Eindexamens 2022

Donderdag 9 juni is de uitslagdag. Volg ons ook op YouTube of Tiktok.

Volledige vmbo-klas beleeft black-out

Door Oscar

Het is waar menig examenkandidaat voor vreest: op je examen een volledige black-out krijgen. Het overkwam een volledige vmbo-klas in Sneek, waarbij 22 eindexamenkandidaten de dupe waren van stroomuitval. Niet helemaal de black-out waar je bang voor bent. 

De leerlingen van het CSG Bogerman college in Sneek verschenen strijdvaardig op school, waar een digitaal examen biologie op de planning stond.  Jammer genoeg voor de voorbeeldige leerling en gelukkig voor de onvoorbereide kandidaat, gooide een stroomstoring roet in het eten.

Flikkerende lichten

Vwo'er Nienke Lijten (18) belde het voorval door aan onze redactie. Zelf maakte zij op dat moment een examen in de gymzaal. "Tijdens het examen begonnen de lampen opeens te flikkeren. Ik dacht er niet te veel van, zo van: iemand zal wel kijken wat het fijnste is. Lichten aan of uit. Maar na de zit stond er een journalist van de regionale krant voor de deur, of hij ons mocht interviewen. Toen bleek dus dat de stroom was uitgevallen. Voor mij geen probleem, maar voor de vmbo’ers die een computerexamen maakten natuurlijk wel."

Door de stroomstoring kon het examen onmogelijk doorgang vinden, waardoor het examen, in overleg met de onderwijsinspecteur, verplaatst is naar 23 mei. 

Vanaf maandag 14 mei t/m 29 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en de Eindexamens Facebookpagina voor supersnel nieuws. Check ons YouTube-kanaal voor een dagelijks examenjournaal rond de klok van 19:00u!

Gepubliceerd op 14 mei 2018


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.