Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Marc de Bel

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 413 woorden
  • 13 januari 2004
  • 242 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
242 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
MARC DE BEL Mijn idool is Marc de Bel, omdat ik graag boeken lees en zijn boeken zijn de mooiste boeken die ik gelezen heb. Hij schrijft over verschillende onderwerpen. Zijn verhalen zijn spannend, grappig en soms ook griezelig. Naast dieren en mensen spelen soms ook boeboeks (dit zijn groene wezentjes) een rol in zijn boeken. Hij haalt veel van zijn inspiratie uit zijn eigen levensomgeving. Verschillende verhalen uit zijn boeken spelen zich af in Kruishoutem. Dit is het dorpje waar Marc de Bel geboren werd op 7 mei 1954. Hier trouwde hij met Mie Buur. Ze kregen 4 kinderen en 2 kleinkinderen. Allemaal wonen ze nog in Kruishoutem, samen met nog enkele honden, poezen, kippen en een haan. Want Marc de Bel is een grote dierenvriend. Als kind wilde hij al schrijver worden, maar hij moest die droom nog even uitstellen. Eerst werd hij meester op een school. Hij deed een leraren- opleiding aan het Glorieux Intituut in Oostakker en gaf daarna ruim twintig jaar les op school. Nu besteedt hij al zijn tijd aan het schrijven van boeken en het tekenen van cartoons. Maar hij mist het contact met de kinderen van zijn oude klas wel vaak. Daarom bezoekt bij vaak bibliotheken en scholen om zo toch met zijn ‘leeftijdgenoten’ te kunnen praten. Marc zegt altijd: “ik babbel het liefst met mijn leeftijdgenoten van elf”. Hij is op zijn elfde jaar uit een boom gevallen en sindsdien is hij elf gebleven. Dat is voor hem geen probleem en voor zijn lezers al helemaal niet. Hij kan juist doordat hij eigenlijk nog een kind is al die leuke verhalen verzinnen. In 1987 verscheen het eerste kinderboek van Marc de Bel. Het heette ‘Het ei van oom Trotter’. Dit boek kreeg de prijs van ‘kinder- en jeugdjury voor het boek in Vaanderen. Dat was dus meteen goed raak! En het was natuurlijk voor Marc een extra zetje om lekker door te gaan met schrijven. Er volgden na zijn eerste boek nog zo’n vijftig prachtexemplaren voor alle leeftijden: Bub de badeend, Vanilla P, De ridders van de geflambeerde onderbroek, de drie boeken van Blinker, enzovoort. De boeken van Marc zijn in België razendpopulair. Maar ook in Nederland worden zijn boeken goed gelezen. Naast kinderboeken schrijven en tekenen van cartoons houdt Marc ook van toneelschrijven en optreden met zijn kinderrockband ‘De pimpelmoezen’. Dit was dan in het kort wat over Marc de Bel. Ik hoop dat jullie er iets van opgestoken hebben en ik bedank jullie voor jullie aandacht.

REACTIES

S.

S.

Leuk

13 jaar geleden

K.

K.

slecht!!!!

9 jaar geleden

M.

M.

Ik vroeg om weetjes

5 jaar geleden

A.

A.

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.