Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Rob Wijnberg


Rob Wijnberg
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Man
Geboren
11 augustus 1982
Biografie

Rob Wijnberg (Winschoten, 11 augustus 1982) studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. In september 2010 werd hij hoofdredacteur van nrc.next, de jongste chef van een landelijk dagblad. Na zijn vertrek in september 2012 lanceerde hij, samen met Harald Dunnink en Sebastian Kersten van creatief bureau Momkai en met uitgever Ernst-Jan Pfauth, het online journalistieke platform De Correspondent, dat inmiddels meer dan 35.000 leden heeft. In 2013 werd hij door de Nederlandse Vereniging voor Journalisten verkozen tot Journalist van het Jaar. 

Wijnbergs loopbaan in de journalistiek begon in 2001 met een vaste column in De Telegraaf. Daarna schreef hij columns en essays voor onder andere De Groene Amsterdammer, NRC Handelsblad en nrc.next.

In 2007 verscheen zijn eerste politiek-maatschappelijke pamflet Boeiuh - Het stille protest van de jeugd (2007). 

In zijn boek In dubio (2008) onderzocht Wijnberg de aard en grenzen van meningsvrijheid. Hij betoogt dat vrijheid van meningsuiting een onmogelijke én absolute vrijheid is; een vrijheid die grenzen vereist, maar tegelijkertijd juist die grenzen verwerpt. 

In 2009 verscheen zijn essaybundel Nietzsche en Kant lezen de krant - Denkers van vroeger over dilemma's van nu. Het boek werd met meer dan 65.000 exemplaren één van de best verkochte filosofieboeken van de afgelopen tien jaar. Daarna volgden de bestsellers Dus ik ben (2010, samen met Stine Jensen), En mijn tafelheer is Plato (2012) en De Nieuwsfabriek (2013). 

 
Meer details
Rob Wijnberg

Boeken

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen