Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De Passievrucht (2003)

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 919 woorden
  • 2 maart 2005
  • 249 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
249 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Filmverslag De Passievrucht 1. Zakelijke gegevens Titel = De Passievrucht
Regisseur = Maarten Treurniet
Jaar van uitgave = 2003
Auteur van het boek = Karel Glastra van Loon 2. Korte samenvatting van de gebeurtenissen De hoofdpersoon in dit verhaal is Armin Minderhout. Armin is getrouwd met Ellen en samen hebben ze een zoon: Bo. Vroeger had Armin een andere vrouw, namelijk Monica, maar zij is al een tijdje overleden. Bo is ook eigenlijk de zoon van Monica. Ellen en Monica waren toen Monica nog leefde beste vriendinnen. Als Armin erachter komt dat hij onvruchtbaar is en dat ook zijn hele leven geweest is, is hij radeloos. Nu is zijn enige zoon ineens zijn zoon niet meer! Hij heeft het erover met zijn vrouw Ellen, maar zij begrijpt niet waarom hij nou zo graag wil weten wie de biologische vader van Bo is. Na een tijdje verteld hij Bo dat hij onmogelijk zijn vader kan zijn. Bo lijkt het niet heel erg te vinden, alleen in het begin twijfelt hij een beetje. Maar door al het gezoek van Armin zet hij zijn relatie met zowel Ellen als Bo op het spel. Telkens opnieuw haalt Armin herinneringen op van vroeger, toen hij nog bij Monica was. Hij gaat op bezoek bij verschillende mannen die de mogelijke dader zouden kunnen zijn. Op een gegeven moment denkt hij dat hij de dader heeft gevonden, namelijk Nico. Redelijk opgelucht besluit hij Bo mee te nemen naar een eiland, vermoedelijk Texel. Bo komt daar een meisje, Judith, tegen die hij leuk vind en daarom gaat Armin alleen naar de kroeg. Als hij ’s nachts dronken thuiskomt liggen Bo en Judith samen in bed. Armin en Bo krijgen ruzie en Armin vertrekt alleen naar huis. Ondertussen heeft de vader van Armin een ongeluk gehad en Armin en Ellen gaan samen naar het ziekenhuis. Als ze samen weer weg gaan verteld Ellen eindelijk wie de echte vader van Bo is, namelijk de vader van Armin. Uiteindelijk komt het wel weer goed tussen Bo en Armin en ook tussen Armin en Ellen. Dit komt ook doordat Armin nu toch opgelucht is dat hij het weet. 3.A Personages De hoofdpersoon is Armin Minderhout en hij wordt gespeeld door Peter Paul Muller. Ik vond dat hij goed speelde, de emoties beeldde hij heel goed uit. Ik weet niet door wie Bo werd gespeeld, maar ik vond hem het minst overtuigend, hij zegde meer gewoon z’n tekst op. De twee vrouwen Ellen en Monica worden gespeeld door Halina Reijn en Carice van Houten. Ik vond hen ook allebei heel goed spelen. Armin is een nadenkende, vrij serieuze man. Als blijkt dat hij onvruchtbaar is wordt hij ook best onzeker en het lijkt alsof hij ongelukkig is. Hij zoekt geestdriftig naar de echte vader en dat lijkt best hopeloos. Ik vind zijn gedrag best zielig eigenlijk, of in ieder geval aangrijpend. Aan de andere kant snap ik het ook wel, want ik zou zoiets ook wel willen weten. In de film wordt vrij veel gebruik gemaakt van close-ups, maar ook gewoon vanaf de voor- en zijkant. Er wordt niet of bijna niet vanaf de bovenkant gefilmd. Een groot deel van de film zie je niet door de ogen van iemand, gewoon als extra personage ofzo. Sommige stukjes zie je wel door de ogen van Armin.
3.B Thema Het thema van deze film is een zoektocht. Eerst alleen een zoektocht naar de biologische vader van Bo, maar later komt Armin ook een heleboel over zichzelf te weten. Je zou het daarom ook een zoektocht naar zichzelf kunnen noemen. 3.C Verhaallijn en opbouw De gebeurtenissen zijn niet-chronologisch weergegeven. Er wordt ontzettend veel gebruik gemaakt van flashbacks, vooral aan het begin. Hierdoor wordt het verhaal best ingewikkeld en soms moeilijk te volgen. Er zijn twee verhaallijnen. Namelijk het gewone verhaal in het heden en het verhaal dat de flashbacks vertellen. Door die flashbacks begrijp je de film wel beter, omdat je dan ook meer dingen te weten komt over het verleden van Armin en Monica. 3.D Sfeer en ruimte De gebeurtenissen spelen zich eigenlijk op een heleboel plaatsen af. Soms in het huis van Ellen en Armin, soms buiten, een stukje in het ziekenhuis en ook een stukje op Texel en een boot. Een enkel stukje speelt zich af in het huis van een verdachte. Er wordt niet zoveel gebruik gemaakt van muziek, alleen sommige stukjes die bijzonder zijn, of iets toevoegen aan het verhaal. Bijvoorbeeld in de kroeg, daar hoor je veel gelach en gepraat op de achtergrond. Ik vond iets spannend of ontroerend door de sfeer, het gesprek of gewoon doordat de acteurs het heel goed speelden. 3.E Taalgebruik Het taalgebruik was niet echt opvallend eigenlijk, gewoon Nederlands. Ze spreken geen accent en ook niet plat. Soms wordt er gevloekt. Het taalgebruik past goed bij het gedrag en omgeving van de personen. Het past goed bij het leven van vrij jonge mensen. 3.F Persoonlijke reactie Ik vind het verhaal: interessant, lastig/ingewikkeld, mooi, origineel, werkelijk. Interessant, omdat ik het een interessant onderwerp vind, wat goed uitgewerkt is. Lastig of ingewikkeld, omdat het door al die flashbacks vrij moeilijk in elkaar zit. Het is af en toe echt heel moeilijk te volgen. Mooi, omdat de opnames goed zijn, het zit goed in elkaar en het verhaal is ook mooi. Origineel, omdat het een onderwerp is dat niet veel voorkomt. Ik heb in ieder geval nog nooit een film gezien over dit onderwerp. Werkelijk, omdat het overkomt alsof het echt gebeurd is. Dat is natuurlijk ook wel logisch bij een film.

REACTIES

A.

A.

je hebt het van een site afgehaald want ik heb hem gezien op de officiele site. en dat is precies dezelfde tekst.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De Passievrucht (2003)"