Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Phileine zegt sorry (vergelijking film/boek)

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
Boekcover Phileine zegt sorry
Shadow
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 3e klas vwo | 566 woorden
  • 12 augustus 2008
  • 34 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
34 keer beoordeeld

Boekcover Phileine zegt sorry
Shadow

Phileine, de hoofdpersoon in deze roman, is 'beauty brains beast best'. Maar wanneer ze haar vriend Max onverwachts in New York gaat opzoeken en hem daar aantreft in een wel hele eigentijdse uitvoering van Romeo and Juliet, knapt er iets in Miss Ultimate Happines. Hilarische verwikkelingen zijn het gevolg.
 

Phileine, de hoofdpersoon in deze roman, is 'beauty brains beast best'. Maar wanneer ze haar vriend Max onverwachts in New York gaat opzoeken en hem daar aantreft in een we…

Phileine, de hoofdpersoon in deze roman, is 'beauty brains beast best'. Maar wanneer ze haar vriend Max onverwachts in New York gaat opzoeken en hem daar aantreft in een wel hele eigentijdse uitvoering van Romeo and Juliet, knapt er iets in Miss Ultimate Happines. Hilarische verwikkelingen zijn het gevolg.
 

Phileine zegt sorry (vergelijking film/boek)
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
C. Vergelijking

1. Inhoud:

(Dit zijn er drie die wel in het boek staan, maar die in de film minder of niet naar voren komen.)
· Phileine heeft voordat ze naar NY vertrekt nog contact met Max om hem het goede nieuws te vertellen dat ze hem komt bezoeken…en wel nú i.p.v. de aankomende zomer. Hij reageert hier uitgelaten op, maar kan haar helaas niet ophalen van het vliegveld omdat hij zogenaamd een heel erg belangrijke repetitie heeft.
· Het avontuur in het park waar een groepje dealende zwarten een opgewonden rondhuppelende blanke man bedelen met geroep, getrap, geslaag en gegil, om vervolgens al rappend uit elkaar te gaan.

· The Late Show van David Letterman.

2. Personages:

In het boek waren veel meer personages aanwezig zoals:
· Phileine's heenreis-echtpaar Fabian met de bungelende onderkin en Lena met de permanente sla mij-uitdrukking op haar gezicht.
· Phileine's al tien jaar lang officiële 'beste vriendin en andersom' Kim
is trouwens in de film stiekem het karakter Lala (een mengelmoes van Kim en Lala uit het boek)
· Mamma & Pappa Ruth
In de film is eigenlijk mamma van Joanne mamma Ruth.
· Max' gezellige homobuurechtpaar Benny & Marc

Het innerlijk van Max is in de film iets anders dan in het boek, want in de film richt Max zich iets meer op het gevoel van Phileine
In het boek komt Jules veel meer naar voor dan in de film, maar de maker van de film vond Jules zo leuk dat hij hem er toch heeft in gestopt.
In het boek komt de naam van Lala’s vriendje (Christiaan) niet voor terwijl hij in de film toch wel vaak in beeld komt.

3. Tijd:

In de film komen gebeurtenissen soms eerder of later aanbod dan in het boek zoals:

· Als Max Phileine na een achtste allerlaatste It Aint Over gelukzalig verteld dat hij morgen zijn scène met Joanne veel gerustellender kan spelen moet hij dit bekopen met een oog waarvan hij nog niet beseft dat het morgen en overmorgen extra goed geschminkt zal moeten worden om de blauwe plek te maskeren. In de film komt hem dit goedje tegemoet op een andere tijd op een andere plaats, namelijk: vóór de première van rOmEO-n-jULieT tijdens een kaarsrijk badpartijtje.
· Phileine wordt met haar Max verenigd als hij een uur na de afgesproken tijd de huiskamer binnenstapt, guitig, jonge-prinserig. In de film overvalt ze hem tijdens een klassiek 'spiegelshot' als hij laat op de avond thuis komt.

4. Motieven:

De motieven in de film zijn ongeveer gelijk aan de motieven in het boek. Het dynamische motief is nog steeds ruzie, want Phileine wil dat alleen zij lol in het leven mag hebben en als de anderen dat ook hebben dan wordt ze kwaad en gaat ze heel bot doen. Dat doet ze ook als ze de mensen bij voorbaat al niet aardig vindt.
Het leidmotief is ook nog steeds praten over seks, want als ze met Gulpje in een café zit is bijna altijd het 1e onderwerp waar ze het over hebben: seks.

5. Thema:

Ook het thema is nog steeds het algemene menselijke probleem: het ontdekken van de realiteit en de zoektocht naar jezelf en liefde. In het begin doet ze nog heel bot tegen mensen en weet ze eigenlijk nog niet echt wie ze zelf is. Steeds dichter aan het eind komt ze er toch beetje bij beetje achter wie ze is en wat ze allemaal gedaan heeft.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Phileine zegt sorry (vergelijking film/boek)"