Intouchables (2011)

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 707 woorden
  • 7 april 2015
  • 487 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
487 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

De film gaat over een miljonair Philippe die in Parijs woont.

Op een dag tijdens het paragliden kreeg hij  een ongeluk en raakte over zijn hele lichaam verlamd. Het enige nog dat hij kon bewegen was zijn hoofd.

Zijn vrouw was op dat moment dat hij verlamd was ook nog ernstig ziek. Toen zijn vrouw dood ging had hij een nieuwe hulp nodig die voor hem kon zorgen.

Omdat hij verlamd was kon hij zelf helemaal niets.

Degene die hij zou aannemen moest iemand zijn die geen medelijden met hem zou hebben. En met de interviews kwamen heel wat mensen op de baan af van verzorger.

Een van de sollicitanten was Driss, hij was een crimineel, dakloos geworden en kreeg een uitkering. Het enige waar hij voor kwam was niet de sollicitatie, maar hij wilde een handtekening als bewijs dat hij gesolliciteerd had. Met deze handtekening kon hij een uitkering krijgen dat hij werkeloos was.

De baan als verzorger interesseerde hem totaal niet. Hij kwam alleen maar voor de handtekening. Hij kwam uit een achterbuurt van Parijs, had geen manieren en drong voor alle sollicitanten.

Uiteindelijk krijgt hij de baan van verzorger en ook nog een luxe kamer met alles erop en eraan. Een andere wereld van luxe dan hij gewend is.

Driss leert veel van Philippe maar Philippe ook veel van Driss.

Driss zorgt voor hem en doet alles voor hem in het dagelijkse leven.

Driss leerde Philippe om harder te zijn vooral tegen zijn dochter Elisa, omdat die altijd erg brutaal was tegen iedereen. Ook tegen het personeel. Driss vond haar niet aardig. Ook ondanks zijn handicap leerde Philippe van Driss om ook van het leven te genieten.

Driss leerde ook van Philippe zoals kunst en opera te waarderen en gebruikte zelfs later deftige woorden. Driss had toen inspiratie van gekregen voor kunst door Philippe. Later maakte Driss ook een schilderij want hij dacht dat hij dat ook wel kon.

Driss had een babyfoon in zijn kamer waardoor hij Philippe goed in de gaten kon houden. Philippe had aanvallen waardoor hij moeilijk kon ademhalen. Ze gingen vaak naar buiten met de rolstoel als dit gebeurde. Door de frisse lucht ging het beter met hem en werd hij ook vrolijker.

Philippe stelde voor om een weekeindje te gaan paragliden in de Alpen. Ze gingen toen met zijn privé jet. In die jet gaf Philippe een enveloppe van 11.000 euro erin aan Driss. Dit was de opbrengst van het schilderij dat Driss zelf geschilderd had.

Driss was ook een beetje onzeker in de privé jet. Omdat Philippe altijd achtervolgt wordt door ongeluk, dacht Driss dat misschien het vliegtuig kon neerstortten.

Toen ze waren aangekomen wilde Philippe zo snel mogelijk paragliden. Driss vond het erg eng en wilde zo snel mogelijk naar beneden. Philippe vond het helemaal geweldig.

Toen kwam opeens het Adama het neefje/pleegbroertje van Driss binnen. Hij kwam zeggen dat hij betrapt was met dealen en wat Driss daar deed. Driss zei dat dat zijn zaken niet zijn. Philippe en Driss wisten waarom Adama kwam

Op een gegeven moment besluit Philippe dat Driss een andere baan moet gaan zoeken. Hij zei dat hij toch niet altijd zijn hele leven achter een rolstoel moest lopen en duwen? Toen vertrok Driss en nam een baantje aan bij een transportbedrijf. Philippe kreeg een nieuwe hulp, maar dat beviel hem helemaal niet. Yvonne zijn manager die alles voor hem regelde, zag dat het niet goed ging met Philippe en vroeg of Driss wilde komen om een kijkje te nemen.

Driss bracht Philippe naar Duinkerken waar Eleonore, zijn vriendin waarnaar hij brieven had gestuurd, woonde.

Driss had voor hem een afspraakje geregeld maar Eleonore wist niet dat Philippe gehandicapt was.

De film eindigt dat Philippe aan tafel zat met Driss in een restaurant in Duinkerken en dan gaat Driss opeens weg en laat Philippe alleen aan tafel achter.

Hij begreep hier niets van. Maar dan komt Eleonore binnen en gaat tegenover Philippe zitten.

Dan zie je Driss zwaaiend vanuit het raam buiten lopen en glimlacht nog naar hem en dan eindigt de film.

Als de film is afgelopen zie je nog de echte personen die door acteurs zijn gespeeld. Deze film is gebaseerd op een echt gebeurt verhaal.

REACTIES

M.

M.

ik hou van schliieren.com
love for you

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Intouchables (2011)"