Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Özcan Akyol


Özcan Akyol
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Geslacht
Man
Biografie

Özcan Akyol (Deventer, 1984) is een Nederlandse schrijver en columnist. Hij volgde een mavo-opleiding en studeerde later Journalistiek en Nederlands. Met de laatste studie is hij echter direct gestopt toen hij twee contracten bij zijn huidige uitgeverij kreeg. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist van De Nieuws BV (Radio 1), Nieuwe Revu, 90 Minutes en Dagblad de Stentor. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in in Hard gras, NRC Handelsblad en de Vara Gids.

Eind oktober 2012 verscheen zijn debuut Eus bij Uitgeverij Prometheus. Het boek is een semi-autobiografische schelmenroman die meteen na publicatie voor een hoop beroering zorgde. Tijdens een optreden bij De Wereld Draait Door rekende de auteur af met het gilde der allochtonenschrijvers, dat volgens hem vooral bestaat uit poseurs, loopjongens en mensen zonder echt verhaal. Hij verweet zijn collega’s herhaling in hun werk en wilde absoluut niet tot deze categorie worden gerekend – ondanks zijn Turkse achtergrond.

Eus werd direct een succes; in een week tijd verkocht de uitgever meer dan 10.000 exemplaren, nam Eyeworks de filmrechten over en de auteur mocht bij diverse televisieprogramma’s aanschuiven voor zijn visie op de actualiteit. Ondertussen zijn er meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

In maart 2014, vlak voor het WK, verscheen het boekje: ‘Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen?!’, een voetbalbundel die hij samen met @DuBlanqeBogarde schreef. Voor  dit boek verzamelden de auteurs platgetrapte grappen, humoristische dialogen en volstrekt onlogische taaltwisten op en rond het voetbalveld. Het is een vermakelijke maar ook verontrustende bloemlezing die bij insiders een hoop herkenning oproept. Voor mensen buiten de voetballerij biedt de bundel een ongemakkelijk inkijkje in deze veelbesproken machowereld.

Özcan Akyol heeft nu  zijn tweede roman, een volledig autobiografisch boek. (januari 2016)  verschijnt. De titel luidt ‘Turis’.  Daarnaast verzorgt de auteur optredens en lezingen door heel het land. Özcan Akyol woont en werkt in Deventer.

 
Meer details
Özcan Akyol

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen