Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Proef 3 hoofdstuk 4

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
  • Proef door een scholier
  • 3e klas vwo | 343 woorden
  • 5 februari 2004
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
40 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Scheikunde, Hoofdstuk 4, Proef 3 Verdwijnt koper? A). In de zuurkast voegt de docent wat koperpoeder bij salpeterzuur, wat in een bekerglas zit. a). Koper is een rode vaste stof. Salpeterzuur is een kleurloze vloeistof. b). Uit het bekerglas komt een bruine gas, in het bekerglas blijft een warme licht blauwe vloeistof achter. Het reactieschema is dus als volgt: koper (vaste stof)+salpeterzuur (vloeistof)>>>>>>bruine stof (gas)+licht blauwe stof (vloeistof) c). Na de reactie is er nog steeds koper aanwezig in het bekerglas. Want er is niet genoeg salpeterzuur geweest al het koper te laten reageren. B). We krijgen een beetje van de licht blauwe vloeistof en we voegen aan de vloeistof wat natronloog toe. Er ontstaat een blauwe drab, genaamd bremerblauw. Het reactieschema is dus als volgt: licht blauwe stof (vloeistof)+natronloog (vloeistof)>>>>>>bremerblauw (vloeistof) d). Er is een nieuwe stof ontstaan want er heeft een kleurverandering plaats gevonden. (van lichtblauw naar blauw) En de vloeistof is een drab geworden. C). Nu gaan we de drab indampen. Er ontstaat een suspensie met een zwarte vaste stof in een kleurloze vloeistof, genaamd tenoriet. Dus het reactie schema is als volgt: Bremerblauw (vloeistof)>>>>>>tenoriet (vastestof/vloeistof) e). Er heeft een gedeeltelijke faseovergang plaats gevonden en er heeft een kleurverandering plaatsgevonden. f). Ja, tenoriet heeft nog wat vaste deeltjes. D). We laten het tenoriet bezinken en we schenken het af. We voegen dan een reageerbuis water toe en laten het opnieuw zinken. We schenken weer af en voegen ditmaal zwavelzuur toe. We wachten twee minuten en er ontstaat een blauwe vloeistof, genaamd blauw vitriool. g). Nee er is geen koper meer te zien. E). Nu dompelen we een stukje staalwol even in het blauw vitriool. Het stukje staalwol heeft een rode kleur gekregen. h). Er is waarschijnlijk koper ontstaan. Koper verdwijnt dus niet, want in proef 3A verdwijnt koper bij de chemische reactie en op de een of andere manier komt koper weer terug bij de chemische reactie in proef 3E. Dit allemaal kun je weer geven in een kringloopschema: Metaal koper
Blauw vitrool

Bremerblauw
Tenoriet

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.