SIngapore

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Aantekening door een scholier
  • Klas onbekend | 324 woorden
  • 11 mei 2016
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
1 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Informatie

Singapore, officieel de Republiek Singapore, is het kleinste land van Zuidoost-Azië, het is 71 km2.

In 1819 kocht Sir Thomas Raffles het gebied van een Maleisische vorst waardoor het een Britse koloni werd. Raffles stichtte er een handelspost die uitgroeide tot een flinke stad. Vanaf 15 februari 1942 was Singapore in Japanse handen. Dit bleef zo totdat de Engelsen in september 1945 de macht weer overnamen. Tot 1959 was Singapore in Britse handen. In 1965 werd Singapore zelfstandig nadat het korte tijd onder Maleisisch bestuur had gestaan. Op 31 augustus 1963 werd Singapore onafhankelijk van Groot-Brittanië. Singapore was toen onderdeel van Maleisië

Singapore heeft een uitstekende infrastructuur, biedt voortreffelijke medische voorzieningen en is één van de veiligste steden ter wereld.

Niet alleen winkelen is naar Europese maatstaven goedkoop, ook zaken als openbaar vervoer, uit eten en uitstapjes zijn goedkoper dan in menig Europese hoofdstad.

In 1965 werd Singapore noodgedwongen zelfstandig. Het Maleisische parlement heeft unaniem besloten (126 tegen 0 stemmen) dat Singapore de republiek moest verlaten.

Bezienswaardigheden

http://www.top10bezienswaardigheden.nl/singapore/

Singapore River

De Singapore River gaat door het centrum van Singapore. De kades langs de Singapore River zijn levendig dankzij de vele terrasjes, restaurants en winkelcentra. Door deze rivier kun je een rondvaart doen van 30 of 45 minuten.

Singapore Flyer

De Singapore Flyer is het grootste reuzenrad ter wereld (groter dan de London Eye) en staat in het Marina Centre. Het reuzenrad heeft een totale hoogte van 165 meter en bevat 28 dichte cabines. Eén rondje duurt ongeveer 37 minuten

Helixbrug

In totaal weegt de brug  ongeveer 1.700 ton en als alle gekrulde buizen uitgerekt worden dan is de brug maar liefst 2.250 meter lang. 's Nachts zorgt de verlichting voor de nodige sfeer, afhankelijk van het soort evenement dat plaatsvindt in de stad.

Luchthaven

Het internationale vliegveld Changi is een van de grootste luchthavens van Zuidoost-Azië.

Gardens by the Bay, het eiland Sentosa, Raffles Hotel, Marina Bay Sands en de Singapore Zoo.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.