Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Slumdog Millionaire (2008)

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo/havo | 493 woorden
  • 6 oktober 2010
  • 162 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
162 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Slumdog Millionaire,

Regiseur: Danny Boyle, Loveleen Tandan

Met: Dev Patel, Freida Pinto, Anil Kapoor.

Jamal doet aan een spelshow mee. Hij heeft alle vragen goed beantwoord, maar hoe kan een arme jongen uit een sloppewijk al die antwoorden weten? In film zie je bij elke vraag een flashback over hoe hij het antwoord kent. Bijvoorbeeld de vraag over een god. Wat had die god in zijn rechterhand? Jamal dacht terug aan de dag dat zijn moeder werd vermoord en dat hij en zijn broer moesten vluchten. Terwijl hij en zijn broer weg vluchten van het geweld zagen ze die god en kon zien wat hij in z’n hand had. Een pijl en boog.

Het is een heel realistische film, want het gaat over het leven van een gewone jongen uit de sloppewijken van India. Alles wat er verteld word gebeurt echt in deze wereld. De film laat ook de oneerlijke verschillen zien tussen rijk en arm.

De hoofdpersonen in het verhaal zijn: Jamal, Latika en Salim. Jamal is erg gericht op het overleven. Hij zou er alles aan doen om te overleven. Bijna zijn hele leven is hij op zoek naar zijn grote liefde, Latika. Latika is net zo als Jamal en Salim al heel jong haar ouders verloren. Ze leven in het begin samen tot ze in een soort kamp terecht komen en alleen Salim en Jamal kunnen ontsnappen. Salim is de grote broer van Jamal. Hij probeert zo goed mogelijk voor zijn kleine broertje te zorgen en geld verdienen. Maar soms maakt hij de verkeerde keuzes.

Toen Salim en Jamal klein waren waren ze onafschijdelijk. Ze zorgden voor elkaar en deden alles samen. Maar naarmate ze ouder werden veranderden ze, en kwam er veel meer verschil tussen hen. Jamal wilde overleven en Latika zoeken maar Salim was gebrand op het verdienen van geld.

Deze karakters zijn zo gekozen om een soort van spanning in het verhaal te brengen. Want dan kun je je afvragen: Blijven ze bij mekaar? Komt het allemaal wel goed? Zullen ze elkaar ooit nog zien?

De montage van de film vond ik mooi. Meestal werd er van ooghoogte gefilmd, vooral tijdens de dialogen. Ik denk dat er niet veel gebruik is gemaakt van een green screen. Volgens mij is het allemaal gefilmd en dat zie tegenwoordig niet veel meer. Het is ook heel bijzonder is dat het geen profesionele acteurs zijn. Zo lijkt het allemaal nog echter.

Ik denk dat deze film de bedoeling had om mensen te laten zien hoe het er aan toegaat in India als je arm bent en dat er nog steeds corruptie is. Het mooiste thema in de film vind ik het geloof in het lot. Volgens de makers was het zo bedoeld, dat het zijn lot was. En dat het zijn lot was om met Latika samen te zijn. Ik vond het een heel indrukwekkende film, erg mooi en heel origineel. Ik vind dat deze film die 8 Oscars zeker waard is.

REACTIES

P.

P.

goed

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Slumdog Millionaire (2008)"