Nova Zembla (2011)

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 661 woorden
  • 24 juli 2015
  • 76 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
76 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Titel: Nova Zembla
Regisseur : Reinout Oerlemans
Wanneer is de film gemaakt : 2011

Gebeurtenis : Deze film gaat over Willem Barentsz  en Jacob van Heemskerk die allebei een nieuwe weg willen vinden naar Indië. Ze besluiten om via het noorden van het Russische eiland Nova Zembla te varen naar Indië. Willem Barentsz start zijn tocht in 1596. Aan boord heeft hij een schrijver Gerrit de Veer hij is als enige aan boord geen zeeman, maar hij was mee om de mannen beroemd te maken en te schrijven wat er allenmaal gebeurde op het schip. De reis is zwaar en het lijkt dat er al snel een einde aan komt als de mannen bij Nova Zembla vast komen te zitten in het ijs. Ze besloten daar te gaan overwinteren en van stuken hout van de boot hebben ze een soort van overleving hut gemaakt om daar in te overwinteren. Er was daar genoeg voedsel, dus dat was geen probleem. Tijdens die overwintering zijn er veel gestorven van de kou en ook aan scheurbuik. De rest die het heeft overleefd heeft de hut gesloopt en van het hout hebben ze een roeiboot gemaakt om terug te roeien naar Nederland .Eenmaal aangekomen in Nederland was natuurlijk een hele teleurstelling vanwege het feit dat ze niet zijn aangekomen in Indië en dat de reis dus niet was geslaagd. Maar ze waren gelukkig wel weer thuis en de reis was over.

De hoofdpersonen :

Gerrit De veer : Jonge, leergierige assistent van Dominee Plancius die hij erg bewonderde. Gerrit is arm, zijn om het leven vanwege en brand. In het begin is hij schuchter en onzeker. Hoe langer de reis duurt hoe meer zelfverzekerder.

Catherina Plancius : De dochter van Petrus Plancius . Ze is heel zelfbewust en laat haar door haar vader niets zegen.

Willem Barentsz : De leider van de expeditie. Een doener, maar ook een Denker. De verantwoordelijkheid van de mannen drukt zwaar op hem.

Petrus Plancius :  De vader van Catherina Plancius. Hij is erg rijk , en ook een enorme lastpak. Hij is erg eigenwijs. Hij is ook dominee maar naast dat is hij ook een wetenschapper hij maakt kaarten en globes .

Jacob Van Heemskerck : Hij is kapitein van het vlaggenschip. Hij heeft veel macht maar dat blijkt in loop van de reis niet te handhaven. Er ontstaat een soort van discussie tussen Jacob en zijn baas  Barentsz.

Pieter Vos : Vos heeft aan het begin van de reis al een hele hekel aan Gerrit, die lezen kan , schrijven en geen zeeman is. Vos is een echte lafaard en gebruikt zijn vriend Cleas als lijfwacht.

Cleas : Hij is een sterke vent. Hij is ook erg gevaarlijk als hij een van zijn onvoorspelbare driftbuien heeft.

De andere personen :

Laurens
Chirurgijn
Jan Fransz van Hearlem
Harmen
Oene
Adriaan
Ginger

Deze personen zijn minder belangrijk in het verhaal omdat ze er minder vaak in voor komen en het zijn geen hoofdrollen die ze spelen.

Plaats :

Dit verhaal speelt zich af in Amsterdam en Nova Zembla. Dat is belangrijk voor de sfeer want in Amsterdam is het bijvoorbeeld veel drukker gezelliger en dat geeft een leukere sfeer dan op een eiland met allemaal sneeuw om je heen.

Dit verhaal speelt zich af in de tijd van ontdekkers en hervormers van 1500 tot 1600

Tittel :

Deze film heet Nova Zembla omdat deze film gaat over een noordelijke route naar Indië en ze komen vast te zitten in het ijs, en zo zijn ze gestrand op het Russische eiland Nova Zembla, vandaar de titel Nova Zembla.

Zo zou ik de film noemen :

Gaan ze het gevaar tegenmoet !

Zo zou ik het noemen omdat ze zelf het gevaar tegenmoet willen gaan, en de nieuwe noordelijke route naar Indië willen vinden.

Beoordeling : Ik vind dit een hele mooie en bijzondere film omdat dit heel erg leerzaam is en ik wist nog niks over dit onderwerp. Ik vind het ook super mooi gemaakt en ik zou heel graag nog wel eens zoon film willen bekijken.

 

REACTIES

H.

H.

hij is echt een beetje raar, bijvoorbeeld: hoe heette de hut, tittel, een boek die ''gaan ze het gevaar tegemoet'' heet

groeten Hans

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Nova Zembla (2011)"