Scholieren.com Ranglijst 2012

Scholieren.com Ranglijst 2012

Door Simon

De Scholieren.com Ranglijst 2012 is bekend: de populairste boeken onder middelbare scholieren. Met dit jaar voor het eerst een Vlaamse editie! In Nederland stoomt Herman Koch met Het diner door naar de top 3 en Vlamingen lezen het liefst De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst.

Onze boekverslagenschrijver en docent Nederlands Cees begrijpt de populariteit van het boek wel.

"De helaasheid der dingen is een heerlijke roman om te lezen. Aan de hand van de fraaie pen van Verhulst wordt de lezer gevoerd naar een sappig Vlaams dorpsgebeuren, waar de familie Verhulst zich heeft overgegeven aan drank en seks. Zonder grof te worden maar met een heerlijke portie ironie en sarcasme zal menig lezer moeten lachen om de alcoholprestaties van de vader en de ooms van Dimitri."

Opvallend

De traditionele top 2 in Nederland, De aanslag en Het gouden ei natuurlijk, staan in Vlaanderen op plek 2 en 3.

En de Belgische Carry Slee heet Dirk Bracke. Jeugdboekenschrijver Bracke haalt met 2 boeken de Vlaamse top 10, maar staat zelfs zeven keer in de top 25. Slee vindt elf (1) boeken in de Nederlandse top 100 terug, waarvan Afblijven de meest populaire is.

Harry Mulisch is de enige andere auteur die twee boeken in de Vlaamse top 10 heeft. Ook Siegfried wordt bijzonder veel gelezen in Vlaanderen.

Opvallend veel van de boeken zijn verfilmd en/of dun!

Meer?
>>De volledige Ranglijsten.
>>De persberichten.

Gepubliceerd op 30 juli 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.