Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Esther Gerritsen


Esther Gerritsen
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Geboren
30 november 1971
Biografie

Esther Gerritsen (1972) schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film.
Ze debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn en sindsdien volgden meerdere succesvolle romans, waarvan er vier genomineerd werden voor de Libris Literatuurprijs: Superduif (2010), Dorst (2012), Roxy (2014) en De Trooster (2018). In 2005 kreeg ze de BNG Bank Literatuurprijs voor Normale Dagen en in 2014 kreeg ze de Frans Kellendonkprijs voor haar gehele oeuvre.

 Ze had de eer om in 2016 het boekenweekgeschenk Broer te schrijven met een oplage van 700.000 exemplaren. Gerritsen schreef columns voor De Volkskrant en heeft al lange tijd een populaire wekelijkse column in de VPRO gids.
Ze maakt momenteel furore als scenariste voor tv series en films. Ze schreef het scenario voor Instinct (Halina Reijn, 2019): de openingsfilm van het Nederlands Film Festival, geprezen en bekroond op internationale festivals als Locarno, Toronto en London en de Nederlandse inzending voor de Oscars van 2019. Ze is co-auteur voor de nieuwe tv serie Red Light, die in 2020 in premiere gaat op de Nederlandse en Belgische televisie met Maaike Neuville, Halina Reijn en Carice van Houten in de hoofdrollen.

 
Meer details
Esther Gerritsen

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen