Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Oesters van Nam Kee (2002)

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 881 woorden
  • 22 maart 2012
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
3 keer beoordeeld

1. Oesters van Nam Kee is een film van Pollo de Pimentel, met in de hoofdrol Katja Schuurman en Egbert Jan Weeber. Oesters van Nam Kee is een verfilming van het gelijknamige boek. De film is niet goed ontvangen in de media, ze waren vooral negatief over het verhaal,en dat er teveel sex in de film zou zitten.

Katja schuurman speelde in films als Costa!, No Trains No Plains en Het Wapen van Geldrop. Egbert Jan Weeber speelde in Eilandgasten , Alibi en Verborgen Gebreken.

De andere bekende acteurs die mee speelde waren;Johnny de Mol ,Edwin Jonker, Mohammed Chaara, Hans Dagelet, Touriya Haoud, Cees Geel en Guusje Eijbers

2. De film gaat over Berry (gespeeld door Egbert Jan Weeber) hij is een 18 jarige vwo-er van het Barleus gymnasium. Hij gaat al een tijdje niet naar school en heeft criminele vrienden maar dat verteld hij zijn ouders niet. Als hij Thera ontmoet gaat hij zich gedragen als macho, maar in het echt is hij een gevoelige en intelligente jongen.

Thera is een soft porno model en erotische danseres in een nachtclub. En eet elkedag oester bij restaurant Nam Kee .Ze heeft vaak last van epilepsie- aanvallen tijdens sex met Berry, daar schaamt ze zich voor. Thera heeft waarschijnlijk haar school niet afgemaakt. Ze lijkt zelfstandig en zelfverzekerd en heeft een eigen etage in amsterdam. Door haar vriend ben is zij in de ‘seks- wereld’ terecht gekomen en wordt waarschijnlijk ook door hem gechanteerd om daarin te blijven.

Verder zijn er nog de vrienden van Berry: Otto(gespeeld door Johnny de Mol), Rachid, of ‘De Laatste Mode’ (Edwin Jonker) en Jamal(Mohammed Chaara), die allemaal in de criminaliteit zitten.De ex-vriend van Thera, Ben, wordt gespeeld door de Duitse acteur Stefan Jürgens.

De film speelt zich af in Amsterdam tussen 2000 en 2010.

3. Berry is een 18-jarige vwo-er gaat al enige tijd niet meer naar school, en liegt hierover tegen zijn ouders. Hij hangt aleen maar rond met zijn criminele vrienden. Als hij op straat lichtgevende duivelhoorntjes verkoopt ontmoet hij Thera, een wat oudere nachtclubdanseres. Ze noemt hem Diablo.

Thera neemt hem mee naar het restaurant Nam Kee waar ze oesters eten. Zijn obsessieve verliefdheid voor haar is begonnen. Daarna gaan ze naar Thera's huis en hebben daar samen sex . Ze besluiten een wereldreis te maken, maar het geld daarvoor ontbreekt. Om snel aan geld te komen, maken ze 10 voordeursleutels, en verhuren het huis waar Thera woont aan 10 verschillende mensen die zij van tevoren laten betalen. Dat gaat zo goed dat ze er nog 10 laten maken. Met het geld logeren ze in het Hilton hotel in Amsterdam en hebben de hele nacht seks samen. De dagen erna hebben ze heel veel lol met het kopen van dingen.

Maar dan krijgt Thera steeds meer last van epilepsie- aanvallen. Ze belandt in het ziekenhuis en gaat daarna weer bij haar moeder wonen. Berry zoekt haar op, maar Thera’s moeder is het daar niet mee eens. Uiteindelijk vertelt Thera dat het over is. En ze wil Berry niet meer zien. Berry kan dit niet accepteren en hij probeert steeds weer contact met haar te zoeken. Uiteindelijk ziet hij dat Thera terug is bij haar ex-vriend Ben, een fotograaf. Hij gaat weer terug naar zijn vrienden. Maar zij helpen hem alleen nog maar verder de put in.

Op een gegeven moment krijgt Berry een pistool van een van zijn vrienden te leen. Hij zoekt Ben op, met het pistool in zijn broekzak, maar bedenkt zich op het laatste moment dat dit niet de juiste oplossing is. Thera vertelt hem nog eens dat het echt helemaal over is. Berry kan dit nog steeds niet bevatten, en loopt huilend weg.

[climax] Berry en zijn vrienden gaan naar de opening van eenbeurt feest waar Berry op een gegeven moment in het wilde weg om zich heen gaat schieten. Daarbij wordt de organisator van het feest geraakt . Berry vlucht naar het vakantiehuisje van zijn ouders in Zuid- Frankrijk. Hij wordt wel gevonden. Op dat moment ziet hij het allemaal echt niet meer zitten en zit al met het pistool in zijn mond. Totdat zijn broer komt en hem verteld dat de man die hij had neergeschoten het overleeft heeft, en Berry geeft zich over.

[einde] Berry zit samen met zijn broer in een Frans politie busje , ze praten over hun toekomst plannen.

De titel slaat op de oesters van restaurant nam kee die Thera elke dag eet.

4. Film begint aan het einde van het verhaal maar dan komt er een flashback naar het begin (5 maanden geleden).Er komen in het begin een paar flashbacks voor. In de film zitten geen special effects. Tijdens de schiet partij was er geen geluid wat erg bij de scene past. De make-up is niet echt bijzonder. De film heeft een open einde want berry zit samen met zijn broer in een Frans politie busje.

5. ik heb de film gezien op 2/3/2010 in mijn kamer. Ik heb hem economisch verantwoord gedownload. Ik vond de film over het algemeen best leuk. In het begin was wet best lastig te volgen maar na een kwartiertje kon ik het wel volgen. Ik zou de film niet zo snel nog eens kijken want, het verhaal is er voorspelbaar en een beetje saai op sommige stukken. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Oesters van Nam Kee (2002)"