Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hans Münstermann


Hans Münstermann
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Man
Geboren
16 juni 1947
Biografie

Lutgardus Johannes (Hans) Münstermann  werd geboren in  Arnhem, op 16 juni 1947

Zijn literaire romans gaan over het wel en wee van de babyboomer Andreas Klein. Dit fictieve personage is de zoon van een Duitser en een Nederlandse die zijn getrouwd op 10 mei 1940, de dag waarop Duitsland onder andere Nederland binnenviel, waarmee voor laatstgenoemd land de Tweede Wereldoorlog begon. Vanwege de generatieschets worden de romans ook  wel generatieromans genoemd. Münstermann won in 2006 met "De Bekoring", het vijfde boek uit deze reeks, de AKO Literatuurprijs. Opmerkelijk is dat hij met hetzelfde boek ook stond genomineerd op de shortlist 2006 van de Gouden Doerian, de prijs voor de slechtste Nederlandse literaire roman.

Daarnaast vormde Münstermann een aantal jaren een schrijversduo met Jacques Hendrikx. Ze hanteerden daarbij het gezamenlijk pseudoniem Jan Tetteroo. Hun romans spelen zich af tegen de achtergrond van allerlei maatschappelijke onderwerpen uit het einde van de 20e eeuw waarbij soms ook een duik in het verleden wordt genomen.

Hij is getrouwd met actrice Marina Duvekot.

Hans Münstermann

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen