Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Verslag Medium

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 2917 woorden
  • 5 mei 2016
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
6 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Wat wordt er beweerd over geesten?

Er worden erg veel dingen beweerd over geesten en de doelen van geesten. Hier is erg veel over te vinden maar aangezien het meningen zijn hebben wij de bewering van Bijbelleraar Dirk-Jan Jansen gekozen voor ons verslag.

"De Bijbel vertelt ons veel over de onzichtbare wereld." aldus meneer Jansen.   "Onze zichtbare wereld wordt omringt door geestelijke wezens. Veel mensen, zelfs christenen, geloven dat helaas niet meer. Men is vandaag ver afgedwaald van het besef van geesten, engelen etc. omdat men bewuster is van het verstand en de wetenschap. Als iets niet wetenschappelijk kan worden bewezen, dan is het er ook niet. De Bijbel vertelt echter een heel ander verhaal. God is een geest, zegt de Here Jezus in Johannes, maar ook de engelen en demonen zijn geestelijke wezens."

"Het is erg belangrijk om te zien dat de Schrift ons veel vertelt over deze wezens, maar ons ook heel veel niet vertelt. Eigenlijk vertelt de Bijbel ons alleen dat wat we echt moeten weten. Ook geeft de Bijbel ons geen systematische leer over de wereld van de geesten, engelen etc., maar vermeldt ze ons slechts stukjes en beetjes. Daarom is het raadzaam om ervan uit te gaan dat we lang niet alles weten, maar slechts een beetje. We kunnen namelijk ook doorschieten in het tegenovergestelde gevaar: overal demonen en boze geesten zien of er teveel mee bezig te zijn. Niet ieder probleem van een mens is te relateren aan een boze macht buiten hem. Sterker nog, de meeste problemen ontstaan doordat we zelf verkeerde keuzes hebben gemaakt. Christenen moeten een gezond inzicht hebben in de wereld van de boze geesten, niet te ver doorslaan in het ontkennen ervan, maar ook niet doorslaan in het overschatten." 

Op deze afbeelding ziet u hoe Bijbelleraar Dirk-Jan Jansen eruit ziet.

Zijn er verklaringen voor wat een medium doet?

Een medium is een paranormaal persoon dat boodschappen doorkrijgt van andere wezens. Dit kan gebeuren wanneer het medium in een trance is, maar het kan ook wanneer het medium bij volle bewustzijn is. Een trance is een hypnotische of droomtoestand. Je hoeft niet per se in trance te zijn om de berichten en/of boodschappen te ontvangen. Een medium ontvangt dus boodschappen tijdens een zogenaamde reading. Dit kunnen elementen (stoffen zijn die niet uit andere stoffen is samengesteld), hogere of lagere geesten of zelfs de mensen zelf zijn.

In het laatste geval straalt iemand die een medium bezoekt zijn of haar gedachten en emoties zo sterkuit dat het medium in staat is ze op te pikken. Daar word mee bedoeld dat degene die een medium heeft gevraagd, zijn gevoelens en gedachtes sterk uit straalt zodat het medium ze op kan pikken. Een medium word soms ook wel een paragnost genoemd. Paragnost betekend helderziend.

Op deze afbeelding ziet u hoe Sjaan van der Gaauw er uit ziet. Mevrouw van der Gaauw is een medium en wij hebben een interview met haar gehouden. Dit interview kunt u vinden op de laatste pagina.

Wat doet een medium?

Een medium is iemand die werkt met ‘energie’, de trillende deeltjes waaruit alles is opgebouwd en die overal om ons heen aanwezig zijn. Deze energie draagt informatie. En die informatie kun je ‘lezen’ met behulp van je gevoel, je intuïtie.

Er zijn twee dingen die een medium kan doen: een medium kan vragen beantwoorden die over jou en jouw leven gaan. Bijvoorbeeld over je werk, relatie of over geld. De medium leest dan jouw aura en bekijkt daarmee het probleem vanuit een ander perspectief. Deze informatie komt uit een compleet andere hoek en kan jou daarom verder helpen.

Het andere wat gedaan kan worden, is contact maken met overledenen. Wanneer men overlijdt, sterft ons lichaam, maar onze ziel, leeft voort in een andere dimensie. Het verschil tussen deze wereld en de spirituele wereld is dat de energie in de spirituele wereld ‘hoger’ is. Zo hoog dat men die wereld niet kan zien, maar de overledenen zijn er dus nog wel. De meesten overledenen willen dat laten weten zodat ze hun dierbaren gerust kunnen stellen.

Als een medium wilt praten met een overledene doet hij/zij het volgende: de medium stelt zich open voor het contact en krijgt vervolgens informatie binnen. Van herinneringen uit het leven van de overledene, van emoties, de manier van overlijden, het karakter of zijn of haar werk. Het zijn vaak korte flarden, maar een goed getraind medium voelt de overledene genoeg aan om de informatie goed te vertalen naar onze wereld. Het doel is dat de cliënt overtuigd raakt door de bewijzen en het gevoel krijgt dat het gaat over zijn/haar dierbare die is overleden. Zodra dat gevoel ontstaat, gaat de energie 'omhoog' en verloopt het contact ook soepeler. Het beginstuk is dus altijd het moeilijkst, voor alle partijen. Maar als het contact eenmaal gelegd is, kan dit erg prettig zijn.

Wat gebeurt er als een medium contact maakt met een geest?

Een persoon die deze wereld verruild voor het "eeuwige", is diegene er fysiek niet meer. Het lichaam sterft door ouderdom, ziekte of zelfdoding maar de ziel gaat niet dood. Een ziel is een deel van iemand, waar de persoonlijkheid in huist. Op het moment dat het lichaam sterft, stijgt de ziel op uit het lichaam. In een normale situatie zal de ziel naar het licht gaan. Veel mensen met een "bijna-dood-ervaring" hebben dit licht gezien. In het licht wachten mensen die al eerder overleden zijn, en van ons houden ons op. Een ziel heeft dus geen lichaam, maar kan zich wel laten zien in de gedaante van een mens.

Hier op aarde gebruiken we allemaal onze zintuigen om met elkaar te communiceren. We gebruiken onze ogen om elkaar te zien, onze oren om naar elkaar te luisteren, en onze stem om met elkaar te praten. Als we een ziel willen zien, of horen, vraagt dit een andere manier van kijken en luisteren dan wij gewend zijn. Als je een ziel of een energie wilt zien, kijk je niet gewoon met je ogen maar je schakelt als het ware je "derde oog" in. Dit heet je chakra is een energiepunt en je kijkt als het ware dóór je derde oog om een ziel te kunnen zien. Een ziel of een energie, ziet er meestal uit als een soort wazige, menselijke verschijning, maar kan ook een soort vibrerend licht zijn.

Het verslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

Hetzelfde geldt voor het horen wat een ziel je te vertellen heeft. Een ziel communiceert op een andere frequentie dan onze oren, en die frequentie zit vlakbij die waar onze gedachten hoorbaar zijn. Als je na zit te denken, en je vraagt je iets af, dan vindt dit gesprek plaats in je hoofd. Het lijkt alsof deze conversatie met je eigen stem gebeurt maar als je goed luistert zijn er verschillende stemmen. Als je een vraag stelt aan iemand die je kent, die aan de andere kant staat, dan kan het zijn dat de stem die het antwoord geeft en niet klinkt als die van die persoon. Ook dit vraagt enige oefening.

Een ziel heeft net als een levend persoon een energie die voelbaar is. Soms is dit een blije energie, soms een verdrietige, een liefdevolle, of een boze energie. Energie voelen van een persoon of van een ziel, doe je via je hartchakra. Door je voor te stellen dat je deze chakra openzet, kun je de energie leren voelen. Je kunt dit oefenen met levende personen, door als ze tegenover je zitten, je hart open te stellen, en te voelen. Op dezelfde manier kun je de energie van een ziel voelen.

Wat vinden mensen van mediums?

Voor het antwoord op deze vraag zijn wij het winkelcentrum van Zwolle zuid in gegaan en hebben wij de mensen daar gevraagd wat zij over mediums dachten/wat zij van mediums vonden. Het viel ons op dat veel mensen erg gesloten zijn zodra het woord 'medium' genoemd wordt. Veel mensen haken dan af of slaan het aanbod van hun mening geven af. Dit kon ook komen omdat wij het gesprek graag op wilden nemen zodat wij het terug zouden kunnen luisteren. Uiteindelijk hebben wij vier mensen gesproken en zij hadden de volgende meningen:

Persoon 1:

"Ik ben mediumcoach, dit houdt in dat ik mensen help maar dan alleen telefonisch. Ik werk dus vanuit huis. Ik ben zelf wel geintresseerd in het vak medium. Verder wil ik nog kwijt dat medium vaak groter klinkt dan dat het is. Ik denk dat het meer gaat over hoe jij door het leven gaat. Als tip wil ik jullie meegeven dat je vooral bij jezelf moet blijven want daarmee kom je al een heel eind."

Persoon 2:

"Ik geloof niet dat mensen zouden kunnen communiceren met geesten. Ook denk ik dat het beroep medium dus niet echt is. Hoe deze mensen dan aan die uitkomsten komen weet ik niet."

Persoon 3:

"Ik weet het eigenlijk niet omdat het heel raar zou zijn als men zou kunnen communiceren met geesten. Ik vind het maar een raar beroep hoewel het wel mijn interesse heeft"

Persoon 4:

"Ik vind het beroep medium een vreemd beroep en ik denk dat deze mensen dan ook niet echt kunnen communiceren met geesten."

 

Moet je per se medium zijn om te communiceren met geesten?

In principe kan iedereen communiceren met geesten. Energie voelen we allemaal, elke dag. We weten allemaal hoe een feestje voelt dat nog niet echt op gang gekomen is. De energie is dan nog ‘laag’. Maar in de loop van de avond komen de mensen los en begint het ineens te bruisen. Op dat moment voelt de energie ook ‘hoger’. Je kunt het moeilijk uitleggen; het is een gevoel. Een medium werkt ‘op gevoel’, maar is zich er meer van bewust. Bovendien hebben mediums hun gevoel getraind en daarmee kennis over hun andere zintuigen. Ze ‘zien meer’ of ‘horen meer’. Dit noemen wij ‘helderziendheid’ of ‘helderhorendheid’.

De ziel van een overledene is overgegaan naar ‘een andere wereld’ en leeft daar verder. Om het zo wetenschappelijk mogelijk uit te leggen: Wij en de materie op aarde hebben een lagere frequentie dan geesten. De hogere energietrillingen kunnen door onze aardse zintuigen niet goed waarnemen. Daarom zien en horen wij de aanwezigheid van spirits niet. Mediums hebben training gevolgd om hun aandacht en energie af te stemmen op de hogere energietrillingen van de mensen in de 'spiritwereld', die op hun beurt de energiefrequenties zo goed mogelijk verlagen om ons ergens in het midden te ontmoeten. De informatie-uitwisseling vindt plaats ergens tussen de twee trillingsniveaus in. In principe heeft elk mens de capaciteit om dit te doen. De ene medium ontwikkelt deze kwaliteit gemakkelijker dan de ander.

Deze driehoek geeft de stappen aan hoe men in contact kan komen met een geest. De onderste laag is de basis en is dus ook het makkelijkste. De bovenste laag is een het uiterste en daarom ook het lastigste te bereiken.

Interview met Sjaan van der Gaauw

Omdat wij het belangrijk vonden dat wij niet alleen van het internet leerden over mediums, hebben wij een interview gehouden. Dit interview hebben wij gehouden met Sjaan van der Gaauw.

Mevrouw van der Gaauw is een heldervoelend en helderziend medium. Eerst hebben wij geprobeerd contact op te nemen via de e-mail. Er kwam een vakantie tussendoor waardoor wij niet zoveel meer hebben gedacht aan het contact opnemen om een interview te regelen met mevrouw van der Gaauw. Dus besloten wij te bellen en zo een afspraak te maken wanneer wij konden bellen voor het interview. Dit slaagde en zo hebben wij een interview afgenomen met Sjaan van der Gaauw.

1.     Waarom en wanneer besloot u om medium te worden?

 “Je kunt niet besluiten om medium te worden, dat ben je eigenlijk gewoon. Ik heb dat van mijn oma, zij had ook deze bijzondere gave. Ik heb het eigenlijk pas besloten na heel veel ontwikkelingen in mijn leven om het eens uit te dragen in de wereld.”

2.     Had u toe u klein was al het gevoel dat u met geesten kon communiceren?

“Ja, dit begon eigenlijk al op mijn vierde. Toen ging ik overledenen zien en kwamen er ook angsten bij want ik zag allemaal geestjes op de muur. En ik kreeg bepaalde gevoelens. Ik was dan ook heel graag bij mijn oma maar ik begreep toen nog niet waarom. Dit begreep ik pas toen ik te weten kwam dat mijn oma dit werk deed, daarom voelde ik me ook zo prettig bij haar. En dat was niet omdat ik slechte ouders had maar omdat mijn oma mij dan, toch een soort van, beschermde.”

“Ja, dit begon eigenlijk al op mijn vierde. Toen ging ik overledenen zien en kwamen er ook angsten bij want ik zag allemaal geestjes op de muur. En ik kreeg bepaalde gevoelens. Ik was dan ook heel graag bij mijn oma maar ik begreep toen nog niet waarom. Dit begreep ik pas toen ik te weten kwam dat mijn oma dit werk deed, daarom voelde ik me ook zo prettig bij haar. En dat was niet omdat ik slechte ouders had maar omdat mijn oma mij dan, toch een soort van, beschermde.”

3.     Hoe is het voor u om te communiceren met de geesten?

“Hoewel ik er vroeger bang van werd, is het nu heel normaal. Eigenlijk vind ik het alleen maar mooi. In het begin vraag je je natuurlijk af wat je ermee moet maar zodra je contact kan maken met overledenen gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. Je kan mensen bevestigen in wat je ziet. Dat vind ik heel mooi. Je moet niet denken dat ik de hele dag geesten zie, ik kan me er ook voor afsluiten. Maar als ik echt mijn werk doe dan neem ik dat waar en dat is heel mooi. Sommige dingen voel ik ook gewoon, bijvoorbeeld toen mijn hondje dood ging. Dat weet je dan niet, maar dat voel je wel. Of toen ik een keer een zware operatie heb gehad toen nam ik ook enkele geesten waar. Maar in principe moet ik me er voor open stellen wil ik kunnen communiceren met geesten want het is er allemaal echt.”

4.     Hoe voelt het  voor u om een geest op te roepen?

“Een geest ga ik natuurlijk niet zomaar oproepen. Maar bij het contact maken met een overledene maak ik eerst mee hoe het overleiden van de overledene is geweest. Dit voel je als bevestiging. Maar voor mij is dit eigenlijk heel gewoon en daarom ben ik gewend aan het gevoel. Ik weet niet beter, ik weet wel al het prettige ervan. Ik vind het ook erg prettig dat ik het nu begrijp. Daardoor kan ik mensen ook helpen of hen daar in ondersteunen. Ik heb eigenlijk geen nare ervaringen met geesten. Wel ga ik soms naar huizen toe om deze te reinigen omdat daar negatieve effiteiten zijn, dit houdt in dat ik geesten help waardoor hen negatieve aanwezigheid niet langer meer aanwezig is. Vaak zijn dit mensen die zijn overleden en de weg niet kunnen vinden of misschien een keer dronken zijn geweest en vroeger in dit huis hebben gewoond. Deze mensen/geesten weten dan niet dat ze dood zijn en dat kan dus negatieve effecten hebben. De bewoners van de huizen zijn daar dan bang voor maar ik niet. Ik zie dit als een kans om deze overledenen te helpen om de weg te vinden naar het licht. Maar omdat ik niet bang ben is niks negatief en is het alleen maar positief omdat ik mensen en geesten kan helpen.”

5.     Wat vinden mensen om u heen van dat u medium bent?

“In het begin moet iedereen er aan wennen zo ook mijn eigen kinderen en mijn famillie. Ook zij vonden het vroeger heel erg vreemd. Mensen die mij al lang kennen weten niet beter dan dat ik dit kan. Mensen gaan er heel prettig mee om. Het is niet zo dat mensen op bijvoorbeeld een verjaardag vragen van: Hey Sjaan, wat zie je nou?. Dat weten ze al. Mensen kennen mij zo want zo ben ik, ik ben gewoon een beetje anders dan anderen. Ik loop heus niet rond in een heksenjurk ofzo, ik ben eigenlijk ook gewoon een normale vrouw alleen heb ik de mogelijkheid om meer te zien/voelen dan de meesten. Mijn zoon heeft deze gave overgenomen. Wel gebruikt hij deze gave anders dan ik. Hij maakt bijvoorbeeld hele mooie tuinen en dan zegt hij: Mam, ik zorg voor de natuur en jij zorgt voor de mensen.”

6.  Communiceren mediums onderling? Zo ja, hoe gaat dat?

“Ik leef heel erg een eigen leven en ik heb weinig contact met andere mediums. Wel heb ik een heel goede vriendin die ook een gave bezit. Maar als wij samen zijn hebben we het er juist niet over en gaan we juist leuke dingen doen met elkaar. Ik bemoei me verder eigenlijk niet met mensen die zijn zoals ik. Ik heb collega’s waarvan ik weet dat ze er zijn maar eigenlijk leiden we allemaal een geheel ander leven. Wel heb ik collega’s die ik soms spreek via Facebook of Twitter voor zakelijke dingen. Ik stuur ze bijvoorbeeld weleens brieven door om te vragen om reacties. Ook werk ik voor AstroTV. Maar voor echt goed contact heb ik het eigenlijk te druk.

Bronnen:

Mensen in het winkelcentrum

Medium Sjaan van der Gaauw

http://www.zielwijzer.nl/hoe-werkt-mediumschap

http://jannekeleber.nl/hoewerkteenmedium.html

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/spiritueel/128330-leren-praten-met-overledenen.html

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/spiritueel/19678-wat-doet-een-medium.html

http://www.communicatiemodel.nl/definitie-communicatie.html

http://www.dirkjanjansen.nl/site/index.php/bijbelse-onderwerpen/17-misleiding/2-actief-in-de-strijd.hmtl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.