Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kate & Leopold (2001)

Beoordeling 8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 433 woorden
  • 25 mei 2006
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 8
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Kate and Leopold
Datum: 26-02-‘05
Soort programma: Film
Zender: SAT1
Tijdsduur: 114 minuten
Genre: komedie

De vijf belangrijkste figuren: Kate, Leopold, Stuart, Charlie

Relatie: Kate en Stuart hadden een relatie met elkaar maar dat is uitgegaan. Stuart is de broer van Kate. Leopold komt in deze wereld via Stuart. Later krijgen Kate en Leopold een relatie.

Identificatie: Ik kon me goed identificeren met Kate, omdat je haar vaak in beeld ziet en het duidelijk wordt hoe zij denkt enzo, ook omdat zij een vrouw is en de rest mannen kan ik me er makkelijker mee identificeren. Ik geef ze allemaal een positief oordeel omdat het me allemaal aardige mensen lijken, er zijn geen slechteriken in deze film.

Inhoud: Stuart, de ex van Kate, beweert dat hij een tijdsbreuk heeft ontdekt en in het verleden is gekomen. Hij heeft iemand uit 1876 meegenomen; de hertog Leopold. Kate gelooft hem niet, ze denkt dat zowel Stuart als Leopold haar voor de gek houden. Charlie, de broer van Kate denkt dat Leopold gewoon een erg goede acteur is. Leopold en Kate krijgen een relatie en plotseling moet Leopold terug naar zijn eigen tijd, maar Kate was daar niet bij. Ze was bij een feest van haar werk en Charlie en Stuart gingen haar halen, maar ze geloofde hun nog steeds niet. Toen zag ze foto’s die Stuart had gemaakt toen hij in die tijd was. Op die foto’s staat Kate. Dan moet ze heel snel weg, om van de brug, waar de tijdsbreuk is, af te springen. Ze komt net op tijd aan in de andere tijd zodat Leopold haar tot zijn nieuwe bruid kan benoemen.


3 sleutelscènes:
1) De scène dat Kate Leopold ontmoet, omdat Kate hem eerst gewoon echt niet mag, omdat ze niet gelooft dat hij echt uit die tijd komt en later toch blijkt dat het haar lot is.
2) De scène dat Kate en Leopold hebben afgesproken, met het uitgebreide diner en de muziek. Dat vond ik erg leuk, vooral omdat ze nu toch wel begint te geloven dat hij echt uit het verleden komt.
3) De eindscène dat Kate wordt opgehaald op haar werk door Charlie en Stuart en dat ze dan van die brug af moet springen. Dan komt ze in het verleden en dan wordt ze door Leopold haar bruid genoemd.

Specifieke boodschap: De film heeft geen specifieke boodschap, het is gewoon een leuke komedie.

Mijn oordeel van de film: Ik vond het een erg leuke film. Ik moest af en toe erg lachen maar het is wel erg onwerkelijk, met die tijdzones enzo. Ik geloof niet dat er zoiets bestaat.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.