Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hondenalarm

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 5e klas havo | 231 woorden
  • 3 mei 2012
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 4
2 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Inleiding
Een mogelijke manier om je hond af te leren om op de bank te springen. Dit verslag geeft een plan weer om enn honden alarm te bouwen en misschien om hem zelf uit te berijden

Benodigdheden
- Stroomdraad
- 9V batterij
- Aluminiumfolie
- 9V alarm
- Een stuk karton

Werkwijze
Het honden alarm is te maken met een paar simpele attributen die boven beschreven staan

Sluit een 9V batterij aan op een zelf gemaakte drukschakelaar (uitlegt volgt ) en deze schakelaar gaat via het 9V alarm terug de batterij in.

De drukschakelaar is gemaakt van een stuk karton, het karton is dubbel gevouwen en met een mes in midden een gat gemaakt. Hier zitten stukke aluminiumfolie aan vast zo gauw de hond op het stuk karton gaat zitten sluit de stroomkring zich. En er zal er een stroom lopen. Gaat de hond van de drukschakelaar af zal de stroomkring stoppen en het alarm dus ook.

Heb je geen 9V alarm kun je misschien denken aan een brand alarm deze kan je uit elkaar halen. Op het brandalarm zit vaak een knop waarmee je direct het alarm af kunt laten gaan. Als zorg dat deze knop altijd contact maakt werkt het in principe ook als een alarm. In je schakeling plaatsen. Maar op internet zijn velen 9V alarmen te koop en vallen in prijs ook nog wel mee.

Filmpje
http://www.youtube.com/watch?v=EAgOz_XIV6E .

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.