Tatoeages

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 742 woorden
  • 18 juli 2006
  • 65 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
65 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Hoe werkt het plaatsen van een tatoeage???
Het plaatsen van een tatoeage gebeurt door middel van een tatoeer machine. Deze machine slaat een blokje naar beneden, aan dit blokje zit een naaldstaaf. Aan het einde van de naaldstaaf zitten verschillende hoeveelheden naalden vast. Die naalden bewegen op en neer en gaan hoogstens 1.5 mm in de huid. Iedere machine werkt anders, de een heeft een lichte motor en de andere juist een hele zware motor. De sterkte van de motor hangt af van de specialist die het doet.

Het coolste van het plaatjes van een tatoeage is de manier waarop de inkt in de huid blijft zitten. Ik ga even op het bord uitleggen hoe dat gebeurt. De tatoeermachine brengt de naald 1.5 mm diep, helemaal tot in de lederhuid. In de lederhuid gebeurt het volgende: de huid schrikt van de inkt omdat het een onbekende stof is. De huid wil het lichaam tegen deze stof beschermen en kapselt het in. Op die manier kan de inkt geen schade aan het lichaam aanrichten. De huidcellen vallen gewoon af en er komen weer nieuwe maar het ingekapselde inkt blijft voor altijd daar vast zitten. Het inkapselen is dus een beschermingstruc die slim gebruikt wordt om te tatoeëren.


Voordat de specialist begint met het tatoeëren scheert hij al het haar van de huid weg. Dat doet hij omdat het haar vol met bacteriën zit en bacteriën kunnen infecties veroorzaken en dat kan een tattoo beschadigen. Nadat hij geschoren heeft desinfecteert de specialist de huid. De design van de tattoo wordt op de huid gestempeld met een soort carbon. Als dat gebeurt is dan mag de klant checken of hij de tatoeage goed vindt staan en dan gaat de specialist aan de slag. Als de buitenlijn erop staat dan kan er aan het inkleuren begonnen worden. Tijdens het prikken maakt het lichaam zelf een soort verdovingsmiddel die de pijn dragelijk maakt. Na het plaatsen van de tatoeage wordt de huid ingesmeerd met een zalf die de huid soepel houdt en de korsten minder maakt. Over de verzorging zal Larisa later meer vertellen.

Waarom willen sommige mensen een permanente tatoeage laten zetten?
Tegenwoordig zijn er veel mensen die een permanente tatoeage willen zetten. Dat is meestal omdat ze het mooi of cool vinden. Ze gebruiken het ook vaak als groepsteken. als een aanduiding van een gang of band. Ook wordt het gebruikt als een liefdesbelofte, dan staat er bv. i love Billybob ofzo iets. Vroeger werden mensen getatoeëerd om hun plaats in de familie aan te geven. Ook om aan te geven hoe belangrijk een familie was. Ze tatoeëerden ook om de vijand angst aan te jagen op het slagveld als teken van moed en adel. In Rusland worden misdadigers getatoeëerd om ze later weer te kunnen herkennen. Heel vroeger geloofden de indianen dat je een tatoeage nodig had om toegang te krijgen tot het dodenrijk. Als je geen tatoeage had dan zou je nooit tot rust komen.

Er zijn veel verschillende soorten stijlen van tatoeages. Je hebt:

Celtic: Een oude stijl die al in de Romeinse tijd werd gebruikt om de soldaten van Julius Ceasar af te schrikken.
Traditional: Traditionele ontwerpen met forse schaduwen in zwarte inkt , opgevuld met felle kleuren.
Cartoon: Hierbij worden tekenfilmfiguren of striphelden op de huid geplaatst met volle kleuren.
Realistic: Werk van een fotografische kwaliteit, meestal foto’s of landschappen.
Custom: Wanneer je iets speciaals wilt hebben kun je kiezen voor een eigen ontwerp, maar zie jij een mooi plaatje waarin jij verandering wilt hebben, dan praten wij over een custom tattoo. Met andere woorden: op maat gemaakt naar eigen wens en ontwerp.
Indiaans: Vaak zeer gedetialiseerd werk te denken aan: wolven, paarden, indianen.
New skool: New Skool is een nieuwe stroming in de tattoo stijlen, veel kleuren en opvallende patronen zijn de basis voor deze vernieuwende tattoo's.

Oriëntal: Een Oosterse tatoeagestijl, waarbij de uitwerking belangrijker is dan het ontwerp, het gehele lichaam wordt als "doek" gebruikt.Van deze stijl heb ik jammer genoeg geen foto.
Fineline: Uiters gedetailleerde ontwerpen met fijne lijnen
Black and gray: Bij dit soort tattoos wordt gebruikt gemaakt van zwart en grijstinten.
Japans: Afbeeldingen van vissen en draken, vaak dikkere lijnen en bonte kleuren.
Tribal: Tribal betekent in het engels letterlijk van een stam en dat is het ook. Het is een tatoeage die speciaal van een stam is.

Dit waren de soorten tatoeages, nu gaan we over naar Larisa!

REACTIES

J.

J.

dankje voor dit inplaats van een heel spreekbeur om me zelf temaken ;D , hoopelijk is er niemand van mijn klas ook zo slim geweest om deze site te bezoeken :D

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.