Eeuwoud Koolmees


Eeuwoud Koolmees
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Man
Geboren
29 april 1969
Biografie

Mijn naam is Eeuwoud Koolmees. Ik ben geboren op 29 april 1969 te Capelle aan den IJssel, een gemeente vlak naast Rotterdam. 
Na de basisschool wilde ik graag iets in de elektrotechniek gaan doen. Na de Lagere Technische School en de Middelbare Technische School kon ik nog niet gaan werken, want toen bestond de dienstplicht nog. 
Dus mocht ik anderhalf jaar het groene legeruniform aan, om dienst te doen als sergeant bij de Pantser Infanterie. En dat was achteraf gezien best een leuke tijd. 
Na de militaire dienstplicht ben ik in de automatiseringsbranche gaan werken. Ruim tien jaar lang heb ik met veel plezier en inzet in de computerbusiness gewerkt, maar toen wilde ik graag eens iets anders gaan doen.

In de avonduren was ik ondertussen de lerarenopleiding voor Docent Nederlands gaan volgen. Eerst als pure hobby, maar later ook met het doel om echt voor de klas te gaan. Een aantal jaar geleden ben ik definitief overgestapt naar het onderwijs. Ik werk nu als leraar Nederlands op het 
Driestar College in Lekkerkerk. 

Toen ik ongeveer twintig jaar oud was, heb ik mijn eerste boek geschreven. Dit is het boek 'Naar het land van hun vaderen'. En na dat ene boek volgden er al snel meer. Sindsdien heb ik regelmatig nieuwe boeken gepubliceerd. Eerst alleen romans voor volwassenen, maar vooral de laatste jaren veelal kinder- en jeugdboeken.

Eeuwoud Koolmees

Boeken

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen