Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Opdracht 11.24

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 399 woorden
  • 19 juli 2006
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
11 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Schrijfplan; beschouwing Inleiding Vertellen dat jongeren vaker ongelukken krijgen in het verkeer vanwege o.a. hun onervarenheid. • 'Het gaat om 8% van de rijbewijshouders, maar jongeren zijn goed voor 22% van de doden en gewonden. Kern Info uit de bronnen. Waarom het zo is. Statistieken • Het is niet onbekend dat nog te veel jongeren, voornamelijk tussen de leeftijdsklasse van 20 – 25 jaar, in een verkeersongeval om het leven komen. • Jongeren hebben een tekort aan ervaring. • Onder invloed van drank en/of drugs achter het stuur zitten. Conclusie Concluderen dat er iets aan gedaan moet worden en wat dat dan moet zijn. • Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) wil jongeren die hun rijbewijs halen na enige tijd een herhalingstoets afnemen. Directeur F. Meijer: 'Jongeren zijn een kwetsbare groep verkeersdeelnemers'.
Bronvermelding http://www.cvv.be/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=51
http://www.zestienmiljoenmensen.nl/nieuws/stellingen/2005/0-78-1_78-74960.jsp Beschouwing Het blijkt dat het gaat om 8% van de rijbewijshouders, maar jongeren zijn goed voor 22% van de doden en gewonden die in het verkeer vallen. Hoe kan dit nou waar zijn? Jongeren hebben niet zolang hun rijbewijs, dus de lessen moeten toch nog kersvers in hun hoofd zitten? Het probleem dat jongeren o.a. hebben is het tekort aan ervaring. Dat, in samenwerking met de drang om hun grenzen te verlengen, door hard door de bocht te gaan, kan fatale gevolgen hebben. Ook zijn het meestal jongeren die onder invloed van drank en/of drugs achter het stuur zitten. Het niet dragen van de veiligheidsgordel draagt ook zo zijn steentje bij voor een spetterend ongeluk. Met andere woorden moeten jongeren zich leren beheersen en zich verantwoord gedragen, voordat men achter het stuur gaat en tijdens het rijden. Jongeren onder de leeftijdsklasse van 20 tot 25 jaar raken voornamelijk verzeild in een verkeersongeluk. Helaas domme eenzijdige ongevallen. Een voertuig die op een verlichtingspaal, boom, duiker, brugpeiler, woning of in een gracht terecht komt. En dat gebeurt vooral op een moment van vrijetijdsbesteding. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) wil jongeren die hun rijbewijs halen na enige tijd een herhalingstoets afnemen. Zoals u nu wel door heeft, terecht. Directeur F. Meijer: 'Jongeren zijn een kwetsbare groep verkeersdeelnemers'. Tijdens zo’n toets is het niet nodig om bang te zijn dat het rijbewijs wordt ingetrokken. Wel geeft CBR een ‘dringend advies’. Het is te hopen dat dit genoeg is om het aantal verkeersslachtoffers onder jongeren flink te verminderen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.