Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

De avonturen van Bill Clifford

Godfried Bomans

1948

128

1 uit 5

3.6 / 10
4e klas havo
  • R Veen
  • Nederlands
  • 262 woorden
  • 3814 keer
    11 deze maand
  • 22 mei 2001

Assistent kan iedereen worden

door Remco Veen
Opnieuw heeft Godfried een Goed boek op de markt gebracht, “de avonturen van Bill Clifford”. De uitgever van Bomans’ boek is Elsevier. Zij hebben hiermee een van de eerste humoristische thrillers op de plank staan.


Met deze Avonturen van Bill Clifford heeft Godfried Bomans een van zijn eerste thrillers op de markt gebracht.
Mijnheer Topwash, de assistent van, de altijd nauwkeurige, Bill Clifford, de detective, is een gewoon mens net als ieder ander. Omdat Mijnheer Topwash de assistent is van Bill, moet hij ook een Pietje precies worden. Op het begin heeft hij hier vrij veel moeite mee, maar op een gegeven moment heeft hij het door. En weet hij de gigantische berekeningen, voor het oplossen van een misdrijf, van de perfecte detective Bill Clifford vast te zetten, waardoor Bill hem gelijk moet geven.

In dit boek heeft Godfried Bomans de werkelijkheid heel goed benadert. Vooral omdat een detective heel precies moet zijn en de gebeurtenissen van deze tijd zijn. Dit allemaal ook omdat de opbouw zo is als in het leven. Je gaat niet met dagen vooruit in een keer en je blikt alleen maar terug als het heel belangrijk is. Dit gebeurt ook in het verhaal.
Het taalgebruik wat hier gebruikt word is wat ouderwets, waardoor ook de woordkeuze voor nu niet echt “normaal” meer is. Kortom het is typisch de stijl van Godfried Bomans.

Het geen wat Bomans in dit boek duidelijk wil maken is dat ieder simpel mens, de assistent van een belangrijk en hoog iemand kan zijn, als hij of zij maar wil.

Deze thriller komt uit 1961.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

1467

reacties

ben jij rick veen uit zwanenburg ???? pleas mail ff terug
door jeffrey (reageren) op 2 mei 2003 om 17:33

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

Lars van Eesteren6e klas vwo6.8
Ewoud 5e klas havo6.4
R Veen 4e klas havo3.6
Meer verslagen ›

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?