Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The Lion King (1994)

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1225 woorden
  • 12 maart 2006
  • 167 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
167 keer beoordeeld

De film de Lion King begint met het lied: “De kringloop van het bestaan”. In het lied wordt een levensvraag verwerkt. Die levensvraag is: “Wat is onze plek in het bestaan”. In het lied ondergaat Simba een symbolische handeling (een soort doping) door Raviki. Raviki laat een vloeistof over het hoofd van Simba stromen en hij zet een teken op het hoofd van Simba. Hij stelt Simba voor aan de dieren. Als Raviki Simba aan de dieren voorstelt schijnt er een zonnestraal op het hoofd van Simba. Die straal geeft aan dat de goden Simba zullen beschermen tegen al het kwaad.

De twee broers Mufasa en Scar lijken totaal niet op elkaar. Dat kan je zien aan hun manen. De manen van Scar zijn zwart en hij is gemeen en jaloers. De manen van Mufasa zijn goudkleurig en hij is koning. De naam Scar betekent litteken. Scar heeft een litteken op zijn ziel.


Raviki de aap is in de film een soort priester en waarzegger. Zulke dieren of mensen hebben we nodig omdat wij de goden niet kunnen verstaan en zulke mensen of dieren wel. Zulke mensen of dieren geven ons hoop.

Mufasa legt Simba uit dat het moeilijk is om koning te zijn, omdat je als koning alles moet begrijpen en alles in evenwicht moet houden. Mufasa legt Simba uit wat de kringloop is, waardoor alles minder erg wordt. In de kringloop leeft iedereen van elkaar.
Scar vertelt Simba de weg naar het dodenrijk. Simba en Nala gaan er naar toe en worden bijna gedood. In het dodenrijk wonen hyena’s.


De hyena’s
De hyena’s zijn dieren van het dodenrijk en van de dood en het kwaad. Mufasa redt Simba en Nala net op tijd. Simba merkt aan de voetstap van zijn vader dat hij nog veel moet leren. Mufasa zegt iets tegen Simba over moed: “Moedig zijn is niet moeilijkheden opzoeken, maar moedig zijn moet alleen wanneer het moet.”
Mufasa legt aan Simba uit dat hij denkt wat de sterren zijn. Sterren zijn koningen die je altijd blijven leiden.
Scar wil met de hyena’s bereiken dat zij Mufasa doden. Hij wil de macht hebben over het koninkrijk.

Dan volgt er het lied “Wees voorbereid”. Dat lied liet me denken aan militaire parades.
Scar is miskend en daarom grijpt hij naar de macht.
Als Mufasa dood is, bezorgt Scar bij Simba een gevoel dat hij Mufasa gedood heeft. Scar geeft Simba daarom raad. Maar intussen heeft hij de hyena’s opdracht gegeven om Simba te doden. Scar heeft Simba gezegd dat hij weg moet gaan en dat hij nooit meer terug moet komen. Simba volgt de raad van Scar op en loopt weg van zijn koninkrijk en van zijn moeder, de wijde wereld in.

Simba weet niet waar hij heen gaat, maar hij loopt ergens heen.

Na een paar dagen lopen komt Simba aan in de woestijn. Daar komt hij Timon en Pumba tegen. Timon en Pumba zijn allebei paria’s. Paria’s zijn mensen, dieren of dingen die uitgestoten zijn uit de groep.

Timon
Dan volgt er het liedje hakuna matata, dat gezongen wordt door Timon en Pumba en later kan Simba het liedje ook meezingen. De levensvisie van hakuna matata is “Maak je geen zorgen, zorg dat je geniet”.
Met een discussie over wat sterren zijn, komt er in het hoofd van Simba weer iets te voorschijn over zijn vader. Zijn vader had ooit over de sterren gezegd: “Sterren zijn koningen die je altijd blijven leiden”.

Een dag later komt Nala het bos in waar Timon, Pumba en Simba zitten. Nala weet niet dat Simba nog leeft. Ze denkt dat hij dood is. Nala ziet Pumba als haar prooi. Pumba rent snel terug naar zijn vrienden en Nala gaat hem achterna. Dan ziet ze Simba en ze zegt dat ze hem heeft gemist. Ook zegt ze dat hij koning is en niet Scar. Timon en Pumba nemen dat niet serieus en maken er grapjes over. Maar Simba wil helemaal geen koning zijn. Simba wil Nala niet de waarheid vertellen over de dood van zijn vader en blijft daarom leven met een geheim. Dat betekent dat hij een schuldgevoel heeft en dat blijft zo. Dan willen Simba en Nala even alleen zijn. Ze krijgen ruzie over dat hij koning moet zijn. Timon en Pumba zingen in de tussentijd “Ons maatje is verdoemt”. Daar bedoelen ze mee dat ze hun maatje kwijt, zijn omdat ze verliefd zijn.

Nala en Simba
Nala en Simba lopen van elkaar weg en Simba komt Raviki tegen. Die zegt dat hij weet waar zijn vader is. Simba loopt achter Raviki aan, maar Raviki loopt naar de sloot en zegt dat Simba daarin moet kijken. Simba kijkt er in en ziet alleen het spiegelbeeld van zichzelf. Simba zegt: “Ik zie mijn vader niet.” Raviki zegt: “Kijk eens goed.” Simba kijkt en Raviki zegt: “Je ziet jezelf, maar hij was koning en jij ook.”
Raviki stelt een vraag aan Simba: “Wie ben jij?”
Raviki krijgt geen antwoord. Simba weet niet wie hij is. Raviki bedoeld met die vraag dat hij opzoek moet gaan naar wie hij is. Later ziet Simba zijn vader verschijnen in de wolken. Hij wil weten wie hij is, maar zijn vader kan hem daar niet bij helpen want hij moet zelf op zoek gaan naar wie hij is. Raviki leert Simba later in de film iets over het verleden. Hij slaat met zijn stok op Simba’s hoofd en laat daarmee zien dat het verleden pijn kan doen en dat je er van moet leren. Simba gaat terug naar zijn koninkrijk, want hij is tenslotte koning. Simba keert terug naar de koningsrots en hij schrikt. Zijn hele koninkrijk is veranderd in een kerkhof. Dat komt omdat de kringloop is doorbroken. Dat betekend dat hij voor zijn koninkrijk moet vechten om er weer iets van te maken. Simba denkt dat niemand voor hem vecht, maar zijn vrienden willen allemaal voor hem vechten. Simba keert terug in de kringloop als koning. Simba zoekt Scar op want hij wil koning worden. Als Simba Scar vertelt dat hij koning wil zijn, vertelt Scar aan het volk dat Simba zijn vader heeft gedood. Scar en Simba gaan vechten om wie koning wordt Tijdens die strijd zien we dat in de natuur water de nieuwe levenskracht betekent en het vuur de zuivering van het kwaad.
In de strijd dwingt Simba Scar te zeggen dat hij zijn vader heeft gedood. Later valt Scar van de berg af en de hyena’s eten hem op. Aan het einde van de film krijgen Simba en Nala een kind.


Wat vond ik de mooiste scène van de film ?
De mooiste scène van de film vind ik dat Simba en Nala een kind krijgen.

Waar deed deze film mij aan denken ?
Deze film deed me denken aan boeken van Carry Slee, want daar beginnen de boeken ook altijd spannend en lopen altijd goed af.

Wat vond ik van deze film ?
Ik vond het een hele mooie film.
De manier waarop we naar deze film hebben gekeken en vragen over hebben gemaakt, zo heb ik nog nooit naar een film gekeken

REACTIES

P.

P.

super handig, nu hoef ik niks meer te doen. top!

7 jaar geleden

Y.

Y.

Echt geweldig!! nu krijg ik vast een goed cijfer er voor :)

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Lion King (1994)"