Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Wordt het niet hoog tijd om je crush te benaderen? Geef je op voor onze liefdesshow!

Der Tunnel

Duits

Filmverslag

Der Tunnel (2001)

5.2 / 10
5e klas vwo
  • Anoniem
  • Nederlands
  • 267 woorden
  • 8192 keer
    7 deze maand
  • 3 april 2009
1) Wat is de historische achtergrond van het verhaal? (minstens 50 woorden)
In 1961 werd de Berlijnse Muur gebouwd. Deze betonnen muur was er om migratie van Oost- naar West-Berlijn tegen te gaan. Oost-Berlijn was namelijk communistisch en West-Berlijn kapitalistisch, in het Westen had de bevolking dus meer vrijheid.
De Muur werd zeer streng bewaakt. Er zijn wel veel vluchtpogingen geweest, de meeste van deze vluchtelingen zijn doodgeschoten. Er waren ook een aantal pogingen die wel lukten.

2) Beschrijf 3 belangrijke personages. (minstens 50 woorden)
- Harry Melchior is een Oost-Duitse topzwemmer, hij vlucht echter naar het Westen. Eenmaal in het Westen wil hij ook zijn familie naar West-Berlijn halen. Daarom besluit hij een tunnel te graven van het Westen naar het Oosten.
- Friederike ‘Fritzi’ Scholz dringt in bij de mannen die een tunnel aan het graven zijn. Ze heeft ze afgeluisterd in een café en wil meedoen. 
- Matthis Hiller is een vriend van Harry Melchior die ook naar het Westen vlucht. Hij is ingenieur en dat komt goed van pas bij het graven van de tunnel.

3) Geef een korte samenvatting. (minstens 50 woorden)
De Oost-Duitse Harry Melchior wil naar het Westen vluchten. Ook zijn vriend Matthis Hiller wil naar West-Berlijn en hij gaat Harry voor, maar zijn vriendin Carola wordt opgepakt. Harry komt dan op het idee een tunnel onder de Muur door te graven. Samen met nog een paar anderen beginnen ze het plan uit te werken. Aangezien het werk langzamer gaat dan gedacht, worden er meerdere personen bij het project betrokken.
Een Amerikaanse televisiezender biedt ze tenslotte financiële ondersteuning.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

9550

reacties

Dit moeten wij dus doen, in het Duits, op 3 havo....
door Nick Meurers (reageren) op 10 april 2015 om 19:09

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer