Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Thema 3.3: Ziek

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 496 woorden
  • 2 juli 2007
  • 189 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
189 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Griep - Wat is er aan de hand bij griep? Bij griep heb je meestal de volgende verschijnselen: moeheid, misselijkheid, hoofdpijn, koude rillingen, koorts, spierpijn, keelpijn en een loopneus. De griep is een virus die heel makkelijk verspreid wordt, bijvoorbeeld als een besmet persoon niest, hoest of iemand de hand geeft. - Hoe kun je van griep genezen? Er zijn geen speciale geneesmiddelen voor griep. Wel zijn er makkelijke geneesmiddeltjes zoals neusspray, dampo, en allerlei pijnstillende middelen. Wat natuurlijk het allerbeste helpt, is rusten, warmte en ontspanning. Als je van tevoren griep al wilt tegengaan, kun je de griepprik krijgen. Dat is een prik met allerlei dodende middelen tegen de griep. Het is niet helemaal afgesloten dat je dan de griep niet meer kunt krijgen, maar het verhoogd wel je weerstand zodat je minder snel vatbaar bent voor het virus. Longontsteking - Wat is er aan de hand bij longontsteking? Longontsteking is een ontsteking aan de longblaasjes. Iemand met longontsteking heeft meestal last van pijn op de borst. Vooral bij het hoesten en ademhalen. Ook hebben ze vaak last van kortademigheid. Bij het hoesten kan er slijm bij loskomen, wat ook bloederig kan zijn. Ook heb je dan last van koorts en koude rillingen.
- Hoe kun je van longontsteking genezen? Zelf kun je hier niet veel aan doen. Er wordt geadviseerd om dan naar de huisarts te gaan. Een ernstige longontsteking kan zelf dodelijk zijn. Als de oorzaak een bacterie is, krijg je antibiotica voorgeschreven. Is er een andere oorzaak, dan word je meestal doorverwezen naar het ziekenhuis. Ontstoken amandelen - Wat is er aan de hand bij ontstoken amandelen? In de keel en neus, zitten kleine organen. Deze heten amandelen. Als er bacteriën bijkomen, kunnen ze ontstoken raken. Ze worden dan hard en dik. De klachten bij neusamandelen zijn: voortdurende verkoudheid, slecht slapen, snurken, veel door de mond ademen of heel vaak een oorontsteking achter elkaar. En de klachten bij keelamandelen zijn: veel keelpijn, moeilijk slikken, slecht slapen veel door de neus ademen en koorts. Ontstoken amandelen komt meestal bij kinderen voor, bij volwassenen zijn ze meestal allang verdwenen. - Hoe kun je van ontstoken amandelen genezen? Als een kind/volwassene echt heel erg last van bovenstaande klachten heeft, is het nodig de ontstoken amandelen met een operatie te verwijderen. Tuberculose (TBC) - Wat is er aan de hand bij tuberculose? Tuberculose is een ernstige ziekte die je alleen kunt krijgen door een tuberculosepatiënt. Ze kunnen je besmetten door te hoesten of te niezen. De meest voorkomende verschijnselen zijn: hoesten, vermoeidheid, koorts en een gebrek aan eetlust. De tuberculose wordt veroorzaakt door een giftige bacterie. Tuberculose aan de longen is de meest voorkomende vorm van tuberculose, maar de ziekte kan ook ontstaan in andere delen van het lichaam, zoals de nieren, gewrichten of lymfeklieren. - Hoe kun je van tuberculose genezen? Je kunt genezen door minimaal 1 jaar de voorgeschreven antibiotica te nemen. De werking is dan goed: bijna alle patiënten genezen!

REACTIES

S.

S.

Super bedankt! scheelt weer wat huiswerk

13 jaar geleden

S.

S.

SCheelt inderdaad weer huiswerk

bedankt!

13 jaar geleden

E.

E.

Echt super bedankt heb er echt veel aan gehad! xx

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.