Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De eetclub door Saskia Noort

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
Boekcover De eetclub
Shadow
  • Verslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 754 woorden
  • 8 januari 2017
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
4 keer beoordeeld

Boekcover De eetclub
Shadow

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben bij de dood van Evert.

De eetclub door Saskia Noort
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Karen van de Made wordt op en winter nacht wakker gebeld door, er wordt verteld dat het huis van Babette en Evert in brand staat. Karen zit samen met Babette in een vriendengroep genaamd de eetclub, in de eetclub zitten ook Angela, Patricia en Hanneke. Iedereen van de eetclub is gekomen naar het brandende huis van Evert en Babette. Babette en de kinderen zijn veilig uit het huis ontsnapt maar Evert is nog steeds niet terug gevonden, na een tijdje wordt Everts lichaam in het huis gevonden. Tot grote schrik van de vrienden en familie van Evert blijkt dat Evert het vuur heeft aangestoken met het doel om zichzelf en zijn vrouw en kinderen om te brengen.
De gebeurtenissen voordat Karen bij de eetclub kwam worden nu verteld. Michel (De man van Karen) en Karen ervaren dat het in Amsterdam steeds onveiliger wordt voor hun kinderen. Ze besluiten naar een dorp in de omgeving te verhuizen. Omdat Karen een baan heeft, heeft ze minder contacten met nieuwe vrienden of kennissen. De oude kennissen raakt ze kwijt. Later leert Karen Hanneke kennen en zo komt ze in de eetclub terecht. Na een tijdje gaan Karen en Michel naar een feestje van Patricia en Simon (de man van Patricia), Simon is een Multimiljonair en Karen vindt hem meteen aantrekkelijk. Een keer terwijl de vrouwen een avondje eetclub hadden stormden de mannen van de dames in jurken gekleed het huis binnen. Ze vertelde de vrouwen over de vakantie naar Portugal die zij met zijn allen zouden gaan maken. Nu komt de lezer erachter dat de vrouwen in dit boek eigenlijk verwend zijn en profiteren van het werk van hun man. Tijdens  de vakantie in Portugal verteld Babette dat Evert psychische problemen heeft. Iedereen reageert geschrokken en wilt Babette maar al te graag troosten.

Na de begrafenis van Evert gaat Hanneke door het lint, zeggend dat iedereen in de eetclub iets had moeten doen om Evert te helpen. Ze loopt dronken weg en ze belt haar man later op om te vertellen dat ze in een hotel zit. Weer later, wanneer Ivo, Hanneke wil ophalen, blijkt dat ze zelfmoord heeft willen plegen door van het balkon van een hotelkamer te springen. Hanneke ligt vervolgens in coma in het amc. Karen en iedereen in de eetclub gelooft niet dat Hanneke zelfmoord wilde plegen,  Karen wist al dat Hanneke een verhouding met Evert heeft gehad en dat Evert haar een week voor de brand heeft gedumpt.
Bij het horen van het ongeluk van Hanneke is de eetclub bij Karen's huis verzamelt en wordt daar veel gedronken, als iedereen naar huis gaat laat Karen Simon een fiets lenen omdat hij te dronken is om te rijden. Als de twee in de schuur zijn hebben ze een snelle vrijpartij. De volgende ochtend heeft Karen geen schuldgevoel en wilt zij het liefst het nog een keer doen.Intussen hebben de vriendinnen van de eetclub door dat Karen vertrouwelijke informatie heeft verteld aan de politie. Angela en Patricia willen daarom niets meer met haar te maken hebben, maar Babette, die sinds de brand bij Karen woont, trekt partij voor Karen. Er wordt besloten om een einde te maken aan de toestand van Hanneke. Karen is persona non grata op de begrafenis; toch gaat ze erheen.
Simon blijkt met alle mannen van de eetclub een zakelijke relatie te hebben, waarvan hij zelf ook flink op vooruit is gegaan. Evert is helaas daarvan slachtoffer geworden; ook Michel loopt aan de dreigt onder invloed van Simon.
Als Karen opnieuw contact zoekt met Angela, hoort ze dat Babette eigenlijk het met alle mannen doet. Ook bijvoorbeeld met Kees (de man van Angela). Dat was de reden dat ze Babette niet in haar huis wilde opnemen.
Karen heeft nog één laatste afspraak met Simon. Hij vertelt van zijn zakelijke, foute zaken met Evert. Hanneke dreigde deze bekend te maken aan de politie. Plotseling wordt er geklopt en Karen krijgt een stroomstoot. Het is Babette, die woedend is omdat Simon, met wie ze zelf een seksuele relatie heeft gehad, nu met Karen omging. Hij heeft in dezelfde kamer met Karen afgesproken als waarin zij vroeger seks hadden. Babette draagt Simon op Karen te doden, maar die hervindt zich en slaat Babette met de koffer van Simon buiten westen. Ook Simon geeft ze een harde klap met zijn koffertje in zijn maag. Daarna belt ze naar de politie die zich uit zekerheid in de buurt ophoudt. Babette is degene die beide moorden heeft gepleegd.    

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De eetclub door Saskia Noort"