Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

de Trojaanse oorlog

Geschiedenis

Samenvatting

5.8 / 10
  • anoniem
  • Nederlands
  • 321 woorden
  • 15478 keer
    269 deze maand
  • 2 november 2002
Samenvatting van de Trojaanse oorlog.
Het verhaal begon op een bruiloft van Peleus en Thetis. Zij hadden alle goden en godinnen uitgenodigd behalve Eris de godin van de Twist. Zij bedacht uit wraak een plan om het feest te verpesten. Ze had een gouden appel waar ‘Voor de mooiste’ op stond en gooide die tussen de gasten. Zij kregen ruzie over wie hem kreeg. Uiteindelijk waren ze het er over eens dat Hera, Pallas Athene of aphrodite de appel kreeg. De 3 dames gingen naar Zeus om hem te laten beslissen. Maar hij verwees hen door naar Paris. Alle 3 de dames beloofde hem iets als hij haar zou kiezen. Hij koos aphrodite want die beloofde hem de mooiste vrouw van de wereld. Toen Paris had gehoord dat in Sparta de mooiste vrouw van de wereld woonde ging hij daarheen. De vrouw heette Helena en was getrouwd met de koning van Sparta Menelaos. Helena besloot met Paris mee te gaan. Menelaos begon uit wraak daarvan een oorlog tegen de Trojanen. Er gebeurde veel erge dingen. En er vielen veel doden. (voorbeelden staan wel in de strip) Na 10 jaar oorlog voeren bedacht de Griekse Odysseus een list om Troje te verslaan. De Grieken maakte een heel groot paard waarin ongeveer 30 mannen zich konden verstoppen. De Grieken zeiden dat ze zich overgaven en dat het paard een cadeau van hun voor de Trojanen was. De Trojanen lieten het houten paard de stad in (ze moesten er zelfs een deel van de stadsmuur voor slopen) en gingen feesten omdat ze hadden gewonnen. Midden in de nacht de Trojanen waren stom dronken kwamen de dertig mannen uit het paard en deden de stadspoorten open. Het hele Griekse leger kwam binnen stormen en vermoorde bijna alle Trojaanse mannen. De vrouwen en kinderen werden als slaven meegevoerd. Helena de vrouw waarom de oorlog begon ging weer met haar man Manelaos mee om het opnieuw te proberen.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

4910

reacties

helena ging alleen maar met paris mee omdat ze betoverd was door aphrodite, omdat dit de belofte was aangezien paris de mooiste vrouw van de wereld zou krijgen.
door anne (reageren) op 1 februari 2012 om 9:50
@anne: ze was ontvoerd door paris met allemaal schaten op zijn schip
door lisa (reageren) op 23 februari 2015 om 17:45
Mooie samenvatting, misschien iets te weinig details, maar t is niet erg dat je dat weg gelaten hebt, want daarvoor is het een samenvatting xD
door henky (reageren) op 21 april 2013 om 17:00
@henky: wie lezen dit in 2015??
door lisa (reageren) op 23 februari 2015 om 17:53
het is een raar verhaal
door sandra (reageren) op 28 november 2013 om 10:25
Het is wel een goeie samenvatting. Maar, ik vind het dom alleen omdat, een van de goden niet is uitgenodigd. Dat is echt dom. Maar het is een leuke samenvatting.
door ilham (reageren) op 17 november 2016 om 20:18
ik krijg hele erge scheetbuien van dit artikel kunnen jullie het verwijderen want ik in mijn broek gepoept xx
door henkie boonstaaf (reageren) op 19 januari 2017 om 13:30
zoo mooi ik vind het kaulo hard auwe respect vor jou
door ahmed (reageren) op 13 maart 2017 om 14:03
er konden wel 50 man in dat paard en ze vermoordde de mensen van Troje niet ze lieten het gebouw aar ze feest vierden in brand zetten
door anonieme (reageren) op 4 oktober 2017 om 15:22

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer