Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Freedom Writers

CKV

Filmverslag

Freedom Writers (2007)

5.9 / 10
4e klas vmbo
  • Klaas
  • Nederlands
  • 2304 woorden
  • 42350 keer
    181 deze maand
  • 9 januari 2010
Freedom Writers

Inhoud.
1. Voorkant.
2. Inhoud
3. Samenvatting
4. Samenvatting
5. 20 vragen over de film
6. 20 vragen over de film
7. Keuze opdrachten
8. Engelse reactie
9. 3 plaatjes wat over de film gaat.


Samenvatting.
Erin Gruwell heeft een nieuwe baan gevonden als Engels docent. Voor de 1ste en 2de jaar. Ze krijgt het lokaal 203 een oud versleten lokaal. Ze weet niet wat er overkomt. De eerste les begint al niet goed er is gelijk ruzie in de klas door 2 jongens. Ze haalt er leraar bij maar er springt al een leerling tussen. Er zitten allemaal leerlingen van andere af komsten in de klas dat kan nog wel eens fout gaan. Er is een jongen tussen die niet op valt maar ook weer wel een blanke jongen Ben. Hij vind het helemaal niks om in de klas te zitten wat er allemaal gebeurd.
Op een dag luistert een jongen niet en moet hij ruilen van plek ze geeft op eens elke kind een andere plek de klas vind het helemaal niks ze zaten fijne op hun plek ver weg van de andere kinderen waar ze zich niet meer kunnen op schieten.
Als Eva een meisje uit de klas naar de supermarkt gaat om iets te komen gebeurd daar iets. Een jongen die een spelletje deed op een spelapparaat word helemaal boos op de eigenaar dat hij ze geld terug wilt en dat hij het een niet leuk spel vind alles vliegt uit zijn mond. Hij is zo boos dat hij boos de winkel uit loopt als hij buiten staat ziet hij een jongen staan met een pistool, Paco de vriend van Eva. Hij schiet naar de jongen, maar de jongen kan nog net bukken hij raakt iemand anders in de supermarkt. Eva rent de supermarkt uit zonder iets te mee te nemen en springt de auto in. De volgende dag weet ze niet wat ze moet doen Paco is niet op gepakt maar die jongen die zo boos werd. Die jongen moet voor een paar weken de cel in.
Erin vraag aan het schoolhoofd Margaret of ze de nieuwe boek mag lenen voor de kinderen uit haar klas. Dat vind ze niet goed omdat ze er niet mee om kunnen gaan en toch alleen maar mee gekliederd word. Als ze aan de andere Engels docent vraagt of ze het dagboek van Anne – Frank kunnen lezen denkt hij dat ze een grap maakt en begint er grapjes over te maken volgens hem kunnen ze nog niet eens lezen. Erin besluit baantjes er bij nemen om zo de boeken zelf kunnen betalen. Haar man Scott is daar niet blij mee omdat ze al bijna niet meer thuis is en zo nog minder.
De klas komt elke dag nu naar de les vroeger was het dat ze bijna niet kwamen nu zijn ze niet meer weg te slaan. De tuis situatie van Erin veranderd ook Scott vind het niet leuk dat ze dagen op school zit. Ze hebben dan ook vaak mening verschillen. Kinderen zitten tot ’s avonds laat op school. Zijn weinig thuis.
Erin besluit om met de kinderen een excursie te gaan over de 2de wereld oorlog. Hoe die kinderen dat hebben overleefd wat hun hebben meegemaakt. Wat hun hebben gedaan hoe hun gevochten hebben voor hun leven. Ze krijgen een foto van een kind uit de oorlog en gaan naar een computer waar ze alles over hen krijgen. Daarna gaan ze naar een hotel in het restaurant met mensen praten die de oorloge mee hebben gemaakt, dat maakt veel indruk op ze.
Erin heeft voor de klas allemaal een schrift gekocht, om iets in te schrijven het maakt niet uit wat het is. Verhalen wat ze die dag meemaken, gedichten of wat er vroeger is mee gemaakt. Ze krijgen er geen cijfer voor. Als ze wilt dat Erin ze leest moeten ze, ze in de klas leggen. Zo kan Erin ook lezen wat ze meemaken. Als ze al die verhalen leest schrikt ze wel een beetje.
Erin laat de kinderen het dagboek van Anne - Frank lezen. Eva wilt weten hoe het afloopt en gaat naar Erin toe om het te vragen die zegt niks je moet het aflezen. Ze blijft lezen als ze het op een dag uit heeft komt ze boos de klas in lopen. Waarom zei u niet dat ze dood ging waarom zei u dat niet. Marcus zit in de klas en bemoeid zich er mee, uit eindelijk begrijpt Eva het. Als ze de volgende dag in de klas zitten moeten ze van Erin een brief schrijven naar Miep Gies om te vertellen wat ze van het boek vonden en wat zei heeft gedaan. Als de kinderen dat hebben gedaan vragen ze of ze het kan op sturen naar Miep Gies. En opeens komen er allemaal ideeën van de kinderen om ze naar hun school te halen ze gaan allemaal dingen organiseren zoals een benfiets concert en allemaal spelletjes.
Uit eindelijk is het gelukt om Miep Gies naar hun school te laten komen, ze vertel verhalen wat zei heeft mee gemaakt in de oorlog dat ze Anne – Frank heeft onder laten duiken wat er is gebeurd toen ze werd gevonden. Opeens staat Marcus op een zegt “ ik heb nog nooit een held gehad maar na vandaag bent u dat”. Miep Gies zegt “nee nee, ik ben geen held ik heb gedaan wat ik kon en dat is blijkbaar het goede geweest. Jullie zijn voor mijn helden. Helden elke dag”
Het jaar daarna heeft ze de kinderen weer. Aan het begin van het jaar wilt ze eerst met heel de klas een toost uit brengen wat ze gaan verbeteren en wat ze gaan doen. Iedereen toost een jongen uit de klas vraagt of hij uit zijn schrift mag voor lezen. Dat mag als hij begint te lezen is iedereen dood stil ze luisteren zo aandachtig wat hij te zeggen heeft ze krijgen tranen in zijn ogen.
Eva moet voor de rechter verklaring af leggen wat er in de supermarkt is gebeurd. Zei was oog getuigen. De moeder zegt dat ze weet wat ze moet doen haar volk beschermen! Eva besluit haar eigen beslissing te nemen en verraad haar vriend Paco, hij is uiterst de schuldige. Als iedereen dat hoor schrikken ze wel dat ze haar volk verraad. Als Eva die dag daarna op straat loopt komt een groep haar achterna vrienden van Paco. Ze pakken haar beet en zeggen “voor ons ben je dood, maar door je vader laten we je leven”. Ze word eenzaam achter gelaten.
Erin Gruwell zit net op die school en mag nog alleen aan 1ste/ 2de jaar Engels geven, als de kinderen dat horen worden ze gek. Ze willen hun lerares mee naar de junioren. Waar ze volgende jaar naar toe moeten. Eva zegt: door u ben ik de klas gaan respecteren en heb ik respect voor u. Erin moet met het hoofd van de school praten de directeur met alle leraren, maar de Engelse leraar van de junioren en senioren wilt natuurlijk niet ruilen. De schoolhoofd Margaret wilt ook niet dat het gaat gebeuren, ze vind het helemaal niks wat er allemaal gebeurd. De directeur stuurt ze door naar nog hoger op voor leraren. Ze praten daar en horen het besluit.
Als erin terug op school komt staat heel de klas op haar te wachten. Ze vragen wat er is gebeurd wat er gaat gebeuren gaat ze mee naar de junioren. Iemand vraag “en gaat u mee naar de junioren”erin zegt “nee, nee ik ga niet met jullie mee na de junioren, ik ga met jullie mee na de junioren en de senioren.”.. Het is een feest op het schoolplein als de kinderen dat horen. Ze zijn door het dolle heen.


