Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Yo, también (2009)

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 725 woorden
  • 6 oktober 2013
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
15 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Yo también is een film dat gaat over een jongen genaamd: Daniel. Daniel heeft het syndroom van down, ondanks dat is hij afgestuurd aan de universiteit. En nu heeft hij een baan als consultant bij een overheidsinstelling in Sevilla. Daniel is een hele slimme en grappige jongen, hij vat de dingen meteen goed op. De film gaat dus over Daniel die voor het eerst naar zijn werk gaat, en daar een vrouw tegenkomt genaamd Laura. Hij zit tegenover haar aan het bureau. Hij wordt al vrij snel verliefd op haar. Laura zit heel erg met haar eigen problemen. Daniel heeft bijna een normaal leven, alleen wil hij nog een vriendin. Dat moet Laura worden. Ondanks hun eerste ongemakkelijke kennismaking raken de twee verwikkeld in een bijzondere vriendschap. Dit maakt de Familie en vrienden van Daniel ongerust, die zijn bang dat Laura misbruik maakt van Daniel en hem achterlaten met een gebroken hart. Dit gebeurd ook. Als Daniel erg verdrietig omdat hij net is afgewezen door Laura gaat hij naar zijn broer die hem verteld dat hij iemand moet zoeken die hij kan krijgen, en zijn broer zegt: geen enkele vrouw met 46 chromosomen zal ooit op je vallen. De film komt erg dicht bij de werkelijkheid. Het is helemaal niet nep gespeeld. De film laat ook een stuk zien over 2 mensen met het syndroom van down die verliefd worden op elkaar tijdens hun dansles. De moeder van het meisje haalt haar uit de dansles en vertelt daar dat ze eerst de jongen uit de groep moeten halen voordat het meisje terug komt. De jongen is tijdens de dansles erg verdrietig en gaat naar het huis van het meisje waar ze aan het werk is in de taartenwinkel van haar ouders. Het meisje neemt een bruidstaart mee en gaat er dan samen met de jongen vandoor. Iedereen is erg ongerust omdat er twee mensen met het syndroom van down samen tussenuit zijn. Dan gaat Daniel samen met Laura ook op zoek naar het verliefde stel. En worden ze gevonden. Als de moeder van het meisje is gearriveerd is ze heel blij en verdrietig tegelijk omdat ze haar dochter weer ziet. Haar moeder noemt haar nog maar een kind maar dan wordt het meisje boos ze zegt ik ben geen kind meer ik ben een vrouw. Ze is namelijk ook al 23. Uiteindelijk komen ze samen en wordt het stel geaccepteerd.  Uiteindelijk gaat Daniel met Laura ‘’de liefde bedrijven’’ zoals zij dat noemen. Laura maakt duidelijk aan Daniel dat het eenmalig is, en Daniel heeft daar vrede mee.  Dat is het einde van de film.

Hoofdrolspelers:

Daniel: Daniel is de hoofdrolspeler in de film Yo también. Daniel heeft het syndroom van down, ondanks dat is hij afgestuurd aan de universiteit. En nu heeft hij een baan als consultant bij een overheidsinstelling in Sevilla. Daniel is een hele slimme en grappige jongen, hij vat de dingen meteen goed op. Daniel ontmoet op zijn werk Laura waar hij al heel snel verliefd op wordt.

Laura: Laura is de vrouw op wie Daniel verliefd is geworden. Laura werkt ook bij de overheidsinstelling in Sevilla net als Daniel. Laura wordt al goed bevriend met Daniel, maar ze wil eerst niks meer dan dat. Ze denkt dat het misschien wel verboden is, een relatie met en man met het syndroom van down. Maar aan het eind van de film gaat ze toch een keer ‘’de liefde bedrijven’’ me Daniel. Ze maakt wel heel goed duidelijk dat het eenmalig is.

Heb je veel woorden uit het spaans herkend?

Ja er waren wel aardig wat stukjes dat ik dacht dat woord ken ik. Of die zinnen heb ik ook geleerd. Dat was wel erg leuk om te verstaan.

Thema:

Het thema is de verliefdheid van een jongen met het syndroom van down. Het verhaal is ontroerend maar tegelijkertijd hilarisch. Dit omdat Daniel een hele slimme jongen is die alles meteen door heeft.

Mijn mening:

Ik vond het wel een leuke film. Maar ik heb wel betere films gezien. Ik vond dat het verhaal een beetje weinig inhoud had, er was een onderwerp en daar ging het dan ook over verder gebeurde er niet zo heel veel. Dat vond ik jammer. Daarom zou ik de film ook niet snel aanraden aan iemand anders.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.