Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2022

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Volledige vmbo-klas beleeft black-out

Door Oscar

Het is waar menig examenkandidaat voor vreest: op je examen een volledige black-out krijgen. Het overkwam een volledige vmbo-klas in Sneek, waarbij 22 eindexamenkandidaten de dupe waren van stroomuitval. Niet helemaal de black-out waar je bang voor bent. 

De leerlingen van het CSG Bogerman college in Sneek verschenen strijdvaardig op school, waar een digitaal examen biologie op de planning stond.  Jammer genoeg voor de voorbeeldige leerling en gelukkig voor de onvoorbereide kandidaat, gooide een stroomstoring roet in het eten.

Flikkerende lichten

Vwo'er Nienke Lijten (18) belde het voorval door aan onze redactie. Zelf maakte zij op dat moment een examen in de gymzaal. "Tijdens het examen begonnen de lampen opeens te flikkeren. Ik dacht er niet te veel van, zo van: iemand zal wel kijken wat het fijnste is. Lichten aan of uit. Maar na de zit stond er een journalist van de regionale krant voor de deur, of hij ons mocht interviewen. Toen bleek dus dat de stroom was uitgevallen. Voor mij geen probleem, maar voor de vmbo’ers die een computerexamen maakten natuurlijk wel."

Door de stroomstoring kon het examen onmogelijk doorgang vinden, waardoor het examen, in overleg met de onderwijsinspecteur, verplaatst is naar 23 mei. 

Vanaf maandag 14 mei t/m 29 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en de Eindexamens Facebookpagina voor supersnel nieuws. Check ons YouTube-kanaal voor een dagelijks examenjournaal rond de klok van 19:00u!

Gepubliceerd op 14 mei 2018


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?