Eindexamens 2022

Donderdag 9 juni is de uitslagdag. Volg ons ook op YouTube of Tiktok.

Voetbal en examens

Door Daan

Oh trouwens, zo ziet mijn diploma er uit.Voetbal. Het eind van de eerste helft. Je staat 1-0 achter en de tegenstander krijgt een corner. Een slechte corner en je hebt alle mogelijkheid om uit te breken en één op één tegenover de keeper te komen. Een goede pass naar rechts, een lange bal door het midden. PFIIIEEETTT. De scheids fluit af. Midden in je aanval, nu je er net lekker in zit, fluit hij af.

Zo voel ik me nu dus ook. Ik zat net lekker in die examens, en dan heb je ineens twee dagen rust.

Trilhandjes

Maandagochtend 9:00 uur zat ik helemaal klaar in de gymzaal. Ik was toen al aan mijn vierde schone onderbroek van de dag bezig en mijn angstzweet schoot bij elke neus in het gebouw naar binnen. Met trilhandjes begon ik.

Nederlands ging best wel goed! Biologie, lastig maar ook voldoende. Latijn, 3 vingers in de neus (wonder boven wonder). Ik was net in een flow. Helemaal klaar voor mijn volgende examen. Dan fluit de scheidrechter af omdat hij verdomme Russische examens wil maken. Vervolgens maken we de rust extra lang omdat we ook nog Arabische, Spaanse en Turkse examens gemaakt moeten worden.

Frustratie

Frustratie frustratie. Ik ging dus maar die dagen thuis leren. De wekker ging als gewoonlijk om half 9. Nu was er geen druk, dus ik ging pas uit bed als ik eerst meerdere malen op snooze had gedrukt. Vervolgens even snel mijn email checken. Weer een half uur verder. De hele dag ging gepaard met studieontwijkend gedrag.

Ik weet ook dat er nu nog een pinksterweekend is en ik weer zo’n lange pauze moet nemen. Toch ga ik niet meer klagen dan dat ik zojuist gedaan heb. Immers, ik ben er van overtuigd dat aan het eind van die 90 minuten de scheidrechter zal affluiten en dat ik dan gewoon gewonnen heb en dat diploma in mijn zak mag steken!

Gepubliceerd op 20 mei 2010


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

W.

W.

Haha wat schrijf je leuk! Succeeeees

12 jaar geleden

K.

K.

+1

12 jaar geleden