Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Tartarus, de onderwereld.

Beoordeling 3.9
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 232 woorden
  • 15 december 2011
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 3.9
15 keer beoordeeld

Als je dood ging kwam je volgens de Grieken en Romeinen in de Tartarus. Aan de ingang van de Tartarus zit de Cerberus, een hond met drie koppen, zijn taak is om mensen die leven uit het rijk van de doden te houden.

Als je voorbij de Cerberus was, kwam je bij de Styx, een grote rivier. Charon, de veerman, brengt je daar naar de overkant als je hem een munt geeft.

Als je over de Styx kwam, kwam je bij Radamanthys, Minos en Aiacos, de drie rechters van de onderwereld. De rechters bepaalde of je een erge straf krijgt in de Tartarus.
Bekende mensen in de Tartarus zijn;


- Ixion, de man die voor eeuwig aan een rad moet draaien.
- Tityus, een man die voor eeuwig aan de grond werd geketend en zijn eeuwig groeiende lever word opgegeten door gieren.
- Sisyfus, een man die eeuwig een steen een berg moet opduwen maar elke keer als hij bijna aan de top is, de steen laat terugrollen van de berg.
- Tantalus, een man die met zijn kin aan het water staat en eeuwige dorst heeft, als hij van het water wilt drinken daalt het water en als hij van de fruitboom iets wou plukken, waaide het fruit weg.
- De Danaïden, een groep van 50 vrouwen, moesten een vat met water volgooien, maar het water liep er iedere keer uit.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.