Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

American Dream

Beoordeling 3.8
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 3e klas vwo | 328 woorden
  • 16 oktober 2003
  • 36 keer beoordeeld
Cijfer 3.8
36 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
The American Dream van Vrouwen?! Was er toch sprake van emancipatie? En wat was de mening van de vrouwen over deze ontwikkelingen? In de 1e en 2e Wereldoorlogen moesten veel mannen naar het front. Daardoor was er veel werk dat moest worden gedaan in de fabrieken. De vrouwen namen de plaats van de mannen in en deden allerlei mannenbanen. Na de oorlog moesten veel vrouwen weer plaats maken voor de mannen. Vooral tijdens een oorlog waren er deze veranderingen in de rolverdeling. Tijdens de onzekere oorlogsjaren hadden veel mensen het stichten van een gezin uitgesteld. Die achterstand werd nu ingehaald en vrouwen kregen kinderen. Sommige vrouwen hielden een parttime baantje en als de kinderen volwassen waren gingen ze weer fulltime werken. Maar de meeste vrouwen bleven gewoon thuis om de kinderen te verzorgen en het huishouden te doen, wat veel tijd innam. Vaak moest dat van de mannen. Die vonden dat de kinderen en het huishouden er niet onder mochten leiden. Er was dus niet echt continuïteit in de emancipatie van de vrouwen. De rolverdeling veranderde ook. Steeds meer vrouwen namen een part- of fulltime baan en wilden de meer invloed in de politiek. In 1966 werd de National Organization Of Woman opgericht. Ze hebben veel bereikt, want veel meer vrouwen werken, hebben betere salarissen en meer vrouwen gingen zich bemoeien met de politiek. Veel vrouwen vonden het leuk om iets anders te doen dan het huishouden, maar er waren ook vrouwen die het niet leuk vonden en het alleen deden uit vaderlandsliefde. Als vrouwen gingen trouwen moesten ze stoppen met studeren. Daar waren heel veel vrouwen het er niet mee eens, want de man mocht wel doorstuderen. De vrouwen moesten ook thuis zitten als de man ging werken. Maar veel vrouwen bleven ook thuis zitten omdat dat in de boeken en bladen over opvoeding etc. stond. Er was sprake van emancipatie van de vrouw. Vrouwen gingen steeds meer werken en kregen meer invloed. Ze mochten ook meer.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.