Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Schadelijke gevolgen van Sinterklaas

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Stelling door een scholier
  • Klas onbekend | 509 woorden
  • 20 maart 2006
  • 64 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
64 keer beoordeeld

Titel: Sinterklaas grootste nationale leugen. Sinterklaas, wie is er in Nederland niet groot mee geworden? Zelf heb ik het altijd spannend en gezellig en vooral lekker ervaren. Tot op die bewuste ene dag in mijn leven dat ik erachter kwam. "SINTERKLAAS BESTAAT NIET". Ha ha ha ha ha , was ik er mooi ingenomen. Als een mes door mijn ziel, het was gebeurt, mijn vertrouwen in de mensen om me heen, ouders, familie, kenissen was beschadigd. Al die tijd hadden ze gelogen. Mijn kinderlijkgeloof in 1 klap weggeroofd door de tegenstander. En wie heeft dit niet meegemaakt?, de meeste van ons hebben allemaal deze klap moeten meemaken. Dit gebeurt in Nederland al vele generaties, maar werkt als een vloek over Nederland, want zowel vertrouwen als kinderlijkgeloof zijn beschadigd. Hoe kan het toch dat zoveel nederlanders tegenwoordig niet meer in de Here Jezus en zelfs niet meer in God (kunnen) geloven?, zie hier de vrucht die Sinterklaas uitwerkt. Op het eerste gezicht lijkt het een onschuldig kinderfeest, maar het was het plan van Satan om het kinderlijkgeloof waar elk mens mee is geboren op een ontzettend gemene manier te beschadigen. En wat doen we als christen?, we hupelen vrolijk mee en liegen tegen onze kinderen. De Here heeft ons zeer ernstig gewaarschuwd dat we niet zullen liegen, maar het gaat nog verder. In het nieuwe testament staat : "Wee degene die 1 van deze kleine ten val brengt, het is beter dat die met een molensteen om zijn nek in de zee geworpen worden. Satan : meester van de leugen. en inderdaad wat heeft hij gedaan, een geloof kweken bij kinderen in een afgod (Sinterklaas) Want waar geloven die kinderen nu eigenlijk in? - Sinterklaas weet alles over iedereen door het grote boek, God weet ook alles. - Sinterklaas op het paard en zijn pieten zijn alom vertegenwoordigd, God is ook alom vertegenwoordigd. - Sinterklaas klopt op deur om binnen te komen (net als Jezus op de deur van je hart klopt om binnen te komen) - Sinterklaas geeft cadeaus (Materialistische geest) - Sinterklaas geeft snoep (verleidingen waar bijna geen kind tegen bestand is) - Sinterklaas oordeelt met de Roe of de zak van Sinterklaas (Net zoals God zal oordelen) Sinterklaas zit op een grote stoel (troon) net als God op een troon zit. Sinterklaas heeft een staf, God ook lees maar in Psalm 23 vers 4
Sinterklaas is een oude man met baard, =beeld van God/hemelse vader

Sinterklaas heeft een mantel en mijter, Mantel is teken van gezag en de mijter wordt vaak geassocieerd met bisschoppen en heiligheid, religie. En wat voor een snoep geven we? Chocolade sigaretten . Aanzetten tot roken (kinderen kunnen dan al stoer doen met zo'n ding in hun mond.) Marsepeine varken. (varken volgens joodse traditie is onrein vlees) Chocolade geld , zie ook hier weer de mammongeest om de hoek kijken. Ik denk dat als u gaat nadenken over deze dingen u nog veel meer aspecten gaat tegen komen in deze zeer gedetailleerd leugen uit het rijk der duisternis. Oproep: Gemeente van Jezus Christus wordt wakker en herstel de kerstmis in ere.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.