Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Esther (1999)

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 628 woorden
  • 28 augustus 2008
  • 138 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
138 keer beoordeeld

Esther

Esther was een mooie dame maar het was een jood. De koning Ahasvéros zoekt een koningin en alles dames moesten naar de koning, Esther ging ook maar de koning was tegen de joden. De oom van Esther Mordechai zei tegen Esther: zeg niet dat je jood bent. Esther werd uit gekozen tot koningin maar Ahasvéros wist niet dat Esther jood was.

De lijfwacht van koning ahasvéros Bigtan en Teres willen de koning om het leven hebben. De oom van Esther Mordechai, hoorde dat en zij het tegen Esther, en zij zie het tegen de koning. De koning hoorde dat het liet de Bigtan en Teres komen. En werden vermoord. Zo red Mordechai de koning.

Haman de zoon van Hammedatha kreeg steeds een hogere positie bij de koning Ahasvéros. Iedereen knielt en buigt voor Haman, behalve Mordechai. Haman kwam er achter. Haman wil Mordechai vermoorden. Maar dat was niet genoeg Mordechai was ook een jood en Haman haatte joden en dacht laat ik alle joden om het leven brengen, alle joden in Ahasvéros rijk. Haman heeft ook de zegel ring van de koning en liet een brief schrijven, in de maand Adar de 13e dag zal het gebeuren en de briefen werden overal op gehangen.


Mordechai de oom van Esther hoorde dat en schrok er van alle joden gingen in zak en as. De koning Ahasvéros wist er niks van maar Mordechai doet een beroep op Esther. Esther schrok Esther had een plan. Zie gaat zegen dat ze jood is zie ging naar de koning Ahasvéros. Esther zegt: kom morgen bij mijn feestmaal en Haman ook. Haman maakt een galg voor Mordechai om hem er aan te hangen. Maar ze gingen naar Esther. Esther heeft een feestmaal voorberijd en zegt tegen koning ahasvéros dat ze jood was. En dat Haman alle joden en dit rijk wou vermoorden. De koning werd woedend op Haman. Want de koning wist er niks van. Haman werd opgehangen aan zijn eigen galg die bedoeld was voor Mordechai.

Koning ahasvéros kon niks meer doen het enige was dat ze mochten terug vechten. En maakten een brief en werd weer rond verspreid, het was Adar de 13e dag.
De joden hebben ze verslagen. Koning hoort dat Mordechai de koning heeft gered, en Mordechai werd vereerd door de koning, en de mensen.

2. Esther is de hoofdpersoon van het verhaal. Esther zie je vaak voor komen en speelt een belangrijke rol. Esther is de koningin van de koning Ahasvéros.

3. Ahasvéros Is de koning.
Haman wou de joden vermoorden.
Mordechai is de oom van Esther en heeft de koning gered.
Bigtan is de lijfwacht van de koning
Teres

4. Het verhaal spreekt mij wel aan. Want je kunt het zien wat er vroeger gebeurd en hoe het ging. Het is ook wel een mooi verhaal. Want Haman was slecht en Mordechai was goed. Ze waren geen vrienden daarom kun je verwachten dat er iets gebeurt tussen die twee. Het is ook een spannend verhaal. Dat spreekt mij wel aan.

5. Er gebeurt veel in het verhaal. De joden werd bijna vermoord en Esther redt het allemaal, ahasvéros wist niet dat Esther een jood was.


6. De gebeurtenissen hebben wel indruk op me gemaakt. Vooral dat de joden toen goede mensen waren. Zeg maar de arme mensen waren goed en de rijken waren slecht. Dat heeft wel indruk op mij gemaakt.

7. Ik vind het een leuke film, omdat er wel spanning in zat en het is ook een mooie film. Omdat het echt is gebeurd dat spreekt mij wel aan.  Ik vond ook wel leuk dat Haman alles stiekem deed. En Mordechai wist alles. Esther hielp de joden dat vond ik wel knap van haar want Ahasvéros mocht joden niet.

REACTIES

E.

E.

Van welk land is Ahasveros koning??

12 jaar geleden

D.

D.

in Perziƫ

9 jaar geleden

K.

K.

@erian
Weet je dat niet eens? dan ben je wel heel dom

11 jaar geleden

J.

J.

slecht werksuk een 1 waard

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Esther (1999)"