Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Moeite met het kiezen van je PWS-onderwerp? Logisch. Klik hier om een goed onderwerp te kiezen. 

verenigde staten

Nederlands

Spreekbeurt

Verenigde Staten

5.5 / 10
  • jade
  • Nederlands
  • 443 woorden
  • 17411 keer
    100 deze maand
  • 8 mei 2002
Het land zelf
Het land bestaat uit 50 deelstaten, daarom staan er ook 50 sterren op de vlag. De vlag heeft 13 strepen, 7 rode en 6 witte. Die strepen staan voor de oorspronkelijke 13 staten. De buurland van de VS zijn Canada en Mexico. De oppervlakte van het land is 9.809 miljoen kilometer hectare en dat is ongeveer 288 keer Nederland. Het land heeft ongeveer 256 miljoen inwoners. De bevolkingsdichtheid is 27 mensen per kilometer en is dus dun bevolkt. In amerika betalen ze met dollars en ze praten er Engels.
De hoofdstad van Amerika is Washington D.C. , daar staat ook het witte huis waar de president George W Bush woont. Amerika heeft 43 presidenten gehad en de eerst president was George Washington.

Het vrijheidsbeeld
In amerika staat ook het vrijheidsbeeld, dit beeld is een geschenk van het Franse volk ter gelegenheid van de 100-jarig onafhankelijkheid (men viert dat op 4 juli). Het vrijheidsbeeld is 46 meter hoog en de afwerking van de voet onder het beeld heeft 2 jaar geduurd. Het beeld is gebouwd door ing. Eiffel, dat is ook de bouwer van het vrijheidsbeeld.

Geschiedenis
In 1492 ontdekte columbus amerika. Toen hij het land ontdekte dacht hij dat hij India had ontdekt en daarom noemde hij de bewoners indianen, dus de oorspronkelijke bewoners zijn Indianen.
Eeuwen na de ontdekking trokken de mensen uit Europa en Azie naar dit nieuwe land om een beter bestaan op te bouwen. Doordat deze mensen steeds verder het land introkken, werden de oorspronkelijke bewoners teruggedreven in reservaten.

Het landschap van de Vereningde Staten.
- Het bergland in het westen bestaat uit een kustgebergte en 3 bergketen, die bergketens heten de Sierra Nevada, Rocky Mountains en de Cascades.
- Het bergland in het oosten wordt gevormd door de Appalachen en de Great Smokey Mountains.

Het klimaat
Doordat de V.S. zo groot is zijn er verschillende klimaatzones. Het grootste deel van het land heeft een gematigd klimaat met hete zomers en koude winters. Aan de kust ligt de neerslag rond 1000 en 1500 mm per jaar. Aan de westkust kan de neerslag zelfs ook 3000 mm zijn.
In het zuiden heerst een subtropisch klimaat.

De bevolking
De bevolking bestaat uit 82.8% blanken, 12.7% zwarten en mulatten (kinderen van een blank en een zwart persoon), 0.9% indianen en 3.6% aziaten. In de VS spreekt men verschillende talen, dit komt doordat de laatste 100 jaar veel mensen zijn geimigreerd naar de VS. Van de bevolking woont 76% in de stad en 24% op het platteland.

De regeringsvorm
De VS is een republiek en het is een democratisch land. De VS kiest zijn eigen volksvertegenwoordigers voor de Senaat (vlg. onze Eerste kamer) en het Parlement (vlg. onze Tweede kamer). Alle amerikanen boven de 18 jaar kunnen stemmen.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

1856

reacties

kunt u mij info geven over Amerika
door azaad (reageren) op 9 april 2011 om 15:44
Dit is een handige website. Ik heb hier wel wat aan, want ik doe mijn werkstuk, spreekbeurt en powerpoint over Amerika, ik heb ook een hoofdstuk van de VS. XX Meisje P.S. Meisje is mijn echte naam hoor!:P P.P.S. Ik zit in groep 8
door Meisje (reageren) op 28 april 2011 om 18:06
hallo Jade, handige spreekbeurt voor werkstukken en zo. had misschien wat meer info gemogen.... maar dat maakt niet uit!!! groetjes marit. P.S. heb je op de lea dasberg gezeten???
door marit dekker (reageren) op 30 maart 2012 om 16:31
sorry maaar ik vindt dit niet zo een goeie spreekbeurt er kon wel wat meer info bij sorry Liefs Celina
door celina (reageren) op 22 mei 2013 om 18:37
wat is dit handig zeg ik moest een mind map over Amerika maken en heb hier erg veel aan gehad heel erg bedankt en goed gedaan
door Janne (reageren) op 28 oktober 2015 om 13:46
een goede spreekbeurt, beetje te weinig info
door g.v. (reageren) op 17 maart 2016 om 20:24
dit kan niemand helpen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
door hoeba (reageren) op 18 januari 2017 om 13:34
Doe er ook wat bij over toerisme
door blobvis (reageren) op 11 juni 2017 om 11:37

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer