Xenotransplantatie

Beoordeling 8.5
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 362 woorden
  • 31 oktober 2007
  • 41 keer beoordeeld
Cijfer 8.5
41 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Opdracht 8.

a. Xenotransplantatie Tweede Kamer:
De Tweede Kamer is tegen xenotransplantatie. Ze hebben een wet aangenomen, “Wet op bijzondere medische verrichtingen”, die zegt dat medische verrichtingen op het gebied van xenotransplantatie verboden is. Er is te weinig bekend over de risico’s en het is dus nog gevaarlijk voor de mens. En aangezien ze aannemen dat de techniek niet genoeg zal verbeteren blijft deze wet van toepassing.

Commissie voor volksgezondheid, welzijn en sport 2002 ‘Eerste kamer der Staten-Generaal’
http://www.eerstekamer.nl/9324000/1f/j9vvgh5ihkk7kof/vg5bkpeoo000

b. Xenotransplantatie Regering:
De regering heeft eigenlijk geen echte mening over xenotransplantatie. Dit omdat er nog te weinig over bekend is. Daarom wil de regering dat er veel onderzoek gedaan wordt naar xenotransplantatie de komende jaren. Ze willen zelfs een wettelijk moratorium om onderzoek met te doen.

Griffier commissie, Teunissen
2000 ‘Verslag: overleg Kamer over xenotransplantatie’
http://www.nieuwsbank.nl/inp/2000/02/0221R082.htm

c. Xenotransplantatie Organisaties van artsen en onderzoekers:
Artsen en onderzoekers zien xenotransplantatie als een aanvulling op gewone transplantatie. Je kunt dan bij wijze van spreken de donors zo van de plank af halen. Want bij xenotransplantatie heb je de kwaliteit en hoeveelheid donororganen zelf in de hand.

Scholieren 2001 ‘xenotransplantatie’
http://www.scholieren.com/werkstukken/735

d. Xenotransplantatie patiëntenorganisaties:
De patiëntenorganisaties verschillen nogal van mening als het gaat over xenotransplantatie. Er zijn er die er positief tegenover staan. Zij vinden het een goede manier om het te kort aan donororganen op te vullen. Maar er zijn er ook die negatief tegenover xenotransplantatie staan. Zij vinden het kunnen ontstaan van nieuwe ziektes een groot gevaar.

Natuurinformatie (internet)
http://www.natuurinformatie.nl/asp/page.asp?alias=meningen.nl&view=meningen&id=i000122

e. Xenotransplantatie dierenbeschermers:
Dierenbeschermers hebben eigenlijk 3 bezwaren tegen xenotransplantatie. Ten eerste vinden ze dat een aantal dieren leed aangedaan wordt. Dit ten behoeve van de mens. Ten tweede hebben dierenbeschermenrs bezwaar tegen het fokken van de dieren. Die gebeurt onder speciale omstandigheden. Ten derde vinden ze dat DNA van dieren niet veranderd mag worden, terwijl men nog niet weet wat de gevolgen hiervan zijn op lange termijn.

M.Boujnan 2001 ‘XENOTRANSPLANTATIE‘
http://staff.science.uva.nl/~dcslob/lesbrieven/mohamed/xenotransplantatie.html#anker8

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.