.

Speciaal neergelegd om de tijden van de slavernij te herdenken.

 5 mei


5 mei is in realiteit eigenlijk een treurige feestdag, maar ook een feestdag waarbij we iets speciaals vieren iets wat echt bij Nederland hoort. Daarom is er in bijna elk dorp of stad wel iets te doen op 5 mei. Op 5 mei 2020 wordt 75 jaar vrijheid in Nederland gevierd met muziek, debat, theater en meer. In Rotterdam is er die dag van alles te doen. Van het Bevrijdingsfestival tot aan speciale evenementen. Dit is echt iets heel bijzonders om mee te beleven. Je kan daar ook naartoe voor als je niks te doen hebt die dag. Als jij voor gezelligheid houdt dan is dit echt iets voor jou.

5 mei is een bevrijdingsdag. Bevrijdingsdag is de nationale feestdag waarop we de bevrijding van Nederland in 1945 vieren. Op 5 mei wordt er stilgestaan bij verschillende dingen zoals mensenrecht en vrijheid. Voor Nederland is dit een hele belangrijke feestdag en het heeft een grote betekenis. Het is artikel 1 die  Ook worden er door veel mensen vlaggen opgehangen. Door het hele land word wel activiteiten georganiseer. Elke  stad en plaats heeft zijn eigen activiteitenprogramma waaronder veel muziekfestiviteiten. Ook daarom is artikel 1 de belangrijkste wet van Nederland: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Dit wil je ook lezen:

Bronnen: Wikipedia, vriendinnen, en eigen kennis

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.