Piercings en tattoo's

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1905 woorden
  • 14 maart 2005
  • 120 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
120 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Informatie over de Tattoo
Tatoeëren betekent letterlijk: gekleurde figuren in de huid prikken. Dat wordt door een special inkt-pen gedaan. Tatoeages mogen pas vanaf je 18de worden gezet.

Verzorging van de tattoo
Het komt toch nog wel eens voor dat er mensen zijn die de nazorg van de tattoo niet geheel serieus nemen. Het is ten alle tijde belangrijk dat u na het plaatsen van de tattoo, de nazorg goed opvolgt. Hoe beter u de onderstaande adviezen gaat opvolgen des te beter de tattoo na het genezing's proces zal worden.Het zijn een paar kleine dingen waar u voor moet opletten en als u dit nastreeft dan zal de tattoo binnen 11 dagen genezen zijn.

· haal na anderhalf uur het gaasje of folie van de tattoo af

· was je handen zorgvuldig, liefst met desinfecterende zeep
· laat de koude waterkraan even lopen en plaats je tattoo eronder
· ga nu heel voorzichtig met je vlakke hand over de tattoo heen en weer , maar let er op dat dit niet te hard gebeurd hou dit zo'n drie tot vier minuten vol.
· dep met een schone handdoek je tattoo droog
· laat de tattoo nu zo'n twintig minuten luchten
· smeer de tattoo met een kleine hoeveelheid meegegeven zalf in, en laat dit even een paar minuten in de huid trekken.
· nu kun je zonder problemen je kleding weer over de tattoo gaan dragen.
Dit geldt voor de eerste twee dagen, daarna kunt u ophouden met het wassen van de tattoo onder de koud water kraan. De andere stappen dient u wel te blijven doen totdat de tattoo geheel ontzien is van enkele korst vorming. Gebruik in geen gevallen vaseline, vaseline is een crème die de huid moeilijk laat ademen waardoor er de genezing langer duurt.

Wat mag niet met een tattoo die nog niet genezen is?
· krab of jeuk nooit aan de tattoo, lichtjes kloppen verminderd de jeuk vaak.

· draag alleen schone kleding over de tattoo, iedere dag schone kleding is vereist.
· smeer geen vreemde zalfjes over de tattoo wond heen.
· ga nooit met een tattoo in de zon of onder een hoogtezon.
· ga nooit zwemmen met een tattoo (ook niet in zwembaden)
· u kunt in bad als u zorgt dat het bad schoon is en geen badzout of andere middelen in het bad gaat gebruiken. Wel is het aanbevolen om voordat u in bad gaat eerst een douche te nemen.
· draag geen wollen kleding over de tattoo heen, de kleine haartjes hiervan kunnen delen van de korst verwijderen.
· wanneer er korsten bijna los zijn van de huid dien je deze te laten zitten totdat deze zelf van de huid losgaan, bij het afpulken van deze korsten heb je een grote kans dat deze plekjes lichter van kleur worden.
Wanneer de tattoo geheel genezen is d.w.z. zodra alle korsten en schilfers van de plek verdwenen zijn, moet je de tattoo nog steeds extra beschermen tegen het zonlicht wanneer je bijvoorbeeld gaat zonnen op het strand. De plek waar de tattoo zich bevind is een soms tere plek die extra ingesmeerd moet worden , ook enkele jaren na het plaatsen ervan blijft het belangrijk om bij te houden. Wanneer dit niet of nauwelijks gebeurd bestaat er een kans dat de plek gaat opzetten en gaat jeuken.

Tattoo-advies
Het valt op dat er veel mensen zijn die nog vele vragen hebben over de tattoo. In de meeste gevallen zijn het toch vaak vragen die gaan over welke tattoo bij hem of haar zal passen, of telefonische vragen over wat bij ons een tattoo kost. Om maar meteen met de laatste vraag te beginnen....


Wat kost een tattoo?
Een prijs voor een tattoo valt niet één, twee, drie te zeggen, dit hangt van verschillende factoren af:
· Hoe groot is de tattoo;
· Hoeveel verschillende kleuren;
· Hoe gedetialeerd is het ontwerp.
Het hangt er dus kort gezegd vanaf welk ontwerp u zal kiezen, daarna wordt met u een prijs afgesproken. De meeste tattoo's zijn al standaard voorzien van letters, deze letters vindt je op een lijst in de shop weer terug met de waarde van de letters.

Wat voor tattoo moet ik nemen?
Wat voor tattoo moet je nu nemen, dit is afhankelijk wat jij mooi vind en wat jij ook mooi zou blijven moeten vinden tot het einde van je leven. Ben je iemand die een tattoo mooi vindt omdat iedereen het mooi vindt, of ben je een persoon die die bij jezelf denkt "het geeft niet wat ze er van vinden?". Een tattoo moet je nemen naar je gevoel, vraag niet je man/vrouw, vriend/vriendin of wie dan ook om zijn of haar mening, neem iets wat bij je gevoel past.

Welke plaats moet ik nemen?
Wil je dat hij voor jezelf blijft? , dan moet je al snel denken aan een bovenarm, schouder, lies, bovenbeen. Wil je dat hij opvalt? neem dan je onderarm, enkel, onderrug.

Vaak hoor je verhalen van mensen die een tattoo nemen op een plaats waar zij weten dat dit minder 'pijnlijk' is ( b.v. bovenarm), maar eigenlijk liever een tattoo op hun enkel zouden willen hebben. Wanneer je dit leest dan zul je waarschijnlijk het zelfde denken als wij: "Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden."

Doet het plaatsen van een tattoo zeer?
Nee, het plaatsen van een tattoo doet niet zeer, maar het is ook niet iets waarvan je zegt; "wij zullen je even lekker verwennen". Het plaatsen van de tekening zal het meest 'pijn' doen, je lichaam maakt binnen het kwartier een eigen 'verdovingsmedicijn' aan waardoor de 'pijn' zal afzakken. Je kunt het plaatsen van een tattoo een beetje vergelijken met een schaafwondje of het gevoel van licht verbrand zijn in de zon en er met een stift op gaan tekenen. Het is dus niet een hevige pijn maar meer een naar gevoel, een gevoel waaraan je even wennen moet. Heb je éénmaal het gevoel ontdekt en is het gebleken dat het inderdaad maar een vreemd gevoel is, dan is het hek van de dam :-).

Vooral voor de jongeren....
Neem nooit meteen een naam van je vriend of vriendin op je lichaam, om te bewijzen dat jij honderd procent weet en wilt laten weten dat jullie elkaar trouw zijn. Denk hier eens over na bij een 12,5 jarig huwelijk van jullie zelf.

Over piercings
Een piercing is een staafje of ringetje dat je door 1 of meer van je lichaamsdelen boort. Het woord piercing betekent letterlijk doorboren, dus jullie weten gelijk waarom het piercing heet. Piercings bestaan al heel lang, je kunt het vergelijken met mensen die vroeger een bot door de neus hadden. Het is de laatste tijd heel erg populair, je komt in de straat altijd wel iemand met en piercing tegen.
Verdoven is wettelijk verboden, en het hoeft ook niet omdat het alleen maar de zenuwen zijn die parte spelen. Sommige piercers verdoven tongen, daar moet je dus echt niet naartoe gaan want het is heel erg verboden en het kan zelfs dodelijk zijn.
Als je een piercing wilt dan moet je toestemming van je ouders krijgen want het is verboden om jongeren onder de 16 te piercen, behalve met toestemming van de ouders. Mensen die onder de invloed van alcohol of drugs zijn worden ook niet geholpen, dit geldt ook voor tattoos. Als je een piercing wilt moet je ook een goede piercingsshop vinden, want als er geen hygiënische spullen worden gebruikt kun je ziek worden. Een ding waarop je zeker moet letten is dat de piercer wegwerp-handschoenen aan heeft, zoniet dan kun je het beste de winkel uitrennen.
Voordat een piercing geplaatst wordt moet de klant een formulier invullen. Daarin geeft de klant aan dat hij of zij verantwoordelijk is voor de gevolgen die er met de piercing gebeurd en dat hij of zij op het moment van piercen in een gezonde toestand verkeert. Wanneer de piercer overgaat tot het piercen wordt als 1ste de huid met een ontsmettingsmiddel schoongemaakt. Op dat moment wordt de huid kritisch bekeken zodat ze er zeker van kunnen zijn dat de piercing geen nadelige gevolgen gaat geven, het kan dus ook zijn dat de plaats die je wilt laten piercen niet geschikt blijkt te zijn. Daarna wordt er met een special stift de plaats van de piercing gemerkt. De huid wordt lichtjes geklemd en de speciale naald wordt door het weefsel gestoken, en daarna wordt je piercing geplaatst. Ik laat nu stapje voor stap zien hoe een tong-wenkbrauw-navel en onderlip piercing worden geplaatst, de populairste plaatsen.

Na het plaatsen van je piercing krijg je verzorgingsmiddelen mee die je moet gebruiken tot je piercing geneest.
Als je je piercing hebt geplaatst zijn er enkele nazorgregels :
1- Gebruik nooit alcohol of sterilon op je piercing.
2- Vermijd make-up, parfum, scheerzeep, aftershave en andere sterke zeep op je piercing.
3- Speel niet met je piercing, dit geeft irritaties.
4- Vermijd bubbelbaden en ga niet lang in een heet bad zitten.
5- Sluit de piercing niet af met vette zalf, want de piercing heeft zuurstof nodig om te genezen.
6- Minimaal 1 maand niet onder de zonnebank of in de felle zon liggen.
7- Raak je piercing nooit met vieze handen aan.

Tongpiercing

1. Eerst wordt bepaald waar de piercing komen moet. Dit is standaard 2 cm vanaf de punt van de tong.
2. Daarna wordt er gekeken waar de naald doorheen gaat, er mogen geen aders in de weg zitten. 3. In een vlotte beweging wordt de tong met de naald doorboord, een vrijwel pijnloze ervaring.
4. Het buisje wat achter is gebleven dient als geleiding voor het staafje.

5. Nu komt het staafje via het buisje door de tong.
6. Het balletje wordt erop gedraaid.
7. Nog een laatste controle en de piercing is klaar (binnen 4 minuten).

Wenkbrauwpiercing

1. Eerst wordt de plaats waar het sieraad moet komen schoon gemaakt met een alcoholdoekje.
2. Daarna wordt er bepaald doormiddel van stippen waar het sieraad moet komen.
3. De tang wordt om de wenkbrauw gezet, met deze tang zorgen wij ervoor om precies te kunnen prikken.
4. In een vlotte beweging word de wenkbrauw met de naald doorboord, het buisje blijft achter in de wenkbrauw.
5. Het staafje word door de buis gehaald en het balletje wordt erop gedraaid. 6. Het sieraad is geplaatst.

1. De huid wordt schoongemaakt met een alcoholdoekje.
2. Daarna wordt er gekeken waar de naald doorheen gaat, samen wordt gekeken of de plaats juist is.
3. Met een tang wordt de huid vast gezet, door de ogen van de tang wordt geprikt.
4. Het prikken is een kwestie van een tel, het stelt niets voor!

5. Nadat de naald erdoor heen , wordt deze verwijderd en blijft er een buisje over. Het buisje wordt op lengte afgeknipt.
6. Wat er blijft zitten aan buis dient voor de begeleiding van het sieraad.
7. Het sieraad is geplaatst en moet worden voorzien van de andere bal.
8. Nu nog even wat verzorgingsmiddel erop en klaar is de piercing.

Tandkristallen
Je kan ook tandkristallen laten zetten op je tand. Dat is een piercing in je tand.
Bij de meeste piercingshops zijn de tandkristallen van Swarovski, dat is een fijn Oostenrijks kristal. Er wordt met tandheelkundige materialen gewerkt, daardoor komt er geen schade aan je tand, en het is pijnloos. Het geplaatste kristal is tijdelijk, het blijft zitten tussen een maand en een jaar.
Het zetten zelf gebeurd als volgt:
· Eerst de tand reinigen met een speciale ontsmettende tandreiniger.
· Dan wordt er een druppel lijm op de tand aangebracht.
· Ook wordt er een druppel lijm op het steentje aangebracht.
· Het steentje wordt 30 seconden op de tand gedrukt.
· Ten slotte wordt de tand even nagereinigd.

REACTIES

M.

M.

in de tekst staat een stukje:
Doet het plaatsen van een tattoo zeer?
Hier wordt als antwoord: Nee, op gegeven, zoek het internet er maar eens op na...het plaatsen van een tattoo kan absoluut pijnlijk zijn, dit ligt vaak aan de grootte, de plaats op het lichaam en de persoon zelf. Plaatsen als de ribben, enkel, binnenkant van de bovenarm en ruggewervel worden vaak als erg pijnlijk ervaren!

14 jaar geleden

S.

S.

veel van de informatie over tattoo's klopt niet. er staat bijvoorbeeld dat je nooit vaseline moet gebruiken, terwijl bij een gecertificeerd tatoeëerder krijg je eerst uierzalf mee en daarna moet je met vaseline gaan smeren. Ook mag je tattoo de eerste week niet nat worden. je mag hem juist NIET wassen. 1x na het zetten en daarna een week niet. tijden het douchen moet je hem afdekken. Dus iemand die dit werkstuk als naslagwerkje gebruikt komt behoorlijk bedrogen uit met de waarheid!

15 jaar geleden

T.

T.

piercings mag je vanaf je 16de al zetten

16 jaar geleden

H.

H.

ik ben 15 en ik heb al een tattoo je mag het met je toesteming van je ouders al onder de 18 hoor

13 jaar geleden

P.

P.

Beste Moppie,
Ik hoop maar dat je hier een 1 voor hebt gekregen. Allemaal gekopieerd van http://studioflash.nl/pages/41262/tattoo_advies.html !
Een tip voor de volgende keer als je plagiaat wil plegen: herschrijf het stuk tenminste in je eigen stijl. De overgang van 'je' en woorden als 'special inkt-pen' in je inleiding naar 'u' en vakjargon in de rest van het stuk, doet wel vermoeden dat er iets niet klopt.
Nog een tip: plagieer tenminste van een site die niet op de eerste pagina van Google voorkomt, want dat is de eerste plaats waar leerkrachten kijken.
Ik hoop dat het duidelijk is dat deze tips ironisch bedoeld waren, en dat je niet van plan ze daadwerkelijk op te volgen. Mijn enige serieuze tip: maak je huiswerk de volgende keer lekker zelf!

13 jaar geleden

T.

T.

@Saskia,
Wat jij zegt klopt niet, ik heb zelf een tattoo laten zetten, ruim een jaar geleden. En de man die bij mij de tattoo heeft gezet heeft gewoon gezegd dat ik mag douchen, zolang ik het maar niet overheen was, maar gewoon dep. Dus douchen mag wel.. Lijkt me een beetje sterk dat het gezond voor je tattoo is als je lekker een week lang aan het zweten bent.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.