Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Moeite met het kiezen van je PWS-onderwerp? Logisch. Klik hier om een goed onderwerp te kiezen. 

Streetdance

Nederlands

Spreekbeurt

Streetdance

6.4 / 10
3e klas vmbo
  • Anthony
  • Nederlands
  • 398 woorden
  • 10993 keer
    20 deze maand
  • 7 december 2008
Streetdance

Streetdance
Deze stijl had veel invloed op mode, videoclips, graffiti, dj's, rappers, scratchers etc. De ene na de andere film kwam uit met daarin veel aandacht voor de streetdance-cultuur. Bij streetdance zijn veel bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Streetdance verandert hierdoor eigenlijk steeds weer.

Waarom dansen mensen?
Mensen dansen omdat ze meestal hun gevoel, energie en creativiteit der in kwijt kunnen, om gewoon goed te worden en om bij de top kunnen of door het dansen dingen duidelijk te maken tegenover mensen.
Ik heb een paar keer Streetdance gedaan om te kijken wat het was en hoe het was om te dansen ik vond het heel erg leuk.

Hoe bewegen ze ?
De streetdance bewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over. Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het een flitsend effect heeft. Een van de bekendste bewegingen is de snake. Deze is gebaseerd op de lenigheid van een slang. Het is hierbij eigenlijk de bedoeling dat de danser als het ware met zijn lichaam "rolt". Streetdance is "bouncen op de beat" men danst streetdance vooral op hiphop en R&B muziek.

Wat voor soort muziek dansen Streetdancers?
Streetdancers dansen voor al op Hiphop en R&B muziek. Een van de grootste inspiratiebronnen voor streetdance was MC Hammer, een oldschool rapper bekend om zijn danspasjes. Streetdance is niet gewoon dansen, maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel. Je gaat dansen op de beat, van het muziek gaat het muziek snel moet je zelf ook snel, gaat het muziek langzaam dan moet jij ook langzaam dansen.

Heeft Streetdance wedstrijden?
Ja, Streetdance is een internationale wedstrijdsport. Er komt veel training en talent bij kijken om de top te bereiken. De wedstrijden zijn te verdelen in leeftijdsgroepen, het gaat daarbij om de oudste van het team:
Mini-categorie (miniemen)
Minderjarige -categorie (cadetten)
Junior-categorie (junioren)
Jeugd categorie (jeugd)
Senior-categorie (senioren)
Elke categorie, behalve de miniís , is onder te verdelen in nieuwkomers (B-klasse) en professionals (A-klasse). Daarnaast wordt er gestreden in teams, duo's en solo's.
Wil jij graag op Streetdance?
Als dit artikel je aan het denken zet , ga dan bij je sportschool informatie vragen. Meestal mag je altijd eerste les proberen. Zorg dat jij een van de beste word, en mee doet aan wedstrijden.
Of natuurlijk gewoon voor de FUN!

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

6725

reacties

allemaal van wikkipedia
door ik (reageren) op 5 december 2010 om 13:06
Ja idd van Wikipedia!! Alleen jij legt het veeeel beter uit
door Nicole (reageren) op 20 oktober 2011 om 20:34
Ik vond het in het mode niet heel goed ook niet heel slecht
door Sara (reageren) op 26 december 2012 om 11:08

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer