Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

An Inconvenient Truth (2006)

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 330 woorden
  • 5 augustus 2008
  • 94 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
94 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
An inconvenient Truth

An inconvenient Truth is een documentairefilm over de opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan. Al Gore voormalig vice -president vertelt over de gevaren van een versterkt broeikaseffect maar motiveert ook mensen om er iets aan te gaan doen.
In de film zie je de gevolgen van de opwarming die je nu al kan zien, maar ook degene die je over een aantal jaren tegenkomt. Bijvoorbeeld de gesmolten ijskappen is een effect van het broeikaseffect wat nu al zichtbaar is. Door het gesmolten ijs zijn er nu al ijsberen verdronken. Ze hadden geen ijsblok om op uit te rusten. Ik vond dat erg om te horen!
Er zijn ook al ecosystemen aan het veranderen. Een voorbeeld in Nederland was de geboorte van vogels en rupsen. Normaal gesproken was het altijd gelijk en konden de jonge vogels gevoed worden met de rupsen. Door de klimaatverandering valt dit nu niet meer samen en zitten de jonge vogels zonder voedsel. Dit voorbeeld gaat nog maar over een ecosysteem er zijn er nog velen.

Door de hoge koolstofdioxide uitstoot wordt de temperatuur steeds hoger. De verwachting is dat als we zo doorgaan de temperatuur alleen nog maar blijft stijgen.
Gevolgen die we over een aantal jaren zien is bijvoorbeeld de wateroverlast. Doordat de ijskappen smelten gaat de zeespiegel meters stijgen en stromen hele grote delen van de wereld onder. Daarbij komt dat de neerslag verandert, het wordt veel heviger.
Deze film heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Je wordt enorm met je neus op de feiten gedrukt. Ik hoop dat heel veel mensen deze film zien en wat milieubewuster gaan denken.
Opties die wij zelf kunnen doen om al deze vreselijke gevolgen te kunnen voorkomen zijn bijvoorbeeld; groene stroom aanschaffen, veel bomen planten, op een politieke partij stemmen die deze problemen wil oplossen, in een milieuvriendelijke auto rijden en aan zoveel mogelijk mensen duidelijk maken hoe erg de situatie is en hoe je zelf kan bijdrage aan een verbetering ervan.

REACTIES

C.

C.

goed verslag. Heb er vee aan gehad, scheelde mij wee een hoop werk. dus dankj

12 jaar geleden

J.

J.

goed verslag jammer genoeg staat er niet genoeg staat niet alle informatie die ik nodig heb in mij verslag... toch kon ik wat gebruiken. thx

12 jaar geleden

L.

L.

Het is goed geschreven

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "An Inconvenient Truth (2006)"