Sarah Meuleman


Sarah Meuleman
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Biografie

Sarah Meuleman (1977) is journalistepresentator en zangeres.

Auteur Sarah Meuleman is geboren in het Belgische Oostende en groeide op in Gent. Meuleman studeerde Germaanse Filologie (Universiteit Gent) en Algemene Literatuurwetenschap (Universiteit van Amsterdam, cum laude).

In 2015 verscheen bij Lebowski publishers haar debuut De zes levens van Sophie dat zeer positief werd ontvangen en genomineerd werd voor de Bronzen Uil voor beste debuutroman van 2015.In 2015 verscheen bij Lebowski publishers haar debuut De zes levens van Sophie dat zeer positief werd ontvangen en genomineerd werd voor de Bronzen Uil voor beste debuutroman van 2015.
Met De zes levens van Sophie maakte Meuleman meteen de sprong over de oceaan. Het boek werd in 2018 als Find Me Gone uitgegeven in de US, Canada en Engeland bij Harper Collins US. De recensies waren lovend en collega schrijvers spraken vol enthousiasme over Find Me Gone. In de zomer van 2019 maakte Meuleman een promotietour door de Verenigde Staten. Meer info op de Engelse versie van deze site of op findmegone.com.

In 2019 verscheen Meulemans tweede roman De vondeling. Voor alles over De vondeling, klik hier.
Meuleman publiceerde eerder als interviewer en essayist in uiteenlopende media en was als chef kunst & cultuur verbonden aan Vrij Nederland en Vogue. Op televisie maakte en presenteerde ze voor omroep VPRO het kunstprogramma Sarah’s Barbaren.
Naast haar romans legt Meuleman zich toe op het bedenken en ontwikkelen van internationale (televisie) series.

 
Meer details
Sarah Meuleman

Boeken

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen