Karel Glastra van Loon


Karel Glastra van Loon
Bekend als
Auteur
Schreef in het
Nederlands
Geslacht
Man
Geboren
24 december 1962
Overleden
01 juli 2005
Biografie

Karel Glastra van Loon (1962) is geboren in Amsterdam een groeide op in een groot gezin. Als klein jongetje was hij erg geïnteresseerd in de natuur en wilde daarom ook graag bioloog worden.

Hij heeft gymnasium gedaan en raakte gefascineerd door het geschreven woord. Na een jaar in de Verenigde Staten aan de Hastings Senior High School te hebben gestudeerd keerde hij terug naar Nederland. Hier kwam hij te werken voor Elsevier Science Publishers, Libelle en de Nieuwe Revu. Daarnaast maakte hij als verslaggever reizen naar onder andere Cuba, Rusland, China en Estland. In diezelfde periode nam hij deel als vrijwilliger aan een herbossingsproject in Nicaragua. In de periode van 1993 tot 2010 zijn verschillende boeken verschenen van zijn hand, waarvan ‘De passievrucht’ de bekendste is, verschenen in 1999. Deze roman is bekroond met de Generale Bank Literatuur Prijs. Karel Glastra van Loon was een breed georiënteerd man, want naast schrijven was hij ook actief op tv en in de politiek. Zo behaalde hij in 1989 een finaleplaats bij het Camerettenfestival, werkte hij mee aan documentaires en was hij een actief lid van de Socialistische Partij. In 2005 overleed Karel Glastra van Loon op 42-jarige leeftijd aan een hersentumor.

 
Meer details
Karel Glastra van Loon

Boeken

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen