Afblijven door Carry Slee

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Afblijven
Shadow
  • Recensie door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 355 woorden
  • 23 april 2018
  • 44 keer beoordeeld
Cijfer 7
44 keer beoordeeld

Boekcover Afblijven
Shadow

Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper, is haar beste vriend Jordi heel enthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze slikt pillen om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen?

Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper, is haar beste vriend Jordi heel enthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze slikt pillen om haa…

Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper, is haar beste vriend Jordi heel enthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze slikt pillen om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen?

Afblijven door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Dansen op drugs

Dit boek heet Afblijven en het is geschreven door Carry Slee. Het gaat over een meisje genaamd Melissa, Ze kan super goed dansen. Ze springt een gat in de lucht als ze wordt gevraagd om in een videoclip te dansen. Een van haar beste vrienden is Jordi. Hij is dan ook blij als hij het nieuws krijgt te horen. Maar al snel gaat het minder goed met Melissa, ze slikt pillen om haar onzekerheid te verbergen. Haar vrienden staan er machteloos bij. Wat kunnen ze doen om haar te helpen?

Melissa doet aan dansen, het enige probleem is dat ze ontzettend onzeker is. Er is een jongen die de videoclip maakt, Jim. Hij heeft Melissa een joint laten roken, en dat leidt nu tot meer. Haar familie en vrienden staan op het spel. De hoofdpersonen zijn Melissa en Jordi, dit zijn echt de allerbeste vrienden van elkaar. Dit boek is makkelijk geschreven er staan bijna geen moeilijke woorden in. Dit boek is voor tieners. Ik vind dit boek heel fijn om te lezen, ik heb het binnen drie dagen uitgelezen. Ik vind dit best een heftig verhaal, vooral omdat mijn ouders altijd zeggen dat ik van de drugs af moet blijven. Dit boek heeft me laten nadenken over hoe kwetsbaar een mens wel niet is. Ik snap nu ook dat mijn ouders dit zeggen en dat ik op moet passen voor alles in het leven. Ik vind lezen echt superstom! Heel veel mensen raden dit boek aan, ik zou het niet aanraden aan iemand. Misschien omdat ik niet van lezen houd.
[107 woorden]

Tot slot: Het boek eindigt met een gelukkig einde en een lange zoen. Alles gaat weer goed met Melissa maar haar ouders en vrienden moeten alles nog verwerken. Het gaat stukje voor stukje beter wat best logisch is. Gelukkig staat Jordi altijd voor Melissa klaar, uiteindelijk hebben ze weer een relatie. Conclusie is dus dat Melissa weer van de drugs af is en het beter met haar gaat.
[77]

Checklist (zie bijlage)
Controleer je recensie en zet een kruisje erachter als het in orde is.

Inhoud recensie = 10 punten
Overige eisen = 10 punten

REACTIES

K.

K.

dis is a sad story
like if you agree

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Afblijven door Carry Slee"