20 vragen over de film
6: hoe voelt de blanke jongen zich in de klas?
Hij voelt zich niet veilig in de klas,
9: Erin laat een liedje van Tupac Shakur horen en deelt de songteksten uit. Hoe reageert de klas hierop?
Ze zingen/maken hem veder af
10: Waarom laat Erin de leerlingen van plaats wisselen? En hoe reageren zij daarop?
Ze vinden het helemaal niks zitten altijd op de zelfde plaats en ze mogen niet alle kinderen uit hun klas.
11: Wat gebeurd er in de supermarkt? Geef een korte samenvatting van de gebeurtenissen, maak duidelijk wie de dader was en wei uiteindelijk de schuld krijgt.
Er is een jongen (donker, oranje trui) in een supermarkt die aan het gamen is , hij is er niet mee eens dat hij dood is en eist zijn geld terug, Eva is ook in de supermarkt die moet iets halen. Als de jongen boos de winkel uit loopt staat Paco daar met een pistol en schiet op hem maar hij rent weg en de jongen een chinees die in de winkel staat word dood geschoten. De dader is Paco en de gene die de schuld krijgt is de donkere jongen met oranje trui.
12: Hoe reageert Erin als ze de tekening van de zwarte jongen ziet?
Ze reageert eerst boos, daarna gaat ze er een heel verhaal over vertellen.
13: Waarom heeft Eva zo’n hekel aan Blanke mensen? Noem 2 voorbeelden die zij noemt van slechte blanke mensen.
Omdat haar vader is opgepakt door blanke politie mensen en ze kunnen alles doen wat ze maar willen. De 2 politie agenten.
15: Hoeveel leerlingen weten wat de Holocasuts is? En hoeveel leerlingen zijn ooit beschoten?
Alleen Ben weet wat Holocasuts is en Ben is ook de enige die nooit beschoten is.
16:Waarom wil het afdelingshoofd niet dat leerlingen uit Erin’s klassen de nieuwe boeken lezen?
Omdat ze er toch altijd maar in schrijven of kapot voor maken.
17: Hoe reageert haar mannelijke collega als hem vertelt over haar plan om leerlingen het dagboek van Anne Frank te laten lezen?
Hij vind het grappig dat ze het zegt, want die kinderen uit haar klas kunnen volgens hem niet lezen.
19: Waarom krijgen de leerlingen allemaal een schrift? Hoe en wanneer zal zij deze schriften beoordelen?
Ze krijgen een schrift over wat ze die dag hebben mee gemaakt er kunnen op schrijven in gedichten versjes of gewoon een verhaal. Ze krijgen er geen cijfer voor maar ze kunnen hem in de kast leggen en dan zal die gelezen worden
20:Wat voor verhalen schrijven leerlingen in hun schrift? Geef 2 voorbeelden van verhalen (korte samenvattingen)
Het zijn hele verschillende verhalen, de een verteld wat hij/zij die dag heeft mee gemaakt de ander vertelt
21:Wat is Erin’s oplossing om aan geld voor de boeken te komen?
Ze gaat meerdere baantjes er bij nemen om zo meer geld te krijgen..
23: Waarom gaat Erin ook nog eens in hotel werken?
Om zo mevrouw Miep Gies, naar Nederland te laten komen.
25: De 1e excursie van Erin’s klas gaat naar Simon Wiesenthal centrum. Waarom krijg je een foto van een kind als je het museum binnenkomt? Wie ontmoeten de leerlingen na deze excursie?
Ze krijgen die foto om te zien hoe hun vroeger leefde, na de excursie ontmoeten ze oude mensen die de oorlog hebben meegemaakt.
32:Erin geeft de opdracht om brieven te schrijven aan Miep Gies, de vrouw die Anne Frank geholpen heeft in de oorlog. Hoe reageert de klas hierop? Wat willen zij? Op wat voor manier zamelen ze geld in om hun doel te bereiken?
Ze reageren daar heel enthousiast op hebben allemaal plannen om haar ook naar hun school toe te laten komen, ze houden een benfiets concert en allemaal spelletjes.
36: Wat beslist Eva te doen in de rechtbank? Hoe reageert haar familie hierop? Hoe reageert haar bende hierop?
Ze besluit de waarheid te vertellen, dat haar vriend Paco de schuldige is. Haar moeder zegt dat ze haar eigen volk moet redden. Voor haar bende is ze dood, maar dank zij haar vader leeft ze nog.
37: Hoe voelt Ben (de blanke jongen) zich inmiddels, in vergelijking met het begin.
Hij voelt zich beter heeft vrienden nu in de klas en kan met iedereen omgaan.
38:Waarom denk je dat Erin’s man bij haar weg gaat?
Omdat ze teveel bezig met werken op school bij baantjes en dat ze alleen maar bij de kinderen op school zit.
41: Erin Gruwell blijkt volgend jaar de klas geen les mogen geven. Hoe reageert de klas hierop? Wat zijn zij bereid voor haar te doen? Geef minimaal 2 voorbeelden
De klas gaat door elkaar heen schreeuwen omdat ze haar gewoon als lerares willen hebben. Ze respecten de klas nu en ze kunnen het voor het eerst goed vinden met een lerares.
47: Welk besluit neemt het schoolbestuur naar aanleiding van de ingelaste veradering over Erin’s lessen? Hoe reageren haar leringen daarop?
Ze mag met ze mee naar de junioren en de senioren, de klas begint te gillen en zijn heel blij

Keuze Opdrachten
A; verhaal en karakters.
• Verzin een toepasselijke andere Engelse titel voor de film.
Titel voor het boek: Room 203
B; Creatief
• Verzamel 3 plaatjes bij de film en leg uit waarom je die gekozen hebt. (geen foto’s uit de film!)
Andere bladzijde, bladzijde 9.

C; Engelstalig.
• Schrijf een Engelstalige reactie over de film aan de Echte Erin Gruwell in minsten 50 worden. Let op: dit is een briefje, dus met aanhef en afsluiting!
Andere bladzijde, bladzijde 8.Engelstalige Reactie aan Erin Gruwell

Dear Ms Gurwell
I have watched the movie freedom writers with much pleasure. It was a nice /good movie. It is good to see how you manage to change a class that was a mess into a real group. They showed again respect to each other. It was good that you stayed focused to achieve this.
Best regards,

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

5222

reacties

Goede samenvatting! Er staat alle info in die ik nodig had. Alleen jammer dat veel zinnen onduidelijk of fout zijn geschreven!
door Romke (reageren) op 9 november 2010 om 17:38
teveel spelling fouten
door Gaat je niet aan (reageren) op 15 november 2010 om 15:47
ik heb veel meer duidelijke informatie nodig dit is erg onhandig en vol spelfouten. er staat niet in dat eva van haar ouders moet vluchten en aan erin vraagt of ze voortaan na school kan blijven zitten om huiswerk te maken voordat ze naar haar tante gaat. bovendien staat het door de war. eerst kregen ze de dagboeken en daarna word ze door de jongens gevolgd
door denise (reageren) op 24 januari 2011 om 16:17
dit isegt slecht te veel spelfouten zelfs ik kan het nog beterr
door johny (reageren) op 7 maart 2011 om 13:28
Ik snap er geen zak van -_-" Wel bedankt voor de moeite trouwens
door Ikke (reageren) op 4 april 2011 om 19:44
wooow dit is echte slechte spelling.. kan je niet een betere maken? hier heb ik tog niks aan !
door hoi (reageren) op 10 april 2011 om 18:52
Als jullie dit geen goed verlsag vinden moeten jullie het zelf maken.. Ik vind het een prima uitgebreid verslag, je kunt hier veel mee!!
door ... (reageren) op 15 mei 2011 om 11:49
ik vind het een goede samenvatting! het geeft goede informatie en het is niet zo erg dat er af en toe spelfouten in staan, toch? niet iedereen is daar goed in.
door #emzz (reageren) op 13 november 2011 om 15:34
niet zeuren over spelfouten, als je een beetje nederlands kan weet je heus wel wat er staat. Bedankt voor het verslag!
door Anoniem (reageren) op 2 februari 2012 om 21:59
ik betwijfel jou zeer slechte spelling en de aard hiervan Derhalve een uitmuntend verslag
door henk jelle (reageren) op 18 april 2012 om 15:38
ik heb hier echt veel aan, echt een goed verslag
door hafsa (reageren) op 19 april 2012 om 21:31
Ben jij wel een nederlander? Het rizzelt van de spelfouten!
door Youri (reageren) op 10 mei 2012 om 19:52
nou doe hoet dan lekker zelf henk als je het zo goed weet mierenneuker! en klaas een prima verslag ik maak ook wel eens zulke foutjes maar henk niet denk ik.
door Jan willem (reageren) op 21 mei 2012 om 14:56
Ik vind het een erg goed verslag! Je kunt er uit halen wat je nodig hebt. En.. Die spelfouten vallen heel erg mee. --'
door Tura (reageren) op 31 mei 2012 om 23:47
ja ik snap het allemaal, want zijn jullie mierenneukers .. , jullie zeggen: " wooow dit is echte slechte spelling.. kan je niet een betere maken? hier heb ik tog niks aan ! " & dan denk ik bij mezelf ja tog is helemaal correct , en als je dit niet goed vind maak het dan lekker zelf, ik vind het een goed verslag
door Anoniem (reageren) op 4 november 2012 om 11:55
jullie zeiken allemaal veel te veel , als het allemaal zo slecht is waarom besteden jullie er dan nog aandacht aan? , maak het lekker zelf.
door hoix (reageren) op 4 november 2012 om 11:57
Goede informatie hoor en bedankt voor de moeite, maar doe wat aan je spelling jongen!
door Joost (reageren) op 1 december 2012 om 13:06
Ik doe VWO & ik hou van lezen, ik hou van iedereen, iedereen mag bij mij op bezoek komen , maar 1 probleem ik weet niet waar ik woon...
door Ytzen Pieter (reageren) op 28 februari 2013 om 19:16
zonder dit was ik genaait haha. tanks
door bastiaan (reageren) op 10 maart 2013 om 22:14
damn al deze mensen zijken hard wees blij dat je iets krijg maak het anders gewoon zelf
door P.O.E.P (reageren) op 20 maart 2014 om 22:52
bedankt voor het verslag ik ga er zeker wat mee doen haha x
door Faytjeexx (reageren) op 12 mei 2015 om 17:55
Erg bedankt voor het bekijken van dit verslag. Heb er veel aan gehad, waarvoor dank. Jammer van die slechte spelling. Misschien tijd om te laten testen op dyslexie?
door smor (reageren) op 9 januari 2017 om 23:40
Dit was kakkie echt waar ik moest schijten terwijl ik dit las, bedankt nu moet ik jaar huis terwijl ik engels had
door Henkie (reageren) op 22 september 2017 om 10:28

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer