Workshop ondernemen, verslag 1

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Aantekening door een scholier
  • 3e klas hbo | 714 woorden
  • 8 augustus 2020
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Eventuele toevoeging voor workshop 2 of 3: Zou je dieper in kunnen gaan op effectief ondernemen? (Marktkansen najagen en initiatief nemen om winst te kunnen bewerkstelligen)

Imagination Lab

Wie is Imagination Lab?

Imagination Lab is een eenmanszaak gerund door Marnix de Vijver. Marnix heeft bepaalde kennis, maar kan natuurlijk niet alles faciliteren. Daarom werkt hij samen met degene die hij nodig acht om een project tot een succes te brengen.

Wat doet Imagination Lab?

Imagination lab creëert belevingen in de breedste zin van het woord. Als de klant een behoefte heeft, probeert Marnix daar op in te spelen door ideeën te genereren gedurende een gesprek. Zo neemt hij de klant mee in zijn visie en tast hij af wat de klant wilt.

Waarom doet Imagination Lab wat hij doet?

Imagination Lab is ontstaan vanuit Marnix zijn behoefte om mensen een beleving te geven waarbij ze iets leren. Deze behoefte is ontstaan door zijn voorkennis die hij op heeft gedaan over 3D decor bouwen en fysiek decor bouwen.

Conclusie

Marnix weet aardig goed wat hij leuk vindt en maakt daar nu dus ook zijn werk van. Dat vindt ik mooi dat hij dat met volle overtuiging kan. Ik heb van hem geleerd dat je de klant kunt overtuigen met een situatieschets. Zo krijg je de klant mee in je beeldvorming.

Mangoest

Wie is Mangoest?

Mangoest bestaat uit een team van drie personen. Peeke, Jasper en Rainier. Alle drie hebben ze andere disciplines die een aanvulling geven aan projecten.

Wat doet Mangoest?

Uit het gesprek kwam naar voren dat Mangoest niet bang is om verschillende problemen van klanten aan te gaan. Ze zijn werkzaam binnen het vakgebied van een mediavormgever. Ze hebben websites gemaakt, maar ook games en video’s.

Waarom doet Mangoest wat hij doet?

Ze doen dit omdat het op hun pad kwam. Zelf ondernemen en de druk om geld binnen te slepen vinden ze fijn.

Dit wil je ook lezen:

Conclusie

Wederom een erg interessante presentatie. Ik vindt het sterk dat ze klanten enthousiast willen maken door de klant in het productieproces te betrekken. Het werven van klanten begint bij hun in je eigen netwerk. Dat vindt ik een goede tip.

Elloro

Wie is Elloro?

Elloro is oorspronkelijk een eenmanszaak gerund door Milco van Sighem. Echter werkt hij samen met meerdere developers om aan de vraag van opdrachten te kunnen voldoen.

Wat doet Elloro?

Het is een internetbureau dat internetdiensten aan bied.

Waarom doet Elloro wat hij doet?

Milco vindt dit leuk om te doen en heeft er een aantal opdrachten mee gehad. Zo is hij uitgegroeid tot een nu steeds groter wordend bedrijf.

Conclusie

Ik vindt het erg mooi dat zijn bedrijf zo groeit. Ook wordt hij geregeld benadert voor het uitvoeren van grotere internet opdrachten. Dat betekent dat hij op de locatie waar hij gevestigd is kennelijk goed zit om te ondernemen en uiteindelijk winst te bewerkstelligen. Ik heb van hem geleerd dat als je teveel uren hebt gemaakt, je dat best kunt declareren bij de opdrachtgever mits het in je algemene voorwaarden staat. Het overtuigen van klanten kan door prototypes te maken en een wireframe te tonen.

Totale conclusie workshop 1

Ik heb aardig wat tips gehad over het ondernemen als je diensten levert. De klant is erg belangrijk omdat hij je uiteindelijk betaald. Het is dus slim om goede afspraken te maken met de klant en hem tevens te betrekken in het productieproces. Zo krijgt hij meer affiniteit met je opgeleverde product en wordt je klant misschien wel ambassadeur van je bedrijf.

Toch ben ik benieuwd naar meer dan alleen ondernemers binnen mijn vakgebied. Bijvoorbeeld mensen die een product hebben gelanceerd omdat ze door onderzoek inzagen dat het geld op kon leveren en waarbij het totaal fout ging of misschien wel uitgroeide tot een imperium. Welke risico’s daarbij kwamen kijken, hoe zag het ondernemingsplan eruit, hoe kwamen ze op het idee.

Deze nieuwsgierigheid komt voort uit het feit dat ik zag dat de meeste sprekers tijdens workshop 1 deden wat ze leuk vonden. Ondanks dat het niet verkeerd is om zo ergens te beginnen, vindt ik het erg interessant hoe iemand geld ziet in iets wat anderen niet zien.

Gebruikte links:

https://www.thomasvanderkuijl.com/logo-ontwerpen/

https://www.thomasvanderkuijl.com/

https://www.thomasvanderkuijl.com/drukwerk-ontwerpen/

https://www.thomasvanderkuijl.com/flyer-ontwerpen/

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.