Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Belangrijke data rondom de eindexamens op een rijtje

Voor de meeste eindexamenkandidaten zijn de laatste loodjes aangebroken. Nog een toets hier, een herkansing daar, en voor je het weet is het zover: het centraal eindexamen. Wij zetten voor jou de belangrijkste momenten van de komende maanden op een rijtje. Kun je dat vast van je lijstje afvinken.

Selectiestudies

Heb je je aangemeld voor een numerus-fixusopleiding? Dan ontvang je op 15 april de uitslag in Studielink. Je krijgt een rangnummer toegewezen en als die binnen het aantal beschikbare plaatsen van de opleiding valt, ben je toegelaten. Let op: vergeet niet binnen twee weken je plek te accepteren in Studielink, anders gaat die naar de volgende op de ranglijst. 

Aanmelden vervolgopleiding

De deadline voor de aanmeldingen van vervolgopleidingen staat op 1 mei. Als je van plan bent volgend schooljaar te gaan studeren, dan moet je je dus uiterlijk op die datum via Studielink hebben aangemeld. Je mag je aanmelden voor maximaal 4 opleidingen.

Tijdvak 1

En dan is het zover: de eindexamens. We gaan ervan uit dat deze datum al met rood omcirkeld staat in jullie agenda's, maar toch: 14 mei is de eerste dag van het eerste tijdvak. 29 mei is de laatste examendag. 

Bekendmaking n-termen tijdvak 1

Een heel belangrijk moment in de examenperiode is de bekendmaking van de n-termen. Op basis daarvan worden jouw cijfers bepaald en dus ook of je geslaagd bent. Voor havo en vwo in het eerste tijdvak valt deze dag op 12 juni, voor de beroepsgerichte vakken van het vmbo op 5 juni. Op deze dagen weet je of je geslaagd bent. Dit is ook de 'officiële' dag  waarop de vlag met tas uitgehangen mag worden. 

Tijdvak 2

Als je herkansingen moet maken of een examen gemist hebt, maak je die in tijdvak 2. De examens van dit tijdvak beginnen op 18 juni en eindigen op 25 juni. De n-termen van het tweede tijdvak worden bekendgemaakt op 2 juli. 

Gepubliceerd op 9 april 2024


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?