Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Je eigen mening geven

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 484 woorden
  • 13 november 2004
  • 105 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
105 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
“De Islam is een achterlijke cultuur”

Deze uitspraak is gedaan door Pim Fortuyn. En hij heeft nog veel meer extreme uitspraken gedaan. Het gevolg: Hij wordt op 6 mei 2002 door z’n hoofd geschoten. Hij had het eventjes wat netter kunnen zeggen, maar hij gaf wel z’n eigen mening, en hij had het recht om z’n eigen mening te geven. Dus eigenlijk is hij omdat hij z’n mening gaf vermoord. Ik vind dat hij soms gelijk had en soms niet. Dat het te druk word in Nederland had hij zeker gelijk in. Ook al had hij het niet zo kwetsend moeten brengen, hij had niet vermoord mogen worden. Omdat ik het heel belangrijk vind dat mensen een eigen mening hebben en die ook durven te geven, en weten hoe ze die eigen mening moeten uiten.

Theo van Gogh, andere man, maar hetzelfde verhaal. Hij was schrijver en was ook bezig met films. Hij had ook een duidelijke eigen mening, hij gebruikte vaak schuttingtaal en uitte z’n mening vaak op een verkeerde manier, maar ook hij had niet vermoord worden.


Het klopt niet dat je in dit land je eigen mening niet meer kan geven. Dat kan sowieso in heel veel landen niet meer. Je hoort ook niet bang te zijn om je eigen mening te geven. Ik denk dat de hele politiek in Nederland niets meer voorstelt. Ik denk dat heel veel mensen die in de politiek hun mening niet meer durven te geven, omdat ze bang zijn ook door hun kop te worden geschoten.

Het belachelijkste vind ik nog wel dat je jezelf niet meer kan zijn in Nederland. Of je nou blank, zwart, dik, dun, groot, klein, slim, dom, humorloos of grappig bent, mensen hebben altijd wel commentaar op je. Er wordt ontzettend veel gediscrimineerd in Nederland, vooral over huidskleur, of geloof. Ik geloof nergens in, niet in God of in Allah, niet in Sinterklaas of de Kerstman, in andere dingen misschien weer wel. Misschien hebben andere mensen wel een heel ander mening over. Of je nou moslim, islamiet of Christen bent, je moet lekker zelf geloven waar je in gelooft, en niemand hoort je dat te mogen afnemen of te verbieden.

Ik vind dat niemand je mag vertellen hoe je je moet gedragen, hoe je je moet kleden of wat je moet zeggen. Je moet natuurlijk wel een beetje normaal doen, en iemand moet de leiding ergens over hebben, anders gaat het fout. En er zijn natuurlijk gedragsregels waar je je aan moet houden. Maar je hoeft niet voor te doen als iemand die je helemaal niet bent. Dat is al een begin voor een beter Nederland, je eigen mening hebben zolang je daarmee niemand kwetst, jezelf zijn en anderen in hun waarde laten. Ik denk dat we daar de komende jaren hard aan moeten gaan werken, want anders is het al bijna zeker dat Nederland verpest wordt.

REACTIES

M.

M.

Het,
je hebt echt ee3n geweldig stuk geschreven over je mening! Top(Y)!

Matthijs

15 jaar geleden

M.

M.

Wat zijn die zogeheten "politici" eigenlijk bezig? Een moslima mag geen hoofddoek dragen, want levensbeschouwingstekens mogen niet.... Mijn mening? Wanneer een moslima geen hoofddoek mag dragen in het openbaar, dan moet de christene ook geen kruisje rond zijn nek dragen, de Jood geen keppeltje op zijn hoofd en de orthodoxe jood geen hoed meer opzetten. Leren de leerlingen beter als al die dingen verdwijnen of worden ze dan betere mensen? Ik denk het niet. Respecteer verdomme toch iedereen zoals hij is, iedereen gelooft toch wat hij wil en toont dat op zijn manier. Als niets meer mag, moet mr. pastoor ook zijn witte kraag afdoen en rondlopen zoals wij allemaal (dit is al wel eventjes geleden dat ik dat nog gezien, maar ja)....Ik weet nog, toen ik in de lagere school zat er ook kinderen zaten van allerlei nationaliteiten en niemand had er problemen mee... in tegendeel; Wij leerden samen, er was geen sprake van discriminatie... iedereen was gelijk. Waarom kan dit nu ineens niet meer???????

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.