Lucas Rijneveld


Lucas Rijneveld
Pseudoniem voor
Marieke Lucas Rijneveld
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Man
Geboren
20 april 1991
Biografie

Lucas Rijneveld (eerder bekend als Marieke Lucas Rijneveld) geldt als een van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde hij met de meermaals herdrukte dichtbundel ‘Kalfsvlies’, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. In de Volkskrant werd hij vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar. Zijn voordracht was veelvuldig te horen op literaire podia als Crossing Border, Lowlands, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie, en haar gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal literaire tijdschriften, waaronder Hollands Maandblad, VPRO Gids en De Revisor.

Zijn roman "De avond is ongemak' verscheen in  januari 2018. De Engelse vertaling kreeg de belangrijk Booker Prize. Zijn tweede roman, "Mijn lieve gunsteling",  rolde relatief onverwacht van de pers in 2020. Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht. 

 
Meer details
Lucas Rijneveld

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen