Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

Anne Frank

Nederlands

Filmverslag

The Diary of Anne Frank (1980)

4.8 / 10
3e klas vmbo
  • Ruudjuh HKH
  • Nederlands
  • 412 woorden
  • 3964 keer
    6 deze maand
  • 15 februari 2004
1. Wie was Anne Frank? Wat weet je over haar te vertellen?
Ze was een meisje van rond de 13 jaar toen ze begon met het schrijven van het dagboek en was Joods. Ze was ondergedoken in het achterhuis in Amsterdam. Ze was ongeveer 1.55meter lang, had zwart halflang haar.

2. Waarom heeft zij het dagboek’’Het Achterhuis” geschreven?
Omdat ze het dagboek gekregen had voor haar 13de verjaardag en ze het leuk vond om te schrijven. Later had ze op de radio gehoord dat mensen die een dagboek bij hielden dit goed moesten bewaren, toen ze dat hoorde is zij haar dagboek gaan herschrijven.
3. Waar en wanneer heeft zij dit dagboek geschreven?
In het Achterhuis, in de tweede wereld oorlog.
4. Wie heeft besloten om het dagboek te publiceren?
Dat was de vader van Anne, Otto Frank.
5. Waarom moest de hele familie Frank onderduiken?
Omdat ze Joods waren en omdat ze niet wouden sterven dit is alleen Otto frank gelukt de rest van de mensen die in het achterhuis woonde zijn gestorven.
6. Hoe heeft de familie Frank de tweede wereldoorlog doorstaan?
Ze zaten ondergedoken in het Achterhuis in Amsterdam, ze zaten daar de hele oorlog tot dat ze verraden werden aan de Duitsers.
7. Hoe verklaar je het enorme succes van dit boek?
Omdat we nu weten hoe het in de Tweede Wereldoorlog ongeveer moet zijn geweest. Natuurlijk, dat komt niet alleen door Anne Frank. Ook mensen die de Tweede Wereldoorlog mee hebben gemaakt kunnen erover vertellen. Alleen zij kunnen niet precies vertellen hoe zij zich toen voelden. Anne Frank kon dat wel doordat zij regelmatig in haar dagboek schreef. Ze schreef precies wat ze voelde en wat ze dacht.
8. Zou jij dit boek willen lezen? Waarom wel/niet? Of heb je het al eens gelezen? Ja ik heb er een stuk van gelezen voor school maar ik heb het niet uitgelezen omdat die veel te groot is en ik geen zin had om het verder te lezen.
9. wat vond jij van deze documentaire/film? Leg je antwoord uit!
Ik vond het wel leuk gemaakt maar het was wel jammer dat Anne door een jonge vrouw gespeeld werd en niet door een meisje van de leeftijd van Anne.
10. wat heb je geleerd van deze film! Leg je antwoord uit!
Nee, omdat ik deze film al een paar keer eerder heb gezien.
11. Denk je dat Anne Frank veel steun heeft gehad aan het schrijven van dit dagboek? Waarom wel/niet?
Ja want, het was het enige die ze echt kon vertrouwen.
12. heb jij ooit een dagboek bijgehouden? Wat vond/vind je daar van?
Nee heb ik nooit gehad en heb ik ook niet nodig.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

1883

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer