Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Paper Towns door John Green

Beoordeling 1.7
Foto van een scholier
Boekcover Paper Towns
Shadow
  • Recensie door een scholier
  • 3e klas vwo | 724 woorden
  • 15 maart 2018
  • 204 keer beoordeeld
Cijfer 1.7
204 keer beoordeeld

Boekcover Paper Towns
Shadow

The thing about Margo Roth Spiegelman is that really all I could ever do was let her talk, and then when she stopped talking encourage her to go on, due to the facts that 1. I was incontestably in love with her, and 2. she was absolutely unprecedented in every way, and 3. she never really asked me any questions...

Quentin Jacobson has always loved Margo from afar. …

The thing about Margo Roth Spiegelman is that really all I could ever do was let her talk, and then when she stopped talking encourage her to go on, due to the facts that 1. I was …

The thing about Margo Roth Spiegelman is that really all I could ever do was let her talk, and then when she stopped talking encourage her to go on, due to the facts that 1. I was incontestably in love with her, and 2. she was absolutely unprecedented in every way, and 3. she never really asked me any questions...

Quentin Jacobson has always loved Margo from afar. So when she climbs through his window to summon him on an all-night road trip of revenge he cannot help but follow. But the next morning, Q turns up at school and Margo doesn't. She's left clues to her disappearance, like a trail of breadcrumbs for Q to follow.

And everything leads to one unavoidable question: Who is the real Margo?

Paper Towns door John Green
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Zakelijke gegevens

Titel: Paper Towns.
Auteur: John Green.
Aantal bladzijden: 300-306.
Illustraties: paar scènefoto’s van de film (zie bijlage).
Genre: Jongliteratuur, mysterie, roman.
Hoofdpersonen: Margo Roth Spiegelman; Quentin Jacobson.
Vertaler: Aleid van Eekelen-Benders.
Jaar uitgave: 2008.
Uitgeverij: Dutton Books.
Prijs: Edgar Allan Poe award – Beste roman voor jongvolwassenen.
Verfilmd: 2015.

(Woorden: 49.)

Samenvatting

Quentin gelooft dat iedereen in zijn of haar leven een wonder krijgt.

Als Q (Quentin) negen jaar is, komt hij naast Margo Roth Spiegelman te wonen. Voor hem is dat de wonder waar hij op heeft zitten wachten. Als Q en Margo bevriend raken wordt hij ook snel smoorverliefd op haar.

Op een nacht breng Margo hem een bezoek waarna zij de volgende dag verdwijnt. Margo was altijd een fan van mysteries dat ze besloot er zelf één te worden. Margo laat altijd hints achter voor Q waar ze heen is en als hij die vindt is hij vastberaden om haar op te zoeken. Zo gaat hij samen met zijn vrienden, Ben en Radar, en Lacey, de beste vriendin van Margo, op zoek naar haar.

Als ze haar vinden op een feestje scheld haar beste vriendin haar uit als egoïst en neem ze dan voorgoed afscheid van Q. Als zij opeens verdwijnt nadat zij een kus hebben gedeeld, gaat Q terug naar huis waar hij van iemand te horen krijgt dat ze naar New York vertrokken is. Hij komt erachter dat ze ergens in een paper town schuilt en besluit geen seconde te verspillen op haar te zoeken. 5 dagen voor het schoolgala vertrekken Q, Ben, Radar, Radar zijn vriendin Angela en Lacey naar New York met de auto. Met z’n vijven komen ze veel avonturen tegen en worden zo ook een hele hechte groep.

Als ze in de paper town aankomen genaamd Agloe, vinden ze Margo niet en besluiten ze terug te gaan om op tijd te zijn voor het eindgala. Allen Q blijft achter om zijn ware liefde te vinden. Als hij haar eindelijk vindt, krijgt hij van haar te horen dat ze niet meegaat. Nadat ze een laatste kus hebben gedeelt en ze hun liefde voor elkaar hebben bekend, gaan ze beiden hun eigen weg.

Ze besluiten elkaar weer op te zoeken in de toekomst. Op het eind is Q net op tijd voor het eindgala en komt hij erachter dat zijn wonder, die hij dacht dat Margo was, gewoon zijn vrienden zijn en het moment van het eindgala.

(Woorden: 352.)

Mening

Ik ben een heel grote fan van John Green en ik moet zeggen dat hij zichzelf, vergeleken met de voorgaande boeken die hij heeft geschreven, behoorlijk heeft overtroffen.

Vanaf het begin van het boek zit je heel gespannen wat erna gaat gebeurden. Ik vond het boek echt heel mysterieus wat mij bij het lezen van de boek steeds meer aantrok. Het boek was niet op mijn spanningsniveau, maar het was genoeg om je door te laten lezen.

De context van het boek was zeker een pluspunt. Ik vind het namelijk super als een boek met een terugblik begint, want dat maak je alleen maar nieuwsgierig naar het heden. Een ander punt dat mijn ook aantrok waren de geweldige citaten die er in dit boek waren gebruikt.

Het einde is niet wat je verwacht en dat is leuk. Omdat de meeste boeken hetzelfde eindigen, vind ik dat dit boek een heel uniek eind heeft. Ook vindt het romantische deel van het verhaal heel adembenemend. Het is niet je normale cliché verhaal, maar het laat de andere kant van liefde zien.

Ik vond het zeker jammer dat het boek alleen vanaf het jongensperspectief was. Op het einde lees je wel waarom het meisje weg ging, maar dat liet weg dat ik graag wou weten hoe zij daar in de ‘paper town’ aankwam en waarom ze specifiek die koos in New York. Afgezien van dat het boek uit een ik-perspectief bestaat, krijg je wel veel over en van de andere karakters te horen.

Wat ik mooi vond van dit boek is dat het namelijk het vriendschapsband naar voren brengt en het je laat inzien hoeveel invloed vrienden op je kunnen hebben. Het mooist is hoe het boek wijst dat je vrienden samen kunt brengen en dat je meer gemeen hebt met mensen dan je denkt.

 

(Woorden: 302.)

 

REACTIES

*.

*.

dit vind ik echt jammer, ik verwacht veel meer van een recensie over een film, maak je recensies wat korter en spannender.
Hierdoor krijg ik niet zoveel zin om de film te bekijken.

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Paper Towns door John Green